Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви да бъдат траялните състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Любителски траял в гр.Самоков-31.10 и 01.11.2009.

Здравейте и поздрави на всички и от главния съдия.
    Като цяло съм доволен от състезанието, а като за първо е отлично.
    Имаше някои неуредици от "кухнята", но те останаха скрити за публиката и състезателите. Състезанието предложи доста разнообразни по характер препятствия, които тестваха способностите на екипажите да мислят и карат, така също и възможностите на машините. Аз лично съм много доволен и с радост виждам, че траяла в България върви напред. Виждам и усъвършенстване на машините в тази посока, поради което на следващото Лазарово вече ще има два класа. Виждам голям напредък в техниката на каране и победителят Светльо го доказа. Доста от участниците започнаха да мислят(не само да натискат) и да изграждат правилни стратегии.
    Относно препятствията: единственото препятствие непреминато самостоятелно от нито един джип е първата голяма кална дупка от първия ден. За мен тя също беше излишна, още повече че имаше подобно препятствие накрая на трасето. Всички останали препятствия са преминати от един или повече джипа, което означава, че са ОК.

п.п. Убедих се в превъзходството на тракторната шарка за кален терен.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Относно препятствията: единственото препятствие непреминато самостоятелно от нито един джип е първата голяма кална дупка от първия ден. За мен тя също беше излишна, още повече че имаше подобно препятствие накрая на трасето. Всички останали препятствия са преминати от един или повече джипа, което означава, че са ОК.

п.п. Убедих се в превъзходството на тракторната шарка за кален терен.
      Не мисля така но всеки си има мнение.
      Не видях никой
      да използва пътеки.А с тях и дупката беше преодолима(имаше коли с голям ресурс) а и на трупите и канала щеше да отпадне голямото трошене.Минаването там щеше да е доста елегантно.
      Не забравяйте - пътеките са разрешени в траяла.
      Поздрави на победителите и всички участвали в надпреварата.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
        Не мисля така но всеки си има мнение.
        Не видях никой
        да използва пътеки.А с тях и дупката беше преодолима(имаше коли с голям ресурс) а и на трупите и канала щеше да отпадне голямото трошене.Минаването там щеше да е доста елегантно.
        Не забравяйте - пътеките са разрешени в траяла.
        Поздрави на победителите и всички участвали в надпреварата.
        Това за пътеките е вярно, но наказанието за пътеките /2х10/ е равносилно на лебедка. Може би за догодина наказанието трябва да е по малко. Като се пресметне колко е наказанието за пътеките, поставянето, закрепването им после в джипа ... по добре лебедката
        Иначе ползването на пътеките би донесло допълнителни емоции на публиката
        BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Само да вметна, че в Испания нказание за използване на пътеки няма, само накрая трябва да са натоварени в джипа, както са били на старта.
          Маркане, яд ме е, но нямаше как да дойда, кацнах в неделя на обяд на летище София. Ако искаш, като се видим, ще погворим за това какво съм видял в Испания, пък и Иво ще си идва за Коледа, може да Ви срешна да си поговрите. То всъщност дори можем да спретнем, ако Ви е интересно, една среща с него на всички организатори на траял състезания, човека има бая опит и ще каже интресни неща, някои определено приложими и в нашите условия.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
            Това за пътеките е вярно, но наказанието за пътеките /2х10/ е равносилно на лебедка. Може би за догодина наказанието трябва да е по малко. Като се пресметне колко е наказанието за пътеките, поставянето, закрепването им после в джипа ... по добре лебедката
            Иначе ползването на пътеките би донесло допълнителни емоции на публиката
            ОК. Така е.
            Ще е добре от догодина лебедките да са задължителни и да нЕма асистенция по трасето.
            Тогава пък ще требе котва.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Само да вметна, че в Испания нказание за използване на пътеки няма, само накрая трябва да са натоварени в джипа, както са били на старта.
              Маркане, яд ме е, но нямаше как да дойда, кацнах в неделя на обяд на летище София. Ако искаш, като се видим, ще погворим за това какво съм видял в Испания, пък и Иво ще си идва за Коледа, може да Ви срешна да си поговрите. То всъщност дори можем да спретнем, ако Ви е интересно, една среща с него на всички организатори на траял състезания, човека има бая опит и ще каже интресни неща, някои определено приложими и в нашите условия.
              За пътеките ОК.
              Мен ме нерви и връщането назад. Създава доста проблеми и на състезателите и на съдиите.
              А относно Иво - ще се радвам да се видиме. Наистина има какво да се научи от него.

Коментар

За пътеките ОК.
                Мен ме нерви и връщането назад. Създава доста проблеми и на състезателите и на съдиите.
                А относно Иво - ще се радвам да се видиме. Наистина има какво да се науци от него.
                Аз ще имама грижата да го уредя.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

... Не смятам, че ако бяха участвали съзтезатели от нац. шампионат щяха да си строшат машините или да имат проблем с преминаването на трасето....

Първоначално публикуван от monter_m Преглед на мнение
                  А какво стана с тях, мисля че имаше от тях дали заявка за участие, а никъде не ги видях в репортажа до момента ?

Момчета,не бъркайте Офрод Шампионата с Траял шампионата/който все още не е реалност/
                  --------------------------------------------------------------
                  Ал. Иванов
                  +359888561561

Коментар

Много добро състезание се получи Браво на организаторите и учасниците.
                    Според мен има какво още да се помисли по оценяването и е хубаво пак да се направи любителски клас и професионален (в зависимост от подготовката на джипа).
                    Повече от половината учасници незнаеха че е за леко технично каране, с навигатор и шофиор които познават поведението на машината, а не за време (особено първия ден)
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

За пътеките ОК.
                      А относно Иво - ще се радвам да се видиме. Наистина има какво да се научи от него.
                      Според мен доста точки от правилника трябва да се преправят.С тези точки не се дава възможност за стратегия и сработване на екипажа.Моето лично мнение е че отнемането на точки за лебедка,пътеки,джак,връщане назад е безмислено.Ние направихме правилник който няма отнемане на точки а има само наказания в минути и мисля че е по удачно а и няма сърдити екипажи.Съветваме екипажите да си носят допълнително оборудване а ги наказваме когато го ползват.Достатъчно наказание и губене на време е това че разпъват лебедка или подлагат пътеки.Тогава вече се вижда кой е по бърз да извади,ползва и прибере.

Поздрави за успешното състезание.
                      OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                      www.offroadprimorsko.com
                      0899883765

Коментар

Първоначално публикуван от damian_drinkov Преглед на мнение
                        Според мен доста точки от правилника трябва да се преправят.С тези точки не се дава възможност за стратегия и сработване на екипажа.Моето лично мнение е че отнемането на точки за лебедка,пътеки,джак,връщане назад е безмислено.Ние направихме правилник който няма отнемане на точки а има само наказания в минути и мисля че е по удачно а и няма сърдити екипажи.Съветваме екипажите да си носят допълнително оборудване а ги наказваме когато го ползват.Достатъчно наказание и губене на време е това че разпъват лебедка или подлагат пътеки.Тогава вече се вижда кой е по бърз да извади,ползва и прибере.

Поздрави за успешното състезание.
                        Времеизмерването не трябва да е фактор. Който бърза греши, а при тези необезопасени машини последствията щяха да са фатални.

Тази снимка е от състезанието в Тетевен. Тези момчета в Уазката ги карах да си пуснат един колан и да се обезопасят,още повече че Мишо с G-то се беше обърнал преди това. Те ми отговориха, че каквото имало да става щяло да стане или нещо подобно.
                        Изводите си ги правете.
                        SUZUKI SAMURAI
                        http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Както гледам за сега това е най интересният траял за годината браво на всички.

Коментар

Може би е най доброто за годината,макар и обявено за любителско,чист траял,с отлично представяне на екопажите,евала
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

И аз искам да благодаря на Всички , които допринесоха с каквото можаха за организирането на това първо / и да се надяваме не последно / състезание в гр. Самоков . Няма да изреждам имена на Спонсори и Организатори за да не пропусня някой . Искам само да изкажа моята гледна точка като участник в това състезание .
                              За първия ден голямата дупка с багера беше непреодолима . Много се изписа за нея само ще кажа , че точно на нея се счупих аз , а също така и Витарата на Йонко от Бяла Слатина -/ за което сме си виновни ние / . Мисля , че всички вече се убедихте , че така направените препятствия не са еднакви за всички ! Това , че първите стартират последни втория ден по различно трасе не променя нещата . Първите и последните разбиват трасето и си трошат техниката - което мисля не е редно За в бъдеще ако се прави любителски траял , моля мислете за машините , които караме и който можем да си позволим да правиме . Машини от Испанския и Американския шампионат няма да дойдат да карат затова и не правете дупки и трасета за 44 -ки . За оценяването и точковата система не ми се говори - тя е много сложна и дори е трудна и за самите съдии . Има доста неща за доизглаждане за които си струва да се помисли .
                              И не на последно място пак да напомня не е нито скъпо нито сложно напишете по една почитна грамота за всеки един участник в състезанието

П.С. Искам да благодаря за дадената награда / Кашон ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ / на единствената жена Мариела Ценева- престрашила се да вземе участие в това трудно състезание / от което се отказаха много от предварително записалите се / .
                              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

. Първите и последните разбиват трасето и си трошат техниката - което мисля не е редно За в бъдеще ако се прави любителски траял , моля мислете за машините , които караме и който можем да си позволим да правиме . Машини от Испанския и Американския шампионат няма да дойдат да карат затова и не правете дупки и трасета за 44 -ки . За оценяването и точковата система не ми се говори - тя е много сложна и дори е трудна и за самите съдии . Има доста неща за доизглаждане за които си струва да се помисли .
                                Отдавна мойто мнение е че траял се прави на изкуствени препятствия. От догодина поне в Самоков се очертава да е така /живoт и здраве.... /.
                                Но препятствията с всяко едно състезание ще стават по-тежки.Ще се говори за гуми 33-ки и нагоре. Няма друг начин ако наистина ще се прави траял.
                                И клетките би трябвало да са задължителни.
                                И друго ми направи впечатление на последното състезание/и не само на него/ :
                                Не може да говориме за траял в който участват коли без лебедки и пътеки. Тия две неща би трябвало да станат задължителни. И да има само една две коли да вадят джиповете от трасето.
                                При това положение отпада и асистенцията и още повече ще се опрости правилника.
                                Ясно ми е че при такава ситуация ще се наруши хегемонията на Самураите и ГАЗ-ките но според менE това е пътя за развиването на траяла.
                                Лично мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X