Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За GPS-ите и Шампионата !

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: За GPS-ите и Шампионата !

Мисля все пак да обобщя:

1. Никой не е забранил маркирането.Който организатор има време- да маркира ако иска

2. ГПС траклог-а е задължителен за пред съдиите

3. Всеки състезател има право да получи трасето на трак

4. Ако трасето е маркирано, можеш да си сложиш ГПС в раницата примерно

5. ГПС навигацията ще остане и за догодина ,а и занапред най-вероятно и така докато има "тарикати" които да късат маркери

6. С ГПС навигацията се свиква, не е необходимо постянно да зяпаш в екрана, съответно не е причина за пребиване, или ако паднеш падаш с малка скорост тъй като ако караш бързо така или иначе нищо не виждаш
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
      Хора някой знае ли в Сопот по ГПС или по маркировка ще се кара
      Трак ще има задължително, а ако имат сили могат и да го маркират трасето
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

искам само 2 последни неща да кажа за да е ясно защо е такова мнението ми.

1 во-гпс а наистина има логика да се прилага особенно срещу шмекерии-и дори първо аз предложих още след узана 2005 та година още -че поне тези които се борят за първите места бива да носят в раницата гпс за да става ясно от къде са минали..още повече когато няма достатъчно контроли
        -дори донякъде и за това си взех гпс и си го носех в раницата -още от 2005 та насам на почти всички състезания ми стоеше в раницата за да не може да се спори от къде съм минал..не съм го носил само на по екстремни и тежки състезания..където се боях да не се счупи
        -освен това наистина ако някой махне маркировката -има голяма опасност някой състезател наистина да се изгуби направо и да не знае и къде е
        - полезен е и за безопасността защото ако се пребиеш нейде но си в съзнание -веднага можеш да се обадиш и да дадеш точните си координати
        -полезен е и когато организаторите имат ограничен бюджет и време и не могат да маркират или района е населен и местните махат маркери

2 .ако съм против задължителното ползване на гпс -то е защото
        споровете край това правило дотолкова разцепиха ендуро общтността че големи групи участници които преди са участвали редовно -сега да не искат въобще да участват..когато се гласува нещо с което тези които са -против да са толкова против че да не искат повече въобще да се занимават..значи по добре да не се приема и да се намери компромис..покрай тия спорове участниците от над 100 както бяха почнали да стават взеха да се свеждат до 30-40 души .а целта бе да се популяризира ендурото..можеше да си има няколко състезания и по гпс и други и по маркировка както бе гласувано да е миналата година.
        -друго заради което не е добра идея е че -навън -на където се стремим сериозните сътезания ишампионати не са по гпс и изискват съвсем други умения които сега трудно може да се придобият у нас при занижеото темпо край тази навигация..а опиташ ли се да вдигнеш темпото и да гледаш и гпс а ..неименуемо води до пребиване ..така че като цяло по гпс се кара много по бавно отколкото по маркировка..и с това поне сме съгласни всички..но навън се кара яко и хилядните са от значение-на пролога на ерзберг първите 500 души са наредени в интервал от 2 минути като от това да стартираш в първа или във втора редица -може да те отдели интервал от хилядна част от секундата ..да не говорим за световното където са наредени може би в разстояние на минута всичките участници
        на -ISDE други организирани от FIM състезания също не се кара по гпс..нито пък на кое да е от многобройните ендуро шампионати в щатите.. а нали уж на там се стремяхме към по високо спортно майсторство..в момента един състезател по мотокрос ще е много по подготвен за тези състезания дори и от най добрия ни представител в ендурото..защото там са важни хилядните и бързото каране а при нас в момента елемента навигация превалира

с това мненията ми по темата наистина приключват и то не само за 2007 ма ами и за 2008 ма. ..

Коментар

Митков, разбирам те донякъде, но в много отношения не си прав. Защо ?
          В навигацията всички по-сложни места все още се сигнализират с лента. Така беше и в Троян, и в Хисаря.
          През втория ден се прави типичен ендуро тест по ленти без GPS, чийто сложност и дължина непрекъснато се увеличава. На Хисар в неделя се караше повече от 30 минути при огромно натоварване и газ до дупка ! Тези, които дадоха добри резултати в събота по GPS, доказаха че са добри и в неделя на затворения кръг.
          Именно в неделя станаха повечето падания, макар състезателите да въртяха трасето 5 пъти и да го бяха опознали перфектно !
          Нищо не може да стане с магическа пръчка и за два месеца да стигнем Дейвид Найт и да го изпреварим. Който иска да напредва не бива да разчита на състезания за да расте нагоре, а да тренира през останалите 28 дни от месеца, които остават свободни.

И накрая, както тук няколко пъти се спомена, който иска от организаторите да маркира трасето, може да го направи спокойно ! Именно затова не сме премахнали и темата за "Маркирането на трасетата" ! Поради същата причина и правилата за маркиране си стоят в правилника за 2007 година.
          Мен не ми е ясно защо си чешем езиците по тая тема изобщо
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            .................
            2 .ако съм против задължителното ползване на гпс -то е защото
            споровете край това правило дотолкова разцепиха ендуро общтността че големи групи участници които преди са участвали редовно -сега да не искат въобще да участват..когато се гласува нещо с което тези които са -против да са толкова против че да не искат повече въобще да се занимават..значи по добре да не се приема и да се намери компромис..покрай тия спорове участниците от над 100 както бяха почнали да стават взеха да се свеждат до 30-40 души .а целта бе да се популяризира ендурото..можеше да си има няколко състезания и по гпс и други и по маркировка както бе гласувано да е миналата година......

за жалост така се получи
            сега се състезават основно софиянци старозагорци търновци и още някой друг

атв-тата станаха повече от моторите

не искам да пиша продължението и да се нажежава обстановката отново
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Митков, от доста време насам това ти е първия пост по темата, който не е чисто заядлив и дразнещ. А това:
              Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
              споровете край това правило дотолкова разцепиха ендуро общтността че големи групи участници които преди са участвали редовно -сега да не искат въобще да участват..
              Това е истинско прозрение. Причината да спорим и да има лоши последици от спора са именно злонамерени, злобни коментари от хора които не има харесва GPS правилника. Ти ги оглави тия спорове!!! Прав ли съм?
              Пак казвам. И за мен тая система не е най-добрата. И аз съм за пълната газ по трасето. И аз не искам (и все още не съм) да давам 500лв за GPS. Обаче аз съм на ясно, че така тази година е най-добре, че така бе решено и че всякакви спорове около това което не можем да променим (а именно условията които имаме и от там произлезлия правилник) ще доведат само до дразги и ще развалят нещата!!! Ти защо не можеш да го разбереш...И не само ти.
              К. Кулев

Коментар

Ти ги оглави тия спорове!!! Прав ли съм?
                -не съм ги оглавил аз тия спорове-както виждаш аз си идвам чат пат по състезания та дори и да не ми е много кеф ..и поне поддържам някаква комуникация

но има други дето нито идват нито и във форума пишат..а така ли трябваше да стане-не стига че сме шепа хора ами и да се изпокараме ..

-а за спора..за мен приключи с по горното ми мнение
                Последно редактирано от mitkov; 11-04-07, 14:23.

Коментар

Аз мисля, че това за GPS-ите са си чисти оправдания
                  И миналата година мрънкаха пак тия хора, на които трасетата бяха трудни, калта много, камъните - също, а дърветата и сенките - малко...
                  Направихме категория "Хоби", сега пък или поради накърнено достойнство, или поради мързел пак не идват да карат. На който му се кара си кара. Пичовете от JRC как намират начин ?! Барни как ги "утрепа" в хобито , въпреки бъзика, който го бъзикахме, ама му се кара на пича, въпреки че е контузен !
                  Срамота е да говорим за космически цени на GPS-те при положения, че една вистичка върши също чудесна работа

Както каза Вера, правилникът е отворен за каране по двойки и по четворки дори !!! Антон (Зулума) как кара с Жасмин като нямаше GPS, ама се иска здраво дупе за тая работа май ?!

Съжалявам, нямаше да пиша, но се дразня когато истината не се назовава точно, а се търсят оправдания !
                  -------------

Коментар

бе истината явно всеки си я вижда по различен начин и това е проблема-за едни е една за други друга
                    основно ме е яд дето се изпокарахме и то за глупости
                    ..и за разведряване на темата -я ми кажете -тоз барни наистина -кво е станало та е хобито
                    ..ма верно ги утепал де..браво на барни-сега по случай победата -предлагам да пусне -промоционална по евтина серия гуми пирели

Коментар

Барни беше контузен в рамото, а му се караше и затова се пусна в хобито, но като се оправи, пак ще си кара при експертите.
                      Не знам за гумите, но се харчат кът топъл ляП. Има цялата гама на Пирели и на Метзелер, така че изборът е голям
                      Граби народе, но първо си помисли - две гуми ли ще си вземеш или GPS !?
                      -------------

Коментар

..бе тва с двете гуми..да не го подхващаме пак че..

-виж на метцелер не знаех че е станал ..брее тоз барни--направо да пуска промоционална серия по случай победата

Коментар

На който не му се кара да не кара. То него ли правиш с желание ................................!
                          А как само Митков пише негативни постове за GPS-те. Всички други приемат решението на БЕФ и карат както могат, но не мрънкат.
                          Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

еиий голяма драма, голямо нещо..това ендурото или както му се вика все си мисля че хората го правят защото им харесва и защото им доставя удоволствие да се ровят в калта и прахоляка!!
                            Аз съм твърдо за ГПС по състезяанията.На мен лично много ми допадна това да намериш баланса между комбинацията от максимално бързо каране и ориентацията по гпс.НИкога не бях ползвал до онзи ден в хисяра, беше ми трудно отначало но като свикнах ми хареса даве много.
                            Наистина го има елемнта за 300-500 лв за гпс но все трябва да се направи някаква жертва.струва ми се че повечето от тези които са (-) отрицателно настроени към гпс-ите ... хич не им се поема такова предизвикателство и просто са свикнали на това което е било до сега и като с коне с капаци тъпчат на едно място!!!за мен единствения минус на гпс-а е че е изисква инвестиция..иначе според мен никак не спира развитието на един моторист( PRO PILOT) ако мога така да се изразя. а пък дали ще се луташ да гледаш маркери или ще се взираш в гпс е все същата работа .. не си ли нащрек... заравяш нос.+ това по снимките които гледах от състезанията и 1/3 от учасниците не си отлепят задниците от седалките.... все пак ендурото не е да се возиш в суперяката джипарка или в новия cls!!!! няма как да не се пребиваш по този начин.. И митков не знам как реши ... че при тази ситуация с гпс-ите един обикновен кросаджия Ще е по пдготвен от ендуриста.. тва е пълна глупост.. миналата год пак бях чел такива отзиви но тогава пък беше по маркери трасето...
                            с 2 думи и по луната да трябва да се ориентираме ..пак бих участвал на състезания просто защото обичам да си карам мотора!
                            full time rider, part time racer
                            jrc4life

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
                              ...А как само Митков пише негативни постове за GPS-те.
                              Не е БАШ така
                              Аз също съм писал доста негативни мнения за ползването на GPS за навигация на ендуро състезанията, но не защото не ми се кара по този начин. Мотивите ми против тази схема са, че ще намалее броя на участниците в състезанията (както и стана) и се дава превес на елемента навигация за сметка на майсторството на каране.
                              А целта беше масовост и вдигане на нивото

Самия факт че темата се следи от доста хора е показателен, че има какво още да се каже по въпроса. От незалепените теми тази е с най-много посещения - 1840 до момента.
                              Последно редактирано от Димитър; 12-04-07, 07:21.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

И митков не знам как реши ... че при тази ситуация с гпс-ите един обикновен кросаджия Ще е по пдготвен от ендуриста
                                веско -ти си чел между редовете..мисълта ми бе че при излизане навън на състезание -мотокросист ще се представи по добре на ендуро състезание-организирано от FIM например-щото там са важни хилядни и барзото каране..въобще-убеждавам се че никой не чете внимателно а всеки си мисли за нещо -чете без да вникне и бърза да отговори

-на боботроян пък мога да му кажа че въобще не е прав-по скоро аз съм един от тия дето най малко мрънкат против гпс и те колкото и странно да му прозвучи../и той не е чел внимателно/-това че други не се включват в дискусията не значи че са съгласни а че просто не им се занимава като ми пускат и чат пат мухи аз да ходя да пиша..но аз пък като пиша та някой се уби да чете като гледам ..и въобще със сигурност и боботроян не е чел внимателно мнението ми ..плюс това няма никаква драма -и с събин и с гълабин и с калин сме си приятели-това че обсъждаме нещо на по висок тон не значи че има някакви кой знае какви драми
                                всеки от вас има семейство-не се ли е случвало да се скарате в къщи..случва се разбира се-но това не значи че не сте едно семейство
                                и въобще четете по внимателно мненията и се старайте да ви се изясни какво аджеба иска да каже човека дето го е писал а не да пишете първосигнално

изобщо.. -писна ми от тази тема
                                Последно редактирано от mitkov; 12-04-07, 11:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X