Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
BG Post, blue cheese & Ebay Български пощи, синьото сирене и Ибей
Свий
X
-
Сигурен ли си в това? Изходящи мита се налагат когато някой отвън купува количества и на цени, застрашаващи собствената ти индустрия, която ползва същото. Не знам да има такъв случай със САЩ.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениетой плаща изходящи мита
до тук добре...Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение, ние тук входящи
получателя ги плаща тия. Освен ако няма INCOTERMS DDP. Нормално е за стока по гаранция - все пак тия разходи по ваша вина.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеи накрая на готовата продукция пак плащаме.
И да, тъпо е. Изобщо митата между ЕС и САЩ са гламава работа по принцип. Всичките. Ама има бюджет за пулнене. Каквото и да разправят по телевизора, в крайна сметка стигаме до това, и тия пари в крайна сметка ги плаща обикновения човек на края на веригата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Мандарина е направил мита, ЕС реципрочни. Лично не съм се занимавал, колежка ми се жалва миналата седмица, щото излиза дебело и го плаща крайния клиент там. Това 25% наказателно ли е какво е, е след другото мито и ДДС-то. И преди беше тегаво, сега е много тегаво. Гаранция не даваме, ама като се изходим много и ни ги връщат поръчката
. Ама като върнат от Германия грижи няма, освен транспорта. Тука един калибър да ми прати сега и се кичи една камара такси, дето после му го връщаме, демек на заем, не го купуваме. Те и в Нидерландия на пристанищата са пичове, палет нямаше печат за термообработка, за 280 еврака услужливо го слагат, да не мислиш че го вкарват в камера. Ама иначе ти връщат стоката. Извън ЕС стана трудно.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Митата (тяхната големина) не променя свръх светлинната скорост с която се работи в Български пощи.
На моето запитване за забавянето ми отговориха, че няма определени срокове в Български пощи. Кога стане.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Споко, и другите куриери са същата стока.
Пратка от Австрия по куриер - за ден и половина пристига в склада на техния партньор в Бг. В склада в Бг. стои над 10 дни. Като се разшумях в централата им "Защо, как и т. н." го "намериха" за 1/2 ч. Нещо етикета не се четял машинно....
А обещават доставка до 5 дни в ЕС.....
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 6 потребители онлайн. 4 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар