Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За GPS-ите и Шампионата !

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: За GPS-ите и Шампионата !

Все дъвчим едно и също и никой от опонентите май не чете правия текст, който пък ние пишем ?!
    1. Казахме, че не можем да си позволим дори системата за времеизмерване по правилника на U.E.M.
    2. Не се различават чак толкова в системите нашият шампионат от европейския !
    Те имат Extreme test - ние също и той не е по GPS, а с ограждения, както е при тях !
    Те имат Enduro test - ние също и той също не е по GPS, а е както техния !
    Те имат Cross test - ние понякога имаме (когато има условия за това, както сега в Хисаря), понякога нямаме.
    3. По какво се различаваме от тях ?
    По това, че те имат точно време за предвижване между тестовете, което не е със състезателен характер и по маркери, а ние имаме каране за време между тестовете по GPS със състезателен характер.
    4. Когато говорих с чужденци за нашия формат състезания, те дори се уплашиха, че трябва да карат през цялата дистанция за време ! После, като им казах, че това ще става по GPS трак, те се съгласиха, че идеята ни е чудесна
    Митков, няма шампионатни състезание в света, освен тези, които се водят "частни" и супер екстремни, където да се кара състезателно по МАРКЕРИ
    5. Убеден съм, че съвсем скоро и в U.E.M. ще преминат на придвижване между тестовете по GPS. При съвремените технологии и борба за екология това е просто въпрос на време и на по-прогресивно мислене.
    Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 12-04-07, 23:48.

Коментар

Митков, няма шампионатни състезание в света, освен тези, които се водят "частни" и супер екстремни, където да се кара състезателно по МАРКЕРИ
      ..Жоре-съгласен съм по точките до някъде с теб-но моля те точно такива глупости не дей да пишеш

ако ми кажеш и един национтален ендуро шампионат по света да е по гпс..-но ендуро-не рали рейд шампионат-то веднага ще се съглася с тебе

-точно обратното е -само единични частни състезания са по гпс и няма нито един шампионат по ендуро по гпс.

-а разликата другата е че тук -4 часа си е каране -все едно 1 тест. това е всъщтност е голямата разлика от ендурото в другите страни
      де факто такова дълго време-на ендуро-не на рали рейд-и то като 1 етап има само в щатски състезания..и има и едно жил лале класик в франция и то е дълго време но е само едно в годината и не е шампионат а и не е и по гпс

-нашето ендуро е нещо средно между правила от рали рейд и класическо ендуро състезаня..което не че е лошо но МОЛЯ ви се не говорете небивалици
      -я си спомни на световното в серес-къде им видя гпс ите ..или и това е частно състезание

-френския -италианския-шведския чешки -гръцки -американски национални шампионати по ендуро които се сещам в момента и знам със сигурност че не са по гпс..но може би и това са -частни състезания

-по гпс са само няколко рали рейда из европа-които всъщтност са частни и ромениакс в румъния-което пък е уникално защото друго такова нещо няма никъде по света

..не се обиждай-не искам да обиждам никого просто мислете малко преди да пишете..следя ендуро състезанията по света от 15 тина години и чрез списания и чрез сателитни телевизии и тн-колекцонирам си записи на такива от 95 та година -имам стотици такива записани и още ..н на брой списания и вестници от къде ли не -просто това ми бе хоби да си събирам такива неща..тъй че ..
      -може би за момента това да е прието и да е най подходящо за БГ --може би нека не спорим повече-но не и да ми обяснявате как било.. еди къде си
      -и аз пък като обасних на моите хора от австрия -правилата ни-те се позамислиха и викат -кажи им на твойте хора че тва е -булгариян систем
      -пак казвам-може би това да е най подходящото за момента ..не се хващайте за думите ми но не дейте и така да говорите

-ок съгласен съм така сте го измислили -явно сте преценили че така е най добре-да не спорим повече

..лично аз искам да спрем спора-че пак някой ще помисли че се караме ..а и нещо имало пожар в блока ..отивам да видя кво е станало
      Последно редактирано от mitkov; 12-04-07, 13:25.

Коментар

Едно баба си знае, едно си бае !

Кои времена се мерят на световното ?
        Отговор - тестовете

Ние имаме ли тестове ?
        Отговор - имаме

Те по GPS ли са при нас ?
        Отговор - Тц (по ленти или маркери )
        Значи състезателят не се "звери" през това време в екрана, а си гледа препятствията и маркиривката

GPS-ът при нас Митков, замества карането за точно време в техните шампионати, защото няма как да го направим без необходимата апаратура. Така ем се тренира навигация, ем скоростта, която при тях умишлено се ограничава с точното време, ние пък ограничаваме с карането по GPS.
        Накрая искам да кажа, че това си е новаторско решение на Комисия Ендуро, икономисващо ни десетки хиляди евро за апаратура, които засега няма от къде да вземем. По този начин развиваме навигационни навици у състезателите ни, които ще са полезни не само по време на многодневни състезания, които не са никак малко вече по света, а и в нормалното туристическо каране в планината.
        От това по-добро решение при тоя бюджет, здраве му кажи !
        Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 12-04-07, 15:59.

Коментар

Жоро, прочетох 3 пъти какво си писал и мисля че за всичко си прав, но пропускаш една подробност. Крайния резултат от състезанието при нас се определя всъщност не от това колко добре си минал тестовете, а от това колко бързо си карал между тях Дистанцията е голяма и на практика накрая печели този който по-добре се справя с навигацията или познава по-добре терена, защото по-голямата разлика идва от придвижването между тестовете.
          2010 CRF 250 R

Коментар

Да, така е. За това си прав, но пък с GPS скоростта по трасето падна с около 25%, което мисля, че определено е по-добре, отколкото даването на газ през всичките 120 км.
            По този начин искам да кажа, че и скоростта пада, и компенсираме точното време, което без скъпа апаратура с транспондери няма как да си позволим сега.
            Иначе Ендуро теста от неделя носи по 10 т. на победителя и това не е малко

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
              Жоро, прочетох 3 пъти какво си писал и мисля че за всичко си прав, но пропускаш една подробност. Крайния резултат от състезанието при нас се определя всъщност не от това колко добре си минал тестовете, а от това колко бързо си карал между тях Дистанцията е голяма и на практика накрая печели този който по-добре се справя с навигацията или познава по-добре терена, защото по-голямата разлика идва от придвижването между тестовете.
              Еми дай тогава да направим каране само по тестове.И къде е ендуранс-а?
              Отиваме към щатските WORСS серии- 5 км ендуро трасе и безброй обиколки.И къде отива духа на приключение и разнообразие в цялата схема???Нали искахме да направим шампионат за нас- ендуро общността.Какво ме интересува какво е на световното и европейското щом не ми доставя удоволствие.Така че правилата ги правим възможно най близки , но не еднакви.

И ЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ НАЙ- НАКРАЯ ДА ПРЕДЛОЖИТЕ НЕЩО, НЕ САМО ДА КРИТИКУВАТЕ!!!

АЙДЕ ДАВАЙТЕ

......И АКО ВИ СЕ ВЪРЖАТ ХОРАТА НА АКЪЛА ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ПРИГОТВИТЕ ПО 350 EUR ЗА ТРАНСПОНДЕРИ ОТ ДОГОДИНА!!!(ВСЪЩНОСТ НА ЕДРО МОЖЕ И ЗА 250 ДА СЕ ВЗЕМАТ, АМА ПАК НЕ Е СКЪПО КАТО ГПС-а, А СИГУРНО И ГРАДИНИТЕ НА СЕЛО ЩЕ СИ 'КОПАТЕ' С ТЯХ)

Е...И ТЪПАЦИТЕ...................
              offroad фен
              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Аз ще предложа нещо.земете съберете по 10лв. и ще елиминирам Митков в пакет с неговиа авер Димитър и всичките хейтъри. HEAVY HITTERS
                jrc member

Коментар

Само това, че с GPS-ите отпаднаха мъките/разходите на организаторите по маркирането на трасето и вече го няма това лутане и нерви заради махнат маркер, си е достатъчно предимство. Когато се вземаше решението, само Шмида и Сопот бяха против, но от финансова гледна точка. Пък и леко се спънаха кросистите, нали по някакъв начин трябва да се изравнят възможностите на кросовите и ендуро машини. УС си го приеха и аз лично мисля, че сега състезанията са доста по интересни. Аз досега съм строшил един 60CS, един 60CX и една стойка на Touratech само при тренировките. Пък от Троян се върнах с едно счупено и две спукани ребра да се дзверя в тая пущина. Но е яко, защото сега успехите са не само в дясната китка, но и малко в главата.
                  Ride to arrive.

Коментар

Първоначално публикуван от Max Преглед на мнение
                    Аз ще предложа нещо.земете съберете по 10лв. и ще елиминирам Митков в пакет с неговиа авер Димитър и всичките хейтъри. HEAVY HITTERS
                    е ти направо се изхвърли да не казвам като какво човека просто си има свое мнение и си го отстоява ако не бехме различни още да сме по дърветата
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Не отива на сериозни хора такива неща да говорят още по-малко да ги пишат... По темата се каза всичко което можеше да се каже плюс още неща които много съжалявам че се казаха/написаха... Време е да си поговорите по телефона... Тук такива изказвания повече няма да има...
                      VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X