Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Възможно е.
    Култура за мен е всичко различно от битието и матерялното. С една дума съзнанието.
    Знаех си , че имаме различия. Ама пък ако бяхме всички еднакви и мислехме еднакво щяхме да сме безинтересни.

Коментар

Ето едно мнение за интелекта на хамериканците и разсъждения за флора.... дълго е но пък интересно
      http://www.bg.yosif.net/med/index19.htm
      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Измервам я по това което съм видял там. Холивуд и МТv също са култура. Такова чудо както в Калифорния няма нито във Франция нито в Германия. Испания и Португалия могат да се сравняват неуспешно с Флорида.
        Извинявай, ама да точно пък тези неща са на светлинни години от КУЛТУРАТА...
        Както междувпрочем и огромната част от САЩ. Там където хрупат пуканки и чипс на симфоничен концерт няма култура
        P.S.
        не само ти си ги виждал...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не ги обичам такива филмчета дето подбират видео кадри за да илюстрират собсвената си теза. За България до съвсем скоро като стане въпрос по новините в Белгия и euronews просто единственото, което даваха бяха цигани и разни клошари как ровят по кофите. После евентуално препълнени кофи.

И после какъв имидж да имаме като само клошари и мангали дават. А това че е пълно с интелигентни хора не е важно.

Е и това с американците е съшата работа. Подбрали 12 малоумника и айде, това е америка.

Смешно - да, реалността - не съвсем. И при нас ако ги питаш и сусурелево къде се намира Бразилия сигурно няма да могат да ти отговорят.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Не става въпрос за 12 малоумника а за огромната част от тях...

Коментар

Като се обръщаш към малоумнижи ще получиш малумен отговор. Независимо от националността.

Обзалагам се, че същото филмче може да бъде направено за един ден и в България.
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Общувал съм с доста, при това "образовани" американци, които познаваха само дома си, пътя до офиса и до супермаркета... Изобщо не визирам филмчето... Лошото е че и ние се превръщаме в олигофрени, гледайки "брадъри", слушайки чалга и черпейки познания и мироглед от дебилни телевизиони шоу програми.

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                  И при нас ако ги питаш и сусурелево къде се намира Бразилия сигурно няма да могат да ти отговорят.
                  Ако забелязваш, в тоя клип съвсем не са отишли да питат бабите на село кое какво е и т.н. Анкетата е проведена в големи градове - виж постройките на заден фон, пък после се изказвай...

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                  Като се обръщаш към малоумнижи ще получиш малумен отговор. Независимо от националността.

Обзалагам се, че същото филмче може да бъде направено за един ден и в България.
                  Не вярвам да е чак толкова манипулирано клипчето (но пък защо не ), та да са сложили само най-фрапиращите случаи.

Дано си лош пророк, та колкото и да се опитват да съсипят образованието на децата в България, да не успеят и да не се превърнат в лесни за манипулиране тълпи.

Коментар

Ние пък щото сме много образовани сме цъфнали па сме и вързали.
                    Оставете ги тъпите янки живот си живеят.

Коментар

Точно така - живеят добре благодарение и за сметка на останалия свят...
                      ..който е достатъчно ТЪП за да ги търпи, обаче.

Коментар

Ами аз по едно време пък живеех на оградата на Станфордския университет. Дядката с който ходех да карам катамаран в океана, беше професор по физика и беше участвал в разработката на първите компютърни мрежи. Другия деди пък с които си пиехме биричка вечер, беше дългогодишен работник на НАСА още от края на Аполо. И интересно как веднъж не ги почувствах тъпи и ограничени, както чувствам всеки 2ри Българин на улицата?!? Като се замисля и другите в квартала не бяха много по-тъпи, а май и в цялата силиконова долина беше така. А там колко народ живее знаете нали?

Добре, айде да заражем тия гении и да отидем по американските села. Ми хубаво, глупав народ на корем. Не знаят къде е България. Ама знаят да казват "Тенкю" и "Плииз", да не те газят по улицата и да не превишават скороста. Нашия народ тука знае ли къде е Арканзас? Не знае! Ама и "Моля" и "Благодаря" не знае, ами само мамата споменава и на знак стоп не спира.

В крайна сметка всичко идва от мащаба. При 200 милиона народ, нормално 150 да са обикновенни прости хорица. Същото и тука от 8 милиона - 5-6. Така, че вместо да гледаме канчето на другите и да споменаваме мамата, по-добре да си гледаме нашата държавица - тука всичко е още неясно и неуредено - можем да си го направим така както ни харесва.

П.С. Само да ви спомена също, че ако българския народ можеше да живее на гърба на останалия свят щеше да го прави без колебание.

Коментар

обидно ми е да слушам от чужденци че БЪЛГАРИТЕ сме наи долното и продажно племе в ЕВРОПА ,но за мое съжаление това си е баш така. сажалявам че съм се родил в българия, а и не заслужаваме да н
                          аселяваме наи хубавото късче природа на балканите
                          КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ или те тичат срещу нас щото сме по умни от тях Е АЙДЕ

Коментар

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
                            обидно ми е да слушам от чужденци че БЪЛГАРИТЕ сме наи долното и продажно племе в ЕВРОПА ,но за мое съжаление това си е баш така. сажалявам че съм се родил в българия, а и не заслужаваме да н
                            аселяваме наи хубавото късче природа на балканите
                            КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ или те тичат срещу нас щото сме по умни от тях Е АЙДЕ
                            Много е жалко, какво мислене имаш.... Никакво национално самочувствие... Но в тоя свят на засилваща се глобализация се размиват народностните граници и вече не е от значение от къде си и каква ти е народността, а колко си стойностен като човек.
                            Ако ти си пич, то би трябвало да имаш самочувствие, а не да плюеш така собствения си народ. Всяко стадо си има черни овце и отказвам да приема обобщението ти, че цялата ни нация не струва
                            Основния ни проблем е, че сме много търпеливи и все чакаме друг да ни оправи, а то и така става, само че резултатът не е точно очаквания от нас
                            В заключение - всички край мен са изключителни хора и повечето са невероятно честни. Определено не може да се каже за тях, че са "долното и продажно племе " И това съвсем не са изключения. Всеки чужденец, който е посещавал България (а аз си общувам достатъчно с такива) казва, че българите сме изключително топли и гостоприемни хора. Напълно си заслужаваме да населяваме тази хубава земя
                            Друг в въпросът колко ни е културата да я запазим и то чиста Все ми е пред очите, как родителите учат децата си да хвърлят хартийки от закуски където им падне. Но това е друга тема и си има цял раздел в този форум.
                            Друг е и въпросът, ако ти не се харесваш и съдейки по себе си, даваш такава оценка за народа си (Така казват психолозите, не аз - "оценяваме другите, съдейки по себе си")

Коментар

Много показателно.Подбрани са от всички възрасти. Трябвало да нападнат Канада - логика.Така са по-послушни и удобни за манипулиране.Лошото е ,че се опитват и целия свят, чрез филми и "новини".
                              А ето какъв президент са си избрали.
                              http://www.ruse-news.com/modules.php...ticle&sid=2309

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
                                Много е жалко, какво мислене имаш.... Никакво национално самочувствие... Но в тоя свят на засилваща се глобализация се размиват народностните граници и вече не е от значение от къде си и каква ти е народността, а колко си стойностен като човек.
                                Ако ти си пич, то би трябвало да имаш самочувствие, а не да плюеш така собствения си народ. Всяко стадо си има черни овце и отказвам да приема обобщението ти, че цялата ни нация не струва
                                Основния ни проблем е, че сме много търпеливи и все чакаме друг да ни оправи, а то и така става, само че резултатът не е точно очаквания от нас
                                В заключение - всички край мен са изключителни хора и повечето са невероятно честни. Определено не може да се каже за тях, че са "долното и продажно племе " И това съвсем не са изключения. Всеки чужденец, който е посещавал България (а аз си общувам достатъчно с такива) казва, че българите сме изключително топли и гостоприемни хора. Напълно си заслужаваме да населяваме тази хубава земя
                                Друг в въпросът колко ни е културата да я запазим и то чиста Все ми е пред очите, как родителите учат децата си да хвърлят хартийки от закуски където им падне. Но това е друга тема и си има цял раздел в този форум.
                                Друг е и въпросът, ако ти не се харесваш и съдейки по себе си, даваш такава оценка за народа си (Така казват психолозите, не аз - "оценяваме другите, съдейки по себе си")
                                +1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X