Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси по "Проект - Съживяване на VW 1300 (Костенурка)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Стефан
    Ей, пуста гъзария. Знам че сте ходили на уроци по английски бе, кви "позиции"? Като искаш наукообразно - думата е "разряд". Или знак. Като не знаеш как - кажи просто петцифрен. Десет минути пуших и зяпах тавана додето вдена за кво става дума. Не знам къде ги оправят. Значи на някои колелца са е изкъртил по един зъб. Или са пластмасови, или бронзови. Шибания. Капут. Това Хитлер де ...
    Дай да го видим, имам събрани някакви ... Току виж го излъжем.
    Абе Стефане, как ме нахока за едни ми ти разряди Аз пък две минути търсих къде съм ги писал тези "позиции".. Както се казва икскююз ми ( ), важното е, че се разбрахме.. Пластмасови са зъбите.. Казаха ми, че и часовникар можел да види за какво става въпрос, мислиш ли?

Друго : Поплавъка за резервоара ми е електрически (не механичен, като при повечето) и въобще липсва. Като част струва ~40 евро, и то само навън. Мога ли да 'нагодя' поплавък от москвич да кажем (или друга кола с плосък резервоар)??

Коментар

Теоретически може, ама къде да го намериш ... Те сега и най-просветените само сменят каишки и батерии((( Имам и пластмасови колелца. Ако не - ще тръскаме едни бивши колеги.
      Не, с поплавъците на резервоарите е голяма гадост, с плоските - особено. За да не лъже трябва да докараш лъчевата диаграма. Значи по принцип може и да може, ама трябва експериментално да направиш рамото. Че и реостата да е със същото съпротивление, иначе пък ще лъже показометъра. Прибора де. Той сигурно е логометричен, и практически не можеш да го подстроиш(((
      А картинка на оригиналния? Това кво е, една вертикална тръбичка с топче като на мерцедесите ли?

Коментар

...Имам и пластмасови колелца. Ако не - ще тръскаме едни бивши колеги...
        ОК, ще ти звънна началото на друга седмица да видим кво можем да направим, мерси..

...Прибора де. А картинка на оригиналния? Това кво е, една вертикална тръбичка с топче като на мерцедесите ли?
        Не съм го и виждал, не беше на колата когато я взех.. А и не намирам картинка в момента.. Каот намеря ще я кача.

Коментар

Бус/ камьон

Някой от Вас (от Софиянците) разполага ли с бус (по-голям/висок) или камьон(че) с който да превозиме купето (на снимките по-горе) от Банкя до Младост - Атомния Център? По някое време тази седмица? Ако някой има възможност пишете тук, на бележка или на 0887 311167, предварително благодаря!

Яро

Коментар

Песъкоструйка

Колеги,

Спешно търся човек с песъкоструен апарат (в/около София).. Ако знаете за оферти под 20лв./кв.м., свиркайте, моля Ви!!

Предварително благодаря!
            Яро

Коментар

Знам една фирма , намират се в началото на стария път за Банкя.За цена не мога да ти кажа нищо,но там ми свалиха старата боя от рамката на мотора!
              offroad фен
              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Galabin
                Знам една фирма , намират се в началото на стария път за Банкя.За цена не мога да ти кажа нищо,но там ми свалиха старата боя от рамката на мотора!
                Имат ли песъкоструй?
                Къде горе-долу се намират, около Института Пушкаров, или преди него - вляво, вдясно?..

Коментар

Е бре

Как е майсторе?
                  Каква песакоструйка ти трябва камерна за дребни работи или външна?
                  Не ме слушате аз като ви разправам че под се прави най лесно с тенеке от панелни радиятори. Някаде ти гледах пода и нещо не ми допадна.

Коментар

Re: Е бре

Първоначално публикуван от perso

Как е майсторе?
                    Каква песакоструйка ти трябва камерна за дребни работи или външна?
                    Не ме слушате аз като ви разправам че под се прави най лесно с тенеке от панелни радиятори. Някаде ти гледах пода и нещо не ми допадна.
                    Най-напред,
                    Добре дошъл в портала, Персо!

Добре е, почти я завърших.
                    Песъкоструй намерих приличен във Враждебна, Крум ми даде координатите.
                    Не знам руски, но имаше една поговорка, че по вкус и цвят няма приятели.. На мен пък не ми допада с тенекия от панелни радиатори..

Коментар

Ехххх

Като не се обаждаш така е!
                      КЗУ-то и аз го знам но песакоструй за голями тенекии има и но ломско шосе на края на обеля.
                      Я ме светни за джанти от витара, сайдкик, самурай или нива, къде мога да намеря втора употреба за кабриото?
                      -да не са тенекиени
                      -да са 6-7 инча
                      -шарка 5-лъчка 6-лъчка е може и друга

а за пода не си прав тенекето от радиятора е най близо по шарка до оригинала и яко щото си е оребрено, но както си го направил тъй ще го караш!

Коментар

Re: Ехххх

Първоначално публикуван от perso
                        ...Я ме светни за джанти от витара, сайдкик, самурай или нива, къде мога да намеря втора употреба за кабриото?
                        -да не са тенекиени
                        -да са 6-7 инча
                        -шарка 5-лъчка 6-лъчка е може и друга...
                        Най-добре обяви, че търсиш тук във форума.. Някой от колегите може да те упъти.. Нямам представа..

Да се чуем другата седмица за по кафе/бира?..

Поздрави!
                        Яро

Коментар

Ок

Ок
                          Нямаш грижи за бирата!
                          Аз са сам безработен и си права колата но Понеделник ще хода по чаршията и щи звънна

Коментар

Спирачни апарати

Колеги, имам нужда от Вашия съвет :

Искам да сложа дискови спирачки на костенура отпред. Има ги стандартно на моделите 1200 и 1500. Моя е 1300 и е с барабани. Взех си всичко - шенкелите, апарати, дисковете ще ги купя нови. Занесох спирачните апарати за смяна на гумички и т.н. в Княжево и bad luck, единия се оказа леко пукнат.

Колегите 'въздухари' ("air-cooled" ) ме съветват да си взема спирачни апарати от Голф или Пасат и да направя допълнителна планка - например при 'магьосниците' на струга в МЕИ или има и други места.. Правено е.

Каква е Вашата присъда?

Коментар

Зависи къде е пукнатината. Може да е по-лесно да се завари и да се нормализира.

Коментар

Зависи къде е пукнатината. Може да е по-лесно да се завари и да се нормализира.
                                По-добре ще ти го покажа, отколкото да го опиша, но отвътре, където се избива буталото. Тва ще трябва е доста прецизна заварка..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X