Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужната подготовка за участие в състезание!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Всички които не са организатори си мислят че това е тъшак работа. Хич не ми пука дали искате да се пребиете, но като дйде полицията и почне да задава въпроси кой ще излезе виновен, а? Умника като се е пребил карайки пян и мислейки се за най великия на света с джип за 3000лв без елементарните предпазни мерки, да не мислите че някаква декларация има някакво значение??? Държавата те съди така или иначе! Колко пари ще отидат за адвокати?

Всеки отганизатор си слага главата в торбата, "защото сме в България" ... опа, а като хрърляте по 200+ лв вечер в кръчмата за пиене и ядене изведнъж вече не сме в България така ли???

Аз съм с Янчо!

Коментар

Има разлика между състезания и разходки. За състезанията трябва да има изисквания за безопасност. Мисля, че само тези които не са се търкаляли не им се дават пари да си сложат клетка и 4 точкови колани. На мога да разбера къда отива някой без гуми, лебедка, колани. Минимални изисквания трябва да има. Подготовката на едни може да е по-добра от на други, но не може да се ловят с трици маймуни. А 20 подготвени автомобила съвсем не е малка бройка. Разделянето на класове е нормално, но трябват ясни и точни правила. Друго не мога да разбера защо всички искат да са първи или да се изравняват възможностите. Винаги ще има по-добри, и с по-подготвени коли.
      IvoVarbanov.bg

Коментар

Първоначално публикуван от churov
        тя работата отива да се ,,сътезавате'' два джипа ! доста старички и немощни колици се представиха отлично ! колко джипа завършиха в Шумен
        Този пример с Шумен е доста показателен, завърших аз, след час Десо а другите изобщо не завършиха.
        За класовете също искам да са два .При втория клас обаче наличието на колани и ролбари е добре да е задължително за първия не коментирам там всичко трябва да е желязно. Лебедката може да е по желание но тогава стартираш след джиповете с лебедки и при втория клас да не се товарят оргонизаторите с времеизмерване.Да пиеш и да се състезаваш за една малка част от публиката може и да е интересно но за всички останали е жалка гледка.

Коментар

според мен неподготвени коли небива изобщо да се допускат до участие. изискванията към сигурността на автомобила трябва да са еднакви за всички каласове. но не е само това проблема, според мен трябва да има изисквания и към екипажа. колкото и добра кола да има някой, който няма опит пак е опасно.

мисля, че трябва да има любителски клас и след определен брой участия в него екипажа да се допуска до състезателния клас. може да звучи сташно но така е навсякаде по света

ако има някакви дефинирани правила ще е по - добре за всички, аз съм виждал участници в състезания, които нямат резервана гума да не говорим за клетка, каски и тн.
          drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
            според мен неподготвени коли небива изобщо да се допускат до участие. изискванията към сигурността на автомобила трябва да са еднакви за всички каласове. но не е само това проблема, според мен трябва да има изисквания и към екипажа. колкото и добра кола да има някой, който няма опит пак е опасно.

мисля, че трябва да има любителски клас и след определен брой участия в него екипажа да се допуска до състезателния клас. може да звучи сташно но така е навсякаде по света

ако има някакви дефинирани правила ще е по - добре за всички, аз съм виждал участници в състезания, които нямат резервана гума да не говорим за клетка, каски и тн.
            Точно така!

А за неподготвени автомобили, може да има други състезания, без пропасти, на затворено трасе за да са пред очите на огранизатора, и без места където джипа може да се обърне ... та дори и един по един, че да не се блъснат

Коментар

сигурно предишния ми пост е прозвучал малко крайно, но това е моя опит. аз откакто се занимавам с офроуд имам мощна и добре подготвена кола, факта че не се пребихме с навигатора на първото ми състезание се дължи изцяло на късмета

трябва да има клас за аматьори, в който без времеизмерване и с по - малко екстреми и контроли човек да може да свикне с карането и със състезанията и да прецени дали иска да се състезава или да кара полека. такива, които скачат направо в дълбокото нетрябва да има, това е опасно за тях, за другите състезатели и за зрителите.

но все пак май докато не стана организатор нямам думата по този въпрос и при положение, че едвали някога ща стана такъв, трябва да се съобразя с доктора и неговото виждане
              drive alive

Коментар

terziev: Този пример с Шумен е доста показателен, завърших аз, след час Десо а другите изобщо не завършиха.
                Янчо ние с баба Toyota Финиширахме 20 сек. след теб
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Re:

Първоначално публикуван от CJ_
                  terziev: Този пример с Шумен е доста показателен, завърших аз, след час Десо а другите изобщо не завършиха.
                  Янчо ние с баба Toyota Финиширахме 20 сек. след теб
                  Не коментирам затворения кръг ,кадето заради такива баби тойоти Киро отмени калното изкачване , да не говорим ,че ако имаше един лек автомобил 4х4 от рода на субару щеще да финишира 15 минути преди всички.Става дума за преходи в които има тежки траяли и екстреми и където съм виждал много баби с жални погледи да чакат някой да ги изтегли и правят тапи по трасетата.

Коментар

Говорех за първият ден ! А вторият изибшто некарахме,че нещо нени се нравят скоросните изцепки особенно след Ком-Емине 03
                    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Re:

Първоначално публикуван от CJ_
                      Говорех за първият ден ! А вторият изибшто некарахме,че нещо нени се нравят скоросните изцепки особенно след Ком-Емине 03

Е да де , не приминахте по цялото трасе , така ,че времето не е фактор. Няма нужда да занимаваш всички във форума ,Варна е след два месеца , ЗАПОВЯДАЙ

Коментар

така де

нали има класиране и там пише кой на кое място е
                        drive alive

Коментар

според мен за да има повече посещаемост на състезанията някой неутрален източник трябва да направи една тема да е закачи най-отгоре и да изброи кво е тва шамионат кво е тва републиканско кви състезания има още кои състезания кво става като се спечелат на кои състезания ква е трудноста горе долу кви са различните изисквания и колко % се спазват и т.н. и колкото подробности даде толкова по добре

Коментар

ти говориш за един по - добър свят

моята концепция за участие в нашите състезания е още преди старта да си слжиш всичко на х*я и да си правиш кефа, на финала като разбереш че нещата не са такива каквито са, теглиш една майна на всички и отиваш на купона ...

така или иначе в тия състезания нищо не е наред, нито правилника, нито спазването му, случвало се било някой да знае трасето от преди това, а друг не и тн. простотии, но какво от това, нали има състезания и това най - важното, това че не са идеални е проблем, който с времето ще се реши, просто до тогава има много време
                            drive alive

Коментар

ми от както съм в форума чух навреме за едно състезание и успях да отида на него, тука има хора които могат да направят всичко това което изборих в предния пост. защо да не почнем да изчистваме проблемите от сега а не да се гледаме10-20 човека и да си омръзнем

Коментар

защото нищо не зависи от хората дето са тук, има си шампионат, има доктор и доктора с има виждане, както казва фулдата, неведоми са пътищата докторски

нали имаше идея за среща с него и да се обсъди предстоящия сезон, ще има ли такава среща
                                drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X