Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BG Post, blue cheese & Ebay Български пощи, синьото сирене и Ибей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

За стоманите си имаше огромни мита още преди сегашния американски биг бос. Не случайно споменах болтовете с 60% мито.

Сега, може ЕС да е въвел още нещо в отговор, но при внос тука всичкото мита си е от ЕС, не от Перчема.
    Проблема е, че клиента си праща стоманата за поръчката, той плаща изходящи мита, ние тук входящи, и накрая на готовата продукция пак плащаме. Миналата седмица върнаха рекламация, и на нея платихме мито. Найс, а!
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      той плаща изходящи мита
      Сигурен ли си в това? Изходящи мита се налагат когато някой отвън купува количества и на цени, застрашаващи собствената ти индустрия, която ползва същото. Не знам да има такъв случай със САЩ.

, ние тук входящи
      до тук добре...

и накрая на готовата продукция пак плащаме.
      получателя ги плаща тия. Освен ако няма INCOTERMS DDP. Нормално е за стока по гаранция - все пак тия разходи по ваша вина.

И да, тъпо е. Изобщо митата между ЕС и САЩ са гламава работа по принцип. Всичките. Ама има бюджет за пулнене. Каквото и да разправят по телевизора, в крайна сметка стигаме до това, и тия пари в крайна сметка ги плаща обикновения човек на края на веригата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мандарина е направил мита, ЕС реципрочни. Лично не съм се занимавал, колежка ми се жалва миналата седмица, щото излиза дебело и го плаща крайния клиент там. Това 25% наказателно ли е какво е, е след другото мито и ДДС-то. И преди беше тегаво, сега е много тегаво. Гаранция не даваме, ама като се изходим много и ни ги връщат поръчката . Ама като върнат от Германия грижи няма, освен транспорта. Тука един калибър да ми прати сега и се кичи една камара такси, дето после му го връщаме, демек на заем, не го купуваме. Те и в Нидерландия на пристанищата са пичове, палет нямаше печат за термообработка, за 280 еврака услужливо го слагат, да не мислиш че го вкарват в камера. Ама иначе ти връщат стоката. Извън ЕС стана трудно.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X