пак не се разбира , ако не си купиш лиценз от доктора като идеш на състезанието ше седиш да гледаш или ше учасваш в детския клас, освен доктора колко лекари има още из бг и в кои градове са и т.н.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нужната подготовка за участие в състезание!
Свий
X
-
Първоначално публикуван от sabinТочно така!Първоначално публикуван от go go goспоред мен неподготвени коли небива изобщо да се допускат до участие. изискванията към сигурността на автомобила трябва да са еднакви за всички каласове. но не е само това проблема, според мен трябва да има изисквания и към екипажа. колкото и добра кола да има някой, който няма опит пак е опасно.
мисля, че трябва да има любителски клас и след определен брой участия в него екипажа да се допуска до състезателния клас. може да звучи сташно но така е навсякаде по света
ако има някакви дефинирани правила ще е по - добре за всички, аз съм виждал участници в състезания, които нямат резервана гума
да не говорим за клетка, каски и тн. 
А за неподготвени автомобили, може да има други състезания, без пропасти, на затворено трасе за да са пред очите на огранизатора, и без места където джипа може да се обърне ... та дори и един по един, че да не се блъснат
да бе тези чиито коли не са подготвени
немогат и да карат
е това е вече малко смешно
можем да пробваме когато кажеш
WWW.FBRALLYRAID.COM
Коментар
-
Re:
Само за статистиката:Янчо Терзиев финишира в Шумен в 16.03 часа с 12 контроли,а въпросната Тойота в 16.04 часа с 8 контроли.Първоначално публикуван от CJ_Янчо ние с баба Toyota Финиширахме 20 сек. след теб
Дънди,не е възможно да ви изпитваме кой колко кара.Състезанията са комбинация от спортен дух,ориентация,майсторско управление и подготовка на джипа.Ти определено имаш повечето неща.
Коментар
-
Нещо много се разводни темата с това колко подготвени да са колите за състезание. Хубаво е да се осигури максимална сигурност за състезателите особенно за отворения клас. За серийния клас може да се допускат някои пропуски и всеки да си решава дали да кара с колани, седалки или ролбари. Днес разгледах снимките от състезанието в Солун повечето са без ролбари, може да е заради ниската скорост на състезанието и начина на провеждане (леки преходи за точно време между няколко траяла). Това може да е и по интересно и за зрителите, така че ето тема за размисъл на организаторите начело с доктора.
Аз лично бих предпочел брони, лебедки, окачване, седалки, поне 4 точкови колани и не на последно място ролбари, но пак казвам всеки сам решава. Виждал съм как се обръща бегачка по таван и не искам да съм вътре без ролбар.
Но мисля че тези спорове са безмислени, по добре организаторите да си кажат изискванията по рано и всеки да си прави сметката.
Коментар
-
Нека върнем разговора към темата.Подготовката не е само сигурност, иначе щяхме да караме железни ковчези.
Подготовката на състезателен автомобил трябва да започне още от избора какъв модел ще закупиш.Дългите бази имат предимство при скоростни трасета, но в траяли и екстреми са неудачни.Малката разлика която ще натрупат при скоростните участъци ще се стопи при първия екстрим,така ,че по-удачно е избор на къса база.Няколко от добрите сътезатели се пробваха с дълги бази/ Долфи,Геро и др./но проблемите им бяха повече от другите и сега са с къси.Мнението го пиша и заради Дънди , който с голямо желание се включи в състезанията и има хъс да се бори , сега явно си подготвя Патрола но ако иска да дава добри резултати ще е много трудно да се пребори с късите. След това избора на гуми който трябва да е съобразен с двигателя и трансмисията на колата.Много важен фактор в какъв тип състезания ще участва автомобила за неговия избор и преработка. Тези съчетания които правим тук /скорост,траял и тежък офроуд с ориентиране/ поставят сложна и почти неизпълнима задача. Трябва да се обърне внимание /което малцина правят/ на приборите за навигация.Добър трипмастер,желателно дублиран,добро и удобно место за навигатора,навигаторска лампа и разни глезотии за химикалки ,ножчета и др.Незабравяйте , навигаторската грешка с бързо каране не се компенсира.
Сори , взе да звучи като лекция . Спирам.
Коментар
-
А защо да няма и АТВ-та тогава купона ще е пъленПървоначално публикуван от Жоро ХаджиевДнес обсъждахме с Доктор Терзиев заедно с ендурото на 8 и 9 април в Стара Загора да направим и състезание за 4Х4 с общ старт и две съвсем независими трасета, та да съберем ем повече публика, ем по-голям купон да стане
, но по-добре той да ви каже за това, като се реши окончателно.
.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар