Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    ...
    Който не живее в БЪЛГАРИЯ, няма право да коментира за БЪЛГАРИЯ.
    ...
    Ама можеш да приказваш какви били американците без не само да живееш там, ами дори без да си виждал американец на живо ...

Приказките "Я колко са тъпи тия или ония ..." издават само едно - огромна комплексарщина. Като не можеш да се похвалиш с нещо друго, почваш да плюеш другите. Белким се издигнеш в собствените си очи ...

Добре бе! Не се ли усещате, че изказвания от рода на "Американците са страшно тъпи, ама са ни яхнали (барабар с останалия свят)" могат да водят само до извод, че яхнатите са по-тъпи от ездачите?!?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Някакъв умен човек преди много време беше казал че историята е колело и ритмично всичко се повтаря със спадове и пикове ма не беше Американец де,пък и тая страна за мен е като мъртвец или хубаво или нищо за това и ще си претрая, мен лично си ме вълнува тука кво си става със всичките ни недостатъци, недоимаци и т.н. да има доста отрицателни неща в нашия живот но има и доста положителни живота ни е шарен в цялата му гама, докато караме си псуваме щото трябва да си уплътняваме времето в трафика и по добре да псуваме и да си раздаваме шамари отколкото да мачкаме хамбургери това ни държи живи, кой не му е писвало от работа сигурно на всички затова гледаме по често да се забавляваме, тази крилата фраза от нашия фолклор къде другаде ще я чуете ТОВА ЧЕ СМЕ БЕЗДЕЛНИЦИ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СМЕ БЕЗ ПРАЗНИЦИ. Това им е неприсъщо на Американците, аз скотски няма да живея дори и да съм без кинти. Да Държавата ни няма да преуспее с такова мислене като моето така че който не му изнася да влиза в Матрицата да му смелят мозъка за да може след 60-така да се кефи на натрупаните си блага, Българин съм и съм горд че съм такъв даже и си знам историята в пъти повече от това което са ни преподавали в училище, хора запомнете не всичко е черно и бяло.

п.п. Тук си ми харесва и не ща да ходя на майната си, айде ще тръгвам вече че стана време за псуване.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
        ... културата на народа на една световна сила...
        Високата обща култура на народонаселението не е залог за силна държава. Какво ме интересува, че дежурният БЩУ на 4 блок Чернобил познавал кога петата виола изоставала с четвърт такт и е чел Война и Мир в оригинал, ако не е чувал за втория принцип на термодинамиката?!

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
          Високата обща култура на народонаселението не е залог за силна държава. Какво ме интересува, че дежурният БЩУ на 4 блок Чернобил познавал кога петата виола изоставала с четвърт такт и е чел Война и Мир в оригинал, ако не е чувал за втория принцип на термодинамиката?!
          Не мога да се съглася с теб!
          Без добра обща култура, народът става като кон с капаци. Лесен за манипулации от шепа хора, които гледат основно личния си интерес, а не този на народа.
          За твоя пример - дежурният БЩУ не е нужно да е виртуоз във всичко, а да има представа от повече неща и много добри познания за работата си.
          Даже да е излизал малко извън своята страна, за да види какво правят другите. Да види чуждия опит по принцип в живота, а не само в професионалната сфера.
          Не случайно се казва, че ако не се помни историята , всички грешки от миналото ще се повторят.
          Едно гражданско общество, което има просперитет, а членовете му имат екологично мислене и гражданско самосъзнание, не се гради само от хора, тесни специалисти, а от хора с широк светоглед.
          Да си тясно специализиран в дадена област, не противоречи на това да имаш широка обща култура. За да си полезен член на обществото, тези две неща са взаимосвързани и допълващи се.
          Силните професионални знания трябват, за да си добър в професията си и да може да се разчита на теб, като добър специалист.
          Високата обща култура трябва, за да можеш да си част от едно развиващо се гражданско общество, което се саморегулира за всеобщото благо и не разчита само на институциите, за да му решават проблемите.
          Едно активно общество, което предлага промени към по-добро, а не чака някой да му ги спусне от горе.

На мен ми се струва, че ти клониш към някаква утопия, ако правилно разбирам намека ти... Всяко човече си има своето малко място в системата и това трябва да му е напълно достатъчно, за да живее в мир, хармония и щастие. И друг да носи отговорността, ако изведнъж това малко човече почне да плаща тройна цена за ток, защото подмазващите се управляващи, са спрели АЕЦа и не желаят да направят референдум по темата, с изявлението "Обикновеният човечец нищо не разбира извън професионалната му сфера и не може да му позволим референдуми".

Коментар

Средностатистическият българин който отива да живее в САЩ в 90% от случаите минава през една месомелачка която го сблъсква с най-ниските стъпала на обществото.

Отива човекът с диплома и знания, и се почва - хайде таксиметров шофьор, успоредно курсове за приравняване по специалността, хайде нощна работа някъде, и така нататък - стъпало по стъпало, нагоре и нагоре. В крайна сметка, отново в голям процент от случаите, максимума до който стига е пак малко под това което е правил в България, като ценз.
            Ако в България е бил зъболекар - в САЩ ще изкласи до медицински работник в зъболекарски кабинет. Ако е бил лекар - ще запецне до медицинска сестра. Не във всички случаи, и не винаги, но в голям процент от случаите.

Когато човек който в България е бил примерно специалист със ценз, работи в САЩ за шеф който знае много по-малко от него, но има необходимите тапии и е следвал на място, остава много горчилка. В такива случаи е нормално за теб Америка да представлява място пълно с глупаци и некомпетентници, по простата причина че ти никога не си общувал там с хора на твоето ниво, а ти се е наложило да общуваш с глупаци през цялото време.

Другото което е, всеки българин пристигнал в САЩ е пристигнал в някой голям град, където низшите прослойки на обществото са много по-зле отколкото в много по-малките градове. Говоря и като хора по улиците, и като служители в институциите, и тъй нататък. Когато отидеш в някоя администрация в Ню Йорк да си оправяш документите, и си имаш работа със служителка която за деня е трябвало да се оправи с 1000 души от които 900 не са говорелу английски, 800 са били с по пет ревящи бебета, а останалите са я псували - логично е да не намериш пред себе си усмихната лъчезарна служителка която да те обслужи бързо-бързо. Когато влезеш в Мак Доналдс в Ню Йорк, където служителите са черни или испанци, неграмотни и арогантни, които изхранват семействата си работейки в Мак Доналдс, понеже не могат друго, получаваш различно обслужване от това което получаваш в някой по-нормален град, където работещите в Мак Доналдс са нормални млади хора, които работят там през лятото или временно, или са студенти или нещо подобно.

Фактът обаче че си жребец а си затворен при магаретата, не е проблем на другите жребци, и това не ги прави по-тъпи или по-калпави от теб.

А конкретно горе за кучетата - не съм съгласен. Кучетата, особено тия чистокръвните изродени от кръвосмешение джобни пискливи същества, страдат от 70% от психическите отклонения които засягат и хората. Параноя, шизофрения, и тъй нататък и тъй нататък. Има си го и като описание на различните породи, виждал съм го в справочник, примерно нещо от рода на "Внимание, поради силното кръвосмешение и израждане, 60% от представителите на тази порода страдат от параноя и/или шизофрения". Не го е измислил ветеринаря.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Дааа... доста хора се опитват да наложат българското върху американското общество. А те са различни. Докато тук е машавица и няма значение от къде си и какви са били родителите ти, за да станеш инженер, лекар и т.н. или пък монтьор, тракторист и т.н. Там обществото е разделено на класи и преминаването от една в друга е сложен и тежък процес. Не съм живял там, но когато съм бил командировка на симпозиум, ме направи впечатление, че всички американци(по поколения, за емигрантите не говоря) на него са доста интелигентни и с висока обща култура. И как не?! Все пак е симпозиум за високи технологии. Да, ама 99% от тях произлизат от добри семейства и съответно са получили скъпо частно образование, т.е. подготвяни са да станат такива. Дори и да си тъп, всичките ти познати са на високо ниво и все ще те побутват по един или друг начин и е трудно да затънеш съвсем. Докато голяма част от простолюдието, което има родители прости работници, просто няма голям шанс за същото... и няма голям смисъл да се развиваш много. Дори и да искаш, познатите ти пък те влачат надолу. Естествено има изключения и от двете групи, но класовото общество, дори и не толкова строго, си е класово общество. Обобщения върху него е доста трудно да се направят.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тодоре грешиш, въобще нямах това предвид. Имам предвид че за някои специалности (медицина, строително инженерство и подобни) - дипломи от чужбина, не само от България но просто от чужбина, нямат абсолютно никакво значение, и всичко трябва да учиш наново, а не просто да приравняваш. Не съвсем, и не в сто процента от случаите, но почти.

Иначе за следване и такива работи - абсолютно никой не те гледа от къде си и какъв си. Имаш успех, имаш пари - плащай си, учи и изкласявай. И да нямаш пари - ако си с добър успех ще вземеш студенстски заем и ще си платиш следването. Ще влезеш в активния живот с дългове, но пък ще почнеш на позиция с добра заплата и ще ги изплатиш.

Това което ти наблюдаваш е че между средностатистическия беден ученик и средностатистическия богат такъв - богатият има много повече шансове в крайна сметка да се дипломира и да отиде на някаква човешка работа. Това да. И е нормално. Но това е за средностатистическите.
                За тези които наистина имат потенциал, трябва наистина да са супер задънени социално, с някакви ужасяващи обременяващи фактори, за да не стигнат до визше. Ако са наистина талантливи и с потенциал - университетите ще ги засекат и ще им дадат стипендия и прочее улеснения за да завършат. Тук таланта се дебне, понеже е стока която струва много, ама много пари.

Вече най-накрая, след дипломирането, реализацията в някои специфични области (политика, право и т.н) минава задължително през роднински и клубни връзки и приятелски кръгове, най-добрият пример е отиващият си (за щастие) президент. Но в точните науки, медицината и тъй нататък - няма пет-шест. Там таксите на посредствените студенти плащат следването на талантливите.
                Последно редактирано от Goblin; 14-01-09, 00:38.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X