Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Mисля си че ще има повече участници от нашата или моята черга по простата причина че състезанията ще бъдат както си бяха преди.Новия формат беше най голямата простотия която беше въведена.Много усложнена процедура и много възможности за наказания.Башка дето иска една камара народ за времеизмерването.Това е много профи-работа която не е за нас.
    Абе що да няма състезания бе,кво толкова,който има мерак да направи състезание в тази криза заслужава адмирации.Аз за клубовете не мога да кажа нищо но, хората около мен харесват идеята и я подкрепят.Бихме учасвали ако не сме ангажирани с нещо неотложно.

Коментар

Не знам какво го дъвчете толкова. Щом хората не се кефят да участват в РШЕ няма да участват и няма как да ги накарате. Щом РШЕ ще е професионалният шампионат, няма нищо лошо да има и един не толкова професионален. Като цяло новият шампионат ще бъде крайно аматьорски, защото с базови правила и без шеф, ще си е доста несериозен като състезание. Явно не това е най важното а това да се позабавляваш и да покараш повече километри по хубаво трасе с елементарни правила. То като се замисля това си беше и първоначалната идея когато за 1-ви път организирахме ендуро състезанията - купона да е на 100%.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
        Не знам какво го дъвчете толкова. Щом хората не се кефят да участват в РШЕ няма да участват и няма как да ги накарате. Щом РШЕ ще е професионалният шампионат, няма нищо лошо да има и един не толкова професионален. Като цяло новият шампионат ще бъде крайно аматьорски, защото с базови правила и без шеф, ще си е доста несериозен като състезание. Явно не това е най важното а това да се позабавляваш и да покараш повече километри по хубаво трасе с елементарни правила. То като се замисля това си беше и първоначалната идея когато за 1-ви път организирахме ендуро състезанията - купона да е на 100%.
        Май бъркаш нещо - то като гледам организаторите на новата верига ...... май май там ще бъде къде къде по за профисионалисти отколкото в РШЕ !!!
        И определено там ще е купона на 100% .........
        0887 246718

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
          Май бъркаш нещо - то като гледам организаторите на новата верига ...... май май там ще бъде къде къде по за профисионалисти отколкото в РШЕ !!!

Не за профита а за аматИОри много ясно че там е купона.
          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
            Не бъркам - ще видиш. Аз не казвам че на профитата няма да им е интересно, трудно или нещо такова. Казвам, че без централизирана система на управление, т.е. без общи шефове, които да си скъсват г*за от бачкане на целият шампионат контролирайки нещата няма да стане нищо сериозно и затова казвам, че няма да е професионално състезание. Състезателите няма да могат да разчитат на единен стандарт на състезанията ... абе общо взето не знам на какво ще могат да разчитат въобще защото всеки ще си прави каквото му е кеф. Няма нищо лошо в това, но това не е професионален шампионат - това казвам. Може да се окаже, че това е по печелившата схема, ще видим.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
              Не бъркам - ще видиш. Аз не казвам че на профитата няма да им е интересно, трудно или нещо такова. Казвам, че без централизирана система на управление, т.е. без общи шефове, които да си скъсват г*за от бачкане на целият шампионат контролирайки нещата няма да стане нищо сериозно и затова казвам, че няма да е професионално състезание. Състезателите няма да могат да разчитат на единен стандарт на състезанията ... абе общо взето не знам на какво ще могат да разчитат въобще защото всеки ще си прави каквото му е кеф. Няма нищо лошо в това, но това не е професионален шампионат - това казвам. Може да се окаже, че това е по печелившата схема, ще видим.

Шафовите като Богдан Н. ли си скъсват гъзъ или само ЛАПАТ.
              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Не, нямах предвид Богдан. Имах предвид "шефофе" като Жоро и Гълъбин, които си скъсваха г*за и само се набутваха

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
                  Шафовите като Богдан Н. ли си скъсват гъзъ или само ЛАПАТ.
                  Лапат ама и много направиха, я някой друг ако беше щеше само да лапа. Ако не беше Богдан щяхте да гледате световно през крив макарон. Не съм съгласен че Богдан е гледал всичко от ложата, многократно съм го виждал в мизерията и калта, събота и неделя по трасетата, ако щеш дори поставяше рекламните транспаранти из Севлиево преди състезанията, работа която не мисля, че е точно неговата.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси , световно в България имаше и когато Богдан беше механик , и караха по няколко българи , а един от тях побеждаваше .
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Аз говоря за сегашните години, не за миналите. Не го защитавам ако това си мислите.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Тогава всяка седмица имаше такива състезания каквито иска да организира Гълъбин , традиционни мото крос състезания , всички караха , имаше отделно класиране за тези които караха ЧЗ и Симсон , имаше и военизиран мото крос , който си беше ендуро състезание , само дето се караше с автомат АК . Дори имаше и национален отбор по ендуро , на повечено клубове бяха дадени 2т Яви 300к.см. които за времето си бяха добри мотори. После се създаде федерацията и се вижда до къде стигнахме. Аз с удоволствие бих карал в състезания които нямат общо с федерацията , с елементарни правила , просто за удоволствие.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не превръщайте темата в анти Богдан и т.н.Богдан е направил много за мотоциклетната федерация (както и тя за него) и съм сигурен че никой друг от управителния съвет на БФМ не иска да е на негово място.Шампионат по ендуро различен от УЕМ стандарта никога няма да има официално в БФМ.Даже на ако бях на мястото на Кулев бих го уеднаквил на 100%.Така малките пичове могат да се развиват и евентуално да ходят да карат навън (ако имат кинти).

Тази тема е за тези от нас, за които ендурото трябва е по-технично, по-трудно и по-мазохистично.За тези които които търсят приключенския елемент в цялата работа и тръпката от непознатото.Умението да преценяваш на момента как да подходиш.Това липсва в УЕМ състезанията и няма и как да го има-просто правилата са такива.Затова има WEC.....затова има и Hell's Gates, The roof of Africa,Erzberg rodeo,Romaniacs и т.н...........И затова нашия любимец Тади Блазусяк, като кара във кръг от WEC не влиза и в петицата .

Би ми се искало от тук нататък в темата да присъстват единствено конструктивни предложения (или критики), касаещи единствено новата верига, която ще стартира най-вероятно под името X-Enduro Купа на България ( Bulgarian X-Enduro Cup).Очаквайте подробности
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

На събранието "Двете прасета" в Казанлък бяха взети следните решения:
                            1. Състезанията от Х-шампионата да са 5 на брой. Това се прави с цел да не се утежнява календара в ендурото, ако ще има и РШЕ.
                            2. Състезанията могат да бъдат по GPS, по маркери или в комбинация. Който организатор се наема да маркира цялото трасе, той трябва да осигури по него най-малко 10 бр. контроли !
                            3. Обиколките могат да бъдат от 1 до 4, по преценка на организатора и условията на местността.
                            4. Кръговете са в: Казанлък (април), Кърджали (Май), Бухово (юни), Стара Загора (юли), В.Търново (предстои уточняване). Датите не са определени, защото ще се изчака да излезе календара на РШЕ, за да няма съвпадения !
                            5. Ще се карат 4 трасета:
                            - Мотоциклети "Експерт", трасе с голяма трудност, но не невъзможно !;
                            - Мотоциклети "Адвенчър", трасе средна и лека трудност;
                            - АТВ трасе, трудност "Филчев"
                            - Трасе деца, късо, типично ендуро трасе.
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Всичко ми е ясно както каза Ендурото и сексът

Коментар

Добре ,че има и в западна България кръг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X