Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви да бъдат траялните състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Любителски траял в гр.Самоков-31.10 и 01.11.2009.

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
    Ето малко снимки от 5-я кръг на гръцкия траял шампионат...можете да вземете много идеи...правят го от доста години
    Като гледам, имат дори 3 класа и доста различни автомобили. В Испания също са три класовете.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

До: Какви да бъдат траялните състезания

Колеги, имам и конкретно предложение. По коледа Иво ще си е в България за около месец. Да направим една среща при него( той живеее в Габрово) и да се съберем всички организатори и няколко компетентни кибици( аз и други) - Жоро Василев, Маркан, Дамян и Стоян, момчетата от Тетевен и да седнете да обсъдите купа хубави идеи, които имате. Иво освен в Испания е карал и в Германия, там траяла е два типа, единия по софт, другия по хард( в последния АвтоБилд 4х4 има интересна статия). Ще викнем и Тодор, той се е нагледал в Гърция и другаде на какви ли не чудеса и си мисля, че ще може да се измисли някаква тотална концепция. Би било чудесно тази концепция да се тества в действие, ако не по рано, то на Събора догодина( няма да е в Приморско). Би било чудесно всички хора с опит да обединят усилия за направата на едно тестово състезание.
      Последно редактирано от zzlatev; 06-11-09, 12:03.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        А ,според мен,нещата трябва да се оставят в този си вид поне 1-2г.за да могат да се запалят повече състезатели ,по този спорт.И в стремежа си за победа,хората сами ще започнат да подобряват мащините си.мерките за безопасност могат да се наложат но задължителни лебедки,пътеки и др.,не е нужно.просто точките при асистенция са едни а да се извадиш сам с собственна лебедка са други и отам ако имаш амбиций си търсиш начин,да закупиш,но не задължителни.За разделянето на класове,също мисля че е още рано.В България,всеки се мисли за номер 1,и ако има разделяне административно,дразгите са неизбежни и очертаването на различни лагери и бойкоти.Ако сложноста на състезанията,се запази или измени съвсем малко аз,също ще карам на следващото състезание,но състезания за който се изисква многомесечна подготовка,много време и средства,не ме устройва,все пак ние сме л'юбители,и се участва за тръпката,а не щото някой организира състезание и непременно трябва да отидеш и да си счупиш джипа.Ако бях ме фирмени състезатели,друг,да дава парите,и друг да поправя машините,щеше да ни е все едно на колко и колко тежки състезания ще участва ме.
        Румба много си прав , този тип састезаня според МЕН са наи атрактивни и достьпни , ако на някои не му е харесало просто не разбира . Това сме направили ,това си и карахме , които разбира повече да направи супер траял да видим колко учасници и публика ще има . За двете непреодолими дупки имаме някаква вина но човек се учи постоянно а и все пак излязоха на мои грьп така че няма какво да брамчат . На следващото састезание няма да пипна багерите .

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Колеги, имам и конкретно предложение. По коледа Иво ще си е в България за около месец. Да направим една среща при него( той живеее в Габрово) и да се съберем всички организатори и няколко компетентни кибици( аз и други) - Жоро Василев, Маркан, Дамян и Стоян, момчетата от Тетевен и да седнете да обсъдите купа хубави идеи, които имате. Иво освен в Испания е карал и в Германия, там траяла е два типа, единия по софт, другия по хард( в последния АвтоБилд 4х4 има интересна статия). Ще викнем и Тодор, той се е нагледал в Гърция и другаде на какви ли не чудеса и си мисля, че ще може да се измисли някаква тотална концепция. Би било чудесно тази концепция да се тества в действие, ако не по рано, то на Събора догодина( няма да е в Приморско). Би било чудесно всички хора с опит да обединят усилия за направата на едно тестово състезание.
          +1!
          Нека все пак дискусията продължи в тази тема. Така ще се чуят и още/компетентни и некомпетентни мнения/, но нали казват, че в спора се ражда ИСТИНАТА, а ТЯ, както знаем, е някъде по средата...Хубаво ще е до СРЕЩАТА, хората, които ще присъстват на нея, да дообмислят и "поизчистят" хубавите си идеи с цел по-бързо достигане на едно оптимално решение за "някаква тотална концепция".
          Поздрави от тетевенските момчета - Милен Абрашев -0889/ 521-883
          0889/ 634 448 - за приятели по всяко време...

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
            ... Ще е добре от догодина лебедките да са задължителни и да нЕма асистенция по трасето.
            Тогава пък ще требе котва.
            Асистенция трябва да има, пък било и за да извади от трасето аварирала кола.
            Друг е въпросът, дали да има наказание за ползване на оборудването на колата, включително и лебедка... Мисля, че и връщането назад, не бива да се санкционира.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
              Темата произлиза то тук: Любителски траял в гр.Самоков-31.10 и 01.11.2009.

Защо беше нужно да има такива дупки от които никой да не излезе без багер.Можеше малце по наклонени.А на това трасе требеше да дойдем с крачеш багер та да се искатерим насекъде
              Е бива бива ама от мое мнение да тръгне товаПрофесор по калта академик по дупките и вожд на АпахитеИма толкова по умеещи от мене.Евалла на Самоковците трасето беше идеално .Това къде съм писал е само за двете дупки другото е прелест .Давайте така и аз догодина ше съм в Мильото
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Извинявай, аз съм виновен . Трябваше да отделя мненията с коментарите около организацията и сложността на траяла. Еми така дойде, че от теб започнах, а те вървят по хронолия, та все едно ти си започнал тази тема
                Айде поздрави
                LZ1PER

Коментар

Можете ТУК да видите как се подготвят състезания в Гърция

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                    Можете ТУК да видите как се подготвят състезания в Гърция

Забелязвам, че има доста твърд и каменист терен, което предполага, че трасето ще остане непроменено за състезателите независимо от реда им на стартиране. Това принципно е много важно при подготовката .

Коментар

Ето едно състезание в близост до България, в Сърбия, точно за "инженерен оффроуд"
                      Ще се проведе в края на април в близост до границата !
                      Тук е темата в подробности...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X