Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варшава 223

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Варшава 223

Мамка му, бе! Ааааа, колко хубава е станала. Чудесно, поздравления.

Коментар

Радвам се, че ви харесва. Трябва да я видите и на живо. Няма нищо общо с това, което беше...
      Първоначалната ми идея беше да се боядиса частично. Направих емайл. подобен на онзи, с който са я боядисали в завода, боядиса я човека и шок и ужас! Оказа се, че след полиране се разкриха много забележки по старата 40-годишна боя. Тук чукнато, там натиснато... Като е матова - добре, ама като лъсна - всяка неравност ще ти извади очите. На всичкото отгоре на места беше по-избеляла, отколото на други и новобоядисаните панели стояха като кръпка, защото са по-лъскави и с плътен цвят... Не ми хареса изобщо това, което се получи и за ужас на бояджията не си я взех.
      Зарязах ретро материалите и поръчах боядисване на цялата кола с база и лак - исках да се направи както трябва. И тя взе, че стана. Съвременните материали дават много по-добър блясък, а и са несравнимо по-устойчиви на стареене и избеляване.
      И цвета се уцели, и Варшавата е изпъната, доколкото това изобщо е възможно. Тия коли не са правени от роботи, а от живи хора и са си криви от завода - за това ги и боядисват в едни меки, пастелни тонове...
      Поздрави!

Коментар

Поздравления!Много гиздава е станала!

Коментар

Първоначално публикуван от m_g Преглед на мнение
          Радвам се, че ви харесва. Трябва да я видите и на живо. Няма нищо общо с това, което беше...
          Първоначалната ми идея беше да се боядиса частично. Направих емайл. подобен на онзи, с който са я боядисали в завода, боядиса я човека и шок и ужас! Оказа се, че след полиране се разкриха много забележки по старата 40-годишна боя. Тук чукнато, там натиснато... Като е матова - добре, ама като лъсна - всяка неравност ще ти извади очите. На всичкото отгоре на места беше по-избеляла, отколото на други и новобоядисаните панели стояха като кръпка, защото са по-лъскави и с плътен цвят... Не ми хареса изобщо това, което се получи и за ужас на бояджията не си я взех.
          Зарязах ретро материалите и поръчах боядисване на цялата кола с база и лак - исках да се направи както трябва. И тя взе, че стана. Съвременните материали дават много по-добър блясък, а и са несравнимо по-устойчиви на стареене и избеляване.
          И цвета се уцели, и Варшавата е изпъната, доколкото това изобщо е възможно. Тия коли не са правени от роботи, а от живи хора и са си криви от завода - за това ги и боядисват в едни меки, пастелни тонове...
          Поздрави!
          Момчиле, заслужаваше си чакането. Варшавката е станала още по красива!
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Изглежда като току - що излезнала от завода!
            Според мен предната решетка ако беше лъскава щеше да е супер.
            Рила 1400/Москвич 408 - 1969г. завод "Балкан" гр. Ловеч! :D

Коментар

Бе, вярно. Ама и дай да ти изнамерим лайстни за праговете. Тя и така е супер, но още малко авангард, няма да навреди на никой.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
                Бе, вярно. Ама и дай да ти изнамерим лайстни за праговете. Тя и така е супер, но още малко авангард, няма да навреди на никой.
                Кви лайстни за праговете бе, колхозник! Тия са си добри. А спойлер "пейка" на задния капак и пластмасови тасове БМВ не искаш ли?

Сега за боята... Ми, нямам какво да кажа - дори дърдорко като мен си затрайва след цял ден возене на тази сива лъскачка...
                Колата се движи чудесно като преди, само че е доста по-лъскава - вече няма човек който да не се обърне по тротоара, улицата, светофара...
                Докато минаваме по малките улички на разните кварали, през отворените прозорци се чуват откъслячните гласове на минувачите:
                - Яяяя, каква супер "Волга"!
                - Не бе, това е "Варшава"!!!
                Последно редактирано от м20_маниак; 11-10-09, 21:13.
                С "Фармахим" - непобедим
                Дизел - само дънки!

Коментар

Бе, недей да спамиш и дърдориш много. Не ми харесват и това е. Трябва да поразтършувам мазетата малко. Тогава вече с чиста съвест ще кажеш, че ти харесва. Защото, сега си нечист и сам го знаеш.

За справка с протокола - тия лайстни с какъв тип щипка се държаха? И въобще прочие. Трябва да знам, за да не подаря грешни. Които са доста сходни с 223, ама малко ще съвпаднат там, дето трябва.

Коментар

Това, че не ти харесват, не значи, че аз спамя. Ега ти логиката...

Стига лигня вече, ами на въпросът - закрепването. Щипки по тези лайстни нЕма. В горния си край, алуминиевият профил е прегънат. По праговете има прикрепени с точкова заварка в долната си част, ламаринени правоъгълници. В образувалата се пролука между горната част на тези скоби и ламаринения праг, се нахлузва този прегънат ръб на алуминиевите лайстни. Опъват се надолу, огъват се по профила на прага и някъде навътре, под колата, се хващат с винтове.

Май не го обясних много добре, ама ти си капацитет и ще разбереш. Ако ли не - ще търся снимки или в краен случай ще чертая.
                    С "Фармахим" - непобедим
                    Дизел - само дънки!

Коментар

Само да не прозвучи като спам ама само базалак си е истината с такава боя всяка кола става за чудо и приказ няма спор

Коментар

Колко парички излезе боята ( база и лак ) ?
                        за моята искаха от 100 до 180 за литър база лак и втвърдител .
                        и накрая с бългаска боя ама пак стана добре .
                        Прикачени файлове

Коментар

Старият собственик на моята кола имаше желание да я боядиса черен металик... Ще ми е интересно да видя твоята готова. На черното изпъкват всички неравности по купето. Моята не беше съвсем равна и със заводската боя. Както и да е - с малко повече старание при подготовката, се получава дори и черна Варшава.
                          По въпроса за цената на боята - платих каквото ми поиска бояджията и това е...

Коментар

А колека като я регистрира искаха ли ти еко такса ?
                            Защото незнам на мен дали ще ми искат че моята е с черните номера още .

Коментар

Няма да ти искат еко такса. Еко такса искат само на автомобили нов внос.
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

благодаря колега dragomir_68 спестих 220 лева маи толкова беше еко таксата ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X