Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За GPS-ите и Шампионата !

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На колко години си ?
    Ако си под 18, ще трябва писменно съгласие на родителите - нотариално заверено
    Ще трябва медицинско (обр. 223). Има го във всички книжарници.
    Лицензът заедно със застраховката могат да се направят на място в петък преди първи кръг.

Цялата информация за подробностите ще пуснем в отделна тема за Шампионата тия дни.

Коментар

ок чакам вя , ами да още нямам 18 но за състезанието в София ще ги имам , ама се плаша че може превоза ни да се откаже и няма да има скво да доидем на троян ,дано да не излезе някоя работа , че да дидем и да се повихрим
      http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Вчера беше първата тренировка - каране по трак записан на ГПС
        Отдавна на се бях забавлявал така.
        Оща първата минута Стамен си загуби ГПСа,за късмет успя да го намери.
        И от тук първата поука винаги си слагайте допълнително осигуряващото въженце.
        Разделихме се по двойки и си стана истинско състезание,стартирахме през 5 мин по трак 60км с крайна точка ресторант Бели Брези

Половината караха по трака в обратна посока пропуснали едно знаменце на което трябваше да завият на ляво,ама се тая разминахме се на средата.
        Май ще е добре траковете по състезаниета да се оцветяват в два цвята до най-далечната точка в един цвят и от там до финала в друг.
        Че ако трасето за отиване и връщане е близо ще има яко народ в насрещното

Чак сега си дадох сметка наистина колко предимства ще ни даде ГПСа и извън шампионата
        1. Седмичните карания вече няма да са в голяма,бавна и тромава група.Даваме трака и се разделяме на групи Профи,Адвенчър.....Срещаме се на маркирани кръчмета по трака.Раздуваме и пак газ..
        2. Вече цялата група сме с ГПС и на преходите пак ще е супер,качваме трака и пак се разделяме на няколко групи среща в ??? хотел???.....
        3. Може да си правиме вътрешни турнири
        4. Игри от типа заровени 1000марки в гората и даваме кординатите ...
        И най-важното темпото почти не падна.
        По късно стартиралите състезатили нямат никакво предимство на всяко кръстовище има много лъжливи следи.
        И всички които не бяха докосвали ГПС и бяхо против него се ухилиха до ушите и казаха "ЧЕ ТО БИЛО ЕЛЕМЕНТАРНО БЕ"
        Последно редактирано от Краси Грудев; 11-02-07, 18:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
          ...
          И от тук първата поука винаги си слагайте допълнително осигуряващото въженце.
          ...

абе нали ви предопредих за това ... някой въобще слушаше ли инструктажа

Коментар

И нашите са на това мнение. Интересно им е.
            Днес караха за втори път по трак, а аз през това време им подготвих друг, още по-весел .
            Краси, това с обратната посока няма как да стане, ако се записва едновременно Track log, което в шампионата ще е задължително. Да не си взехте от новите GPS-и на Garmin - "Zumo" ? Те не апликират Track log-а по време на каране и това им е недостатък, че можеш наистина по някое време да поемеш срещу останалите

Коментар

Ще изпреваря Събин и ще препоръчам един добър GPS на Garmin - Edge 205, който е на добра цена и със SiRF III процесор (най-добрият засега) и няма проблеми с обхвата в гората, в дълбоки дерета, сред високи скали и т.н.
              Цена: 416 лв.
              Цената е такава, тъй като не зарежда карти.

Повече информация: http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=33

Не знам само дали работи с допустимия минимум от 3000 точки, задължителен за ендуро ?!
              Нека колегата Събин поясни малко повече за това !
              ----------------
              Направих справка: Track log: 13,000 track points
              Значи е предостатъчно.
              Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 11-02-07, 21:01.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                абе нали ви предопредих за това ... някой въобще слушаше ли инструктажа
                е точно затова падна де......ама иначе покарахме страхотно.....viva la GPS
                IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Да не си взехте от новите GPS-и на Garmin - "Zumo" ? Те не апликират Track log-а по време на каране и това им е недостатък, че можеш наистина по някое време да поемеш срещу останалите
                  За малко беше повечето да хапнат дървото и да си имат супер ГПС ама за хасфалт
                  Всички сме с GPSMAP 60CSx

Коментар

А какво ще кажете за Garmin Foretex 101 или 201. Дали ще стават за състезанията? Цените им са доста прилични, но могат да се използват само там.
                    Иво Георгиев
                    Gworkshop

Коментар

Жоро ако има 2-ра обиколка с от части ползваща 1-вото трасе (около старта) тогава тя трябва да е с друг цвят. Да му мислят тези със черно бялите ГПС-и, за тях ще има точка с надпис, ама друго си е с цветовете...

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
                        А какво ще кажете за Garmin Foretex 101 или 201. Дали ще стават за състезанията? Цените им са доста прилични, но могат да се използват само там.
                        Със сърф 2 ще губите лесно сигнал във гъстите гори.

Коментар

всички които са със сърф 2 трябва да помислят за външни антени, а тези които няма как да си сложят външни антени, за добро място където да си монтират ГПС-а без да му хрърлят много сянка надвесвайки се над него карайки.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                            Ще изпреваря Събин и ще препоръчам един добър GPS на Garmin - Edge 205, който е на добра цена и със SiRF III процесор (най-добрият засега) и няма проблеми с обхвата в гората, в дълбоки дерета, сред високи скали и т.н.
                            Цена: 416 лв.
                            Цената е такава, тъй като не зарежда карти.

Повече информация: http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=33

Не знам само дали работи с допустимия минимум от 3000 точки, задължителен за ендуро ?!
                            Нека колегата Събин поясни малко повече за това !
                            ----------------
                            Направих справка: Track log: 13,000 track points
                            Значи е предостатъчно.
                            Този GPS Edge-205 и на мен ми харесва но незнам дали е подходящ за начинаещи,това че е с постоянна батерия добре ли е или лошо и колко месеца би издържала батерията ако се ползва един ден в седмицата.И един по общ въпрос,удобен ли е за работа в движение и може ли с този софтуер който дават с него да променям точки -следи и после да ги качвам вече коригирани.Извинявам се предварително ако не съм формулирал въпросите правилно но не съм много наясно,пък и не се сещам някой наблизо да ползва такъв че да ме светне.

Коментар

Май май 60Цсх ще се окаже най-подходящия ГПС за ендуро
                              Е, не е много ефтин, но това е относително понятие, а и никой не си копува ГПС за един сезон.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Преглед на мнение
                                Този GPS Edge-205 и на мен ми харесва но незнам дали е подходящ за начинаещи,това че е с постоянна батерия добре ли е или лошо и колко месеца би издържала батерията ако се ползва един ден в седмицата.И един по общ въпрос,удобен ли е за работа в движение и може ли с този софтуер който дават с него да променям точки -следи и после да ги качвам вече коригирани.Извинявам се предварително ако не съм формулирал въпросите правилно но не съм много наясно,пък и не се сещам някой наблизо да ползва такъв че да ме светне.
                                Ники, не знам за живота на батерията. Нямам никакви отзиви, но щом е байк, този модел едва ли ще има външно захранване.
                                Иначе щом има USB кабел, на 100% е сигурно, че ще може да се оперира в компютър, т.е. могат да се обработват тракове в Map source.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X