Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоков Трофи 2013 (19,20,21-Април)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Самоков Трофи 2013 (19,20,21-Април)

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    По какъвто и правилник да се провеждат състезанията от трофи веригата в тях точка №1 трябва да е :
    ОРГАНИЗАТОРЪТ НЯМА ПРАВО ДА ПРОМЕНЯ ПРАВИЛНИКА СЛЕД НАЧАЛОТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО!
    Всичко останало(трасета, пътни книги, система за оценяване, съдийство) са подробности, които не ми се коментират в момента, защото съм бесен!
    Ще помоля организаторите да качат класирането по точковата система, дето я измъдриха 1ч. преди награждаването за да сме наясно, какво точно се случи накрая на третия ден от състезанието.
    Напълно съм съгласен с мнението ти Жорка.Но пък стана добро състезание.Покарахме на воля.

Коментар

защо никой неказа на брифинга, че трябва освен по пътната книга да се ориентираме и по звездите ? асъщо че ляво идясно на места са с обратен смисъл ?

Коментар

ОРГАНИЗАТОРЪТ НЯМА ПРАВО ДА ПРОМЕНЯ ПРАВИЛНИКА СЛЕД НАЧАЛОТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО!
        .
        Същото не трябва ли да важи изобщо за ВСИЧКИ състезания? Вкл. траялните?

Коментар

Първоначално публикуван от Борисова Преглед на мнение
          Същото не трябва ли да важи изобщо за ВСИЧКИ състезания? Вкл. траялните?
          Трябва да важи и важи!(гарантирам поне за тези от веригата 4х4 Екстрийм)
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

За да внеса малко яснота относно ситуацията мога да кажа следното без да правя изводи:
            В първият ден след старта един недобре подбран екстрем създаде доста проблеми на едни и реши състезанието на други състезатели. Посоченият екстрем се премина за 3-4 минути без лебедка от първите и за над един час и много лебедки след пета/шеста кола. Нямаше контролно време за преминаване. Последните трябваше да стартират на фарове. На практика жребият реши класирането от този ден, а разликите на практика няма как да се наваксат. В Неделя сутринта (на третият ден) група състезатели протестираха срещу въпросният етап и класирането от него. Протеста беше насочен към мен и Влади като наблюдатели от веригата. Организирахме брифинг и над 50% от участниците застанаха зад протеста. В отговор на него, нашето мнение бе че не е редно да се отмени етап, който са Преминали повече от половината участници и също така след него е минал още един състезателен ден. Препоръчахме да се запази класирането от деня, но да се намали тежестта му в класирането. В последствие бе въведена точкова система като на Нови искър. Всички времена, наказания, класирания бяха своевременно обявявани на състезателите.
            За да се избегнат такива недоразумения в бъдеще, ще бъдат направени промени и в рамковият правилник.
            BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Трябва да важи и важи!(гарантирам поне за тези от веригата 4х4 Екстрийм)
              Поправи ме, ако греша, но на Сливен промениха правилата 2 ден 10 мин. преди старта на Експерта.

Коментар

Първоначално публикуван от Борисова Преглед на мнение
                Поправи ме, ако греша, но на Сливен промениха правилата 2 ден 10 мин. преди старта на Експерта.
                "Зона без помощни средства" ще има на всички състезания от веригата. Организаторите решиха да изненадат състезателите( аз лично не бих го направил), но това по никакъв начин не повлия на състезанието.
                Ако мъжът ти знаеше от предишния ден за тази зона, това щеше ли да му помогне с нещо?
                Предлагам да не спамим темата за Самоков.

Коментар

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
                  За да внеса малко яснота относно ситуацията мога да кажа следното без да правя изводи:
                  В първият ден след старта един недобре подбран екстрем създаде доста проблеми на едни и реши състезанието на други състезатели. Посоченият екстрем се премина за 3-4 минути без лебедка от първите и за над един час и много лебедки след пета/шеста кола. Нямаше контролно време за преминаване. Последните трябваше да стартират на фарове. На практика жребият реши класирането от този ден, а разликите на практика няма как да се наваксат. В Неделя сутринта (на третият ден) група състезатели протестираха срещу въпросният етап и класирането от него. Протеста беше насочен към мен и Влади като наблюдатели от веригата. Организирахме брифинг и над 50% от участниците застанаха зад протеста. В отговор на него, нашето мнение бе че не е редно да се отмени етап, който са Преминали повече от половината участници и също така след него е минал още един състезателен ден. Препоръчахме да се запази класирането от деня, но да се намали тежестта му в класирането. В последствие бе въведена точкова система като на Нови искър. Всички времена, наказания, класирания бяха своевременно обявявани на състезателите.
                  За да се избегнат такива недоразумения в бъдеще, ще бъдат направени промени и в рамковият правилник.
                  Точковата система на Нови Искър още там тотално се провали. Третият в генералното класиране от миналата година на Нови Искър има преминати само 2 специални етапа и 10-15 км. от истинското трофи трасе(ден 2), а след него в класирането са хората трошили си машините 5-6 часа и преминали всички специални етапи и завършили 60 км. трасе. Досега навсякъде се говореше, че това ще се коригира като правила, а то какво стана. Приравняването на 5-6 часа каране, с нещо дето се прелита за 3-4 мин. убива всякаква амбиция в мен за участие в подобни форуми със състезателен характер от моя страна.
                  Последно редактирано от Стоян Францов; 22-04-13, 08:46.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
                    Не мога да изчакам цялостното класиране и ще си кажа мнението: не е реално състезатели, незавършили в петък и събота да са преди състезатели завършили и 3-те дни както и не е реално ралито от днес(м/у 3 и 4 мин. за всеки от състезателите) да има такава тежест, както и засеченето времето за събота на повечето състезатели да е в рамките на 10 - 15 мин, а наказанието за скъсана лента да е 30 мин. В цялостната система за оценяване липсва елемента трофи и ориентиране по пътна книга.
                    Първоначално публикуван от met66 Преглед на мнение
                    За България Трофи СЕЛИНДЖЪР ще отпадат доста джипки.
                    Първоначално публикуван от met66 Преглед на мнение
                    Колега много си прав, НО ЯВНО САМИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛНИКА
                    Айде започна се
                    "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
                    „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

Първоначално публикуван от plrussev Преглед на мнение
                      Айде започна се
                      Когато нещо е объркано още в замисъла си, няма как да не се почне !

Коментар

Когато нещо е объркано още в замисъла си, няма как да не се почне !
                        И аз се надървих яко снощи, но след като говорих с Тенев ми мина.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Бъркотия се оформя. И при нас ли ще е така? За това ли се отказахте от Варна?
                          При нас ще се кара за време. Какъв е смисъла от roadbook и къде остават тънкостите на навигацията при подобна система?А и мисля, че с основание можем да претендираме за малко по-голям опит.
                          P.S. Абе Тарга, търсих в Google, ама не намерих нищо за откривателя на "топлата вода", да знаеш нещо по въпроса?
                          "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
                          „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

Е добре е щом още ти става.....майтап бе уйли...

Коментар

Първоначално публикуван от plrussev Преглед на мнение
                              При нас ще се кара за време. Какъв е смисъла от roadbook и къде остават тънкостите на навигацията при подобна система?А и мисля, че с основание можем да претендираме за малко по-голям опит.
                              P.S. Абе Тарга, търсих в Google, ама не намерих нищо за откривателя на "топлата вода", да знаеш нещо по въпроса?
                              Слаба ти е търсачката. Аз съм човека. По същество. До колкото разбирам, правилата в Самоков са били, да се засича времето само в специалните етапи. Сиреч, между етапите е имало време и за барбекю. Баси кефа.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Точковата система на Нови Искър още там тотално се провали. Третият в генералното класиране от миналата година на Нови Искър има преминати само 2 специални етапа и 10-15 км. от истинското трофи трасе(ден 2), а след него в класирането са хората трошили си машините 5-6 часа и преминали всички специални етапи и завършили 60 км. трасе. Досега навсякъде се говореше, че това ще се коригира като правила, а то какво стана. Приравняването на 5-6 часа каране, с нещо дето се прелита за 3-4 мин. убива всякаква амбиция в мен за участие в подобни форуми със състезателен характер от моя страна.
                                Чак "тотално се провали" е пресилено. Състезанието беше много хубаво, но наистина липсата на тегловни коефициенти за отделните дни доведе до описаното от теб. Ако имаше например следните коефициенти: пролог- точките за деня х1, трофи- точките за деня х4, траял-точките за деня х2, всичко щеше да си дойде на мястото. Въпреки това оценяването на Нови Искър отчиташе скоростта(в т.ч и проходимостта, защото имаше тежки места) и ориентирането в трофи етапа. Докато на Самоков дали си се загубил и лутал 1-2 часа или не, или си бедствал някъде по трасето извън специалните етапи нямаше никакво значение! Ще изчакам да качат класирането и ще ви дам конкретни примери, за да не ме обвините в голословност.
                                Последно редактирано от Георги Василев; 22-04-13, 09:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X