До: Дзен... или изкуството да ремонтираш мотоциклет...
SAMURAI, не се гневи толкова
Прав си. Giorgio е искал да ни наведе на други мисли с това Балканче (според мен), не да ни го дава за пример в реставрацията. Отношението към старите вещи. И по скоро стойността, която придобиват отново стойностните неща примерно след 50 години (не че са я губили някога). Много мога да говоря по тази тема ... Дори подписа не съм си променил по този повод ...
Ето специално за теб един по-истински Балкан - Люлин. Представиха го преди дни във Варна (гледам, че си оттам) ... освен ако не е твой

SAMURAI, не се гневи толкова
Прав си. Giorgio е искал да ни наведе на други мисли с това Балканче (според мен), не да ни го дава за пример в реставрацията. Отношението към старите вещи. И по скоро стойността, която придобиват отново стойностните неща примерно след 50 години (не че са я губили някога). Много мога да говоря по тази тема ... Дори подписа не съм си променил по този повод ...Ето специално за теб един по-истински Балкан - Люлин. Представиха го преди дни във Варна (гледам, че си оттам) ... освен ако не е твой

Аз за жалост вече нямам Балканче. На времето бях млад и глупав и го продадох все едно съм се отървал от боклук. Сега съжалявам. А този дето си показал кефи на макс. Такъв съм виждал когато бях на 12г. Имаше един златар , който го караше и спираше пред златарското ателие срещу РДВР-то. От тогава повече не съм виждал подобна реликва. Твърде стари са и хич ги няма. Тази обаче е доста добра. Даже гумените маншони на предната вилка са запазени. Ако вземе та я пребоядиса и стойността и ще падне два пъти, както и ако претапицира оригиналната седалка. Има си начини за обработка на боята и кожата. Целта е да не сменяш нищо, а ако все пак се наложи то да е с афтентични части. Точно заради това реставрацията е изкуство и е толкова бавен и сложен процес. Половината от работата е търсене на афтентични части. Не е за всеки. Много е лесно да съсипеш месеци и дори години труд с поставянето на само едно единственно НЕОРИГИНАЛНО болтче.

Коментар