Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варшава 223 на М'глата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да дано да излязат хора и не се заяждат .
    Утре ще извадя машинката за прозореца и ще ти пратя снимка да я видиш

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
    Мисля че за собствена безопастност е добре да сложиш колани, спазари едни от Волга и изпровизирай закрепянето им.
    Ами то има каде да се закрепят към купето то явно е било като екстра навремето но моята няма , има отвори за тяхното закрепяне под тапицерията на колонката между вратите
    Последно редактирано от м20_маниак; 22-10-09, 23:54.

Коментар

До: Warszawa 223 нужда от части

Първоначално публикуван от pavkone
      Ами то има каде да се закрепят към купето то явно е било като екстра навремето но моята няма , има отвори за тяхното закрепяне по тапицерията на колонката между вратите
      След като има, може да ти уредя два колана от Волга, утре ще ходим да спазаряваме една за части.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Бъркаш се. Никога не е имало Варшава с колани. По принцип, заводско, в отворите за колани има резби за закрепването им. На нашите коли няма.

Тези отвори, за които говориш, служат за закрепване на ключа за плафона в купето, на лявата колонка. А поради проста унификация, лявата колонка (на нея няма включвател за плафона) е същата като дясната, та оттам идва и объркването.
        С "Фармахим" - непобедим
        Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
          Бъркаш се. Никога не е имало Варшава с колани. По принцип, заводско, в отворите за колани има резби за закрепването им. На нашите коли няма.

Тези отвори, за които говориш, служат за закрепване на ключа за плафона в купето, на лявата колонка. А поради проста унификация, лявата колонка (на нея няма включвател за плафона) е същата като дясната, та оттам идва и объркването.
          Убедително звучи само да може да излъжем и катаджийте , че няма колани и да не ме карат да слагам

След като има, може да ти уредя два колана от Волга, утре ще ходим да спазаряваме една за части.
          Да няма да и ползвате двигателя за Шевролета ?
          Последно редактирано от м20_маниак; 22-10-09, 23:51.

Коментар

Няма защо да ги лъжеш, особено по-старите - те сами си знаят.
            С "Фармахим" - непобедим
            Дизел - само дънки!

Коментар

Да де но в новия талон ще има ли печат че е без колани ? за пред полицаите които сега са пощурели да глобяват !
              Ако ме спрат как да ги забавлявам ?

Коментар

Първоначално публикуван от pavkone Преглед на мнение
                Убедително звучи само да може да излъжем и катаджийте , че няма колани и да не ме карат да слагам

Да няма да и ползвате двигателя за Шевролета ?
                Даммм, че не ми се занимава да ремонтираме стария, който е с пукнат блок и в лошо състояние.Има една 24-ка която ни продават за 300 лв. мотора работел като часовник, мисля да го сложим направо със скоростната кутия.След като минем КАТ и съберем малко парички ще сложим шестака.

Коментар

Даммм, че не ми се занимава да ремонтираме стария, който е с пукнат блок и в лошо състояние.Има една 24-ка която ни продават за 300 лв. мотора работел като часовник, мисля да го сложим направо със скоростната кутия.След като минем КАТ и съберем малко парички ще сложим шестака.
                  Е колко кубика е е този шестак ? колко к.с.?
                  дето ще го сложиш в последствие тя не е ли оригинално V8 ?

Коментар

Първоначално публикуван от pavkone Преглед на мнение
                    Е колко кубика е е този шестак ? колко к.с.?
                    дето ще го сложиш в последствие тя не е ли оригинално V8 ?
                    Нямам идея колко cc е, само знам че е Шевролет V6 и го дават комплект със скоростната кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
                      За предна или задна става дума? Снимай я да я видим.
                      Тия машинки са възможно най-надеждния механизъм за сваляне/вдигане на прозорци. Няма какво да им се счупи, за износване също е трудно да се говори...
                      Ето машинката за сваляне на предното стъклото зъбите и са силно износени инъче изглежда като нова явно не е експлатирана правилно защото имаше липсващи болчета по закрепването на плъзгачите .
                      те могат ли да се въртят за лява и дясна врата ако може да се завърти така че износените зъбчета да са от другата страна ?
                      Прикачени файлове

Коментар

Доколкото добре тълкувам закона - имаш ли колани слагаш, дори и задните, а нямаш ли не слагаш. И аз имам коли на стария талон на които пише `без колани`, че и са преди 60-та и ще е забавно с КАТ, особенно като изтече прегледа, който дават при регистрацията...
                        VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                        SXS-Restorations 0886513079
                        Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Когато регистрирах моята, дойде половината КАТ да я гледа. Даже се оказа, че бащата на човека на канала е имал Варшава. Знаеше й всичките особености и много се изкефи, че не е изгнил серийния номер, който е на ламарината отдясно зад гумата. Минах без никакъв проблем. Колата няма и никога не е имала никакви предпазни колани.
                          За една година съм изминал към 5000 км с нея. Карам я активно из София и не съм имал проблеми с КАТ. Проблеми нямат и приятелите, които карат стари коли без колани - примерно двата Москвича, с които излязохме миналата неделя.
                          Така че - колега, събери Варшавата, осигури й работещи спирачки и светлини, и спокойно я закарай за регистрация.

Коментар

Аз карам 408 И и имам колан и отзад заради детската седалка има си оригинално под кората на колонката отвор с резба но съм доста далеч от оригиналния вид,ти ако гониш оригиналност направи всичко възможно да минеш без колани ,друг е въпроса със сигурноста-ти си решаваш все пак.

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори относно предпазните колани

А някои разбира ли от машинките за отваряне на предните прозорци ?
                              пуснал снимки по-нагоре в темата

Коментар

Като съдя по "рейката", машинката не ми се струва особено износена. Забравил си да снимаш малкото зъбно колело - като го видя отблизо, ще стане ясно.
                                Виж да не превъртат шлиците на вала в дръжката. Тя е алуминиева и би следвало при по-големи усилия от допустимите първа да цъфне (ако в нея е проблема, ще ти подаря нова).
                                Огледай дали стъклото върви плавно в косматите улеи, защото се случва оттам да щръкнат винтове и да опират в него, като по този начин му пречат да се движи и същевременно го драскат.
                                С "Фармахим" - непобедим
                                Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X