Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не! Американците Изобщо Не Са Тъпи!

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    На нас-Българите ни пречи най-вече мързелът. Иначе не отстъпваме на средностатистическия европеец (ако има такова понятие там, де). Американците са просто тъпи, но това е вследствие на заможния живот, към който те са се стремили много години. Когато всичко ти е поднесено, не се налага да мислиш как да си го набавиш. А когато нещо ти липсва, търсиш начин как да го постигнеш, това развива интелекта, и когато нямаш повече мечти (или така ти е вменено) спираш да използваш мозъка за мислене. Остава рептилиевият дял.
    Е те това Коле го приемамно не забравяй че и там си има работари които движат страната напред.И не могат да си позволят да препият и после два дена да ходят метилявиА относно простотията пусни слави трифуноф бик братърс съравивор и др.е неам думи точно тая сган да се има за умнаИ тука си ги имаме.Абе кво ни интересуват Американците само не дай Боже някой да не ни накара да работиме че тогава лошо
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

...Американците са просто тъпи...
      Мдаммм...
      Само се чудя - с какво запълват 2618-те си университета. 4010 ако броиш и другите вузове. По преброяване от 2005та година. 4600 по други източници. Горките. Сигурно имат по един-два студента.

Между другото при триста милиона население - това прави колко човека на вуз ?

Едно не мога да разбера, като не сте виждали жив американец, като не сте стъпвали там, с кой акъл и с каква наглост имате уста да правите такива коментари. От където и да го погледнеш - чисто статистически, броят УМНИ американци е по-голям от броят БЪЛГАРИ въобще. Колкото и милиона да се изкараме.
      Елате поработете в Щатите, вижте ги колко и дали са мързеливи, лениви и тъпи. После говорете. Аман от тая логика - като псуваме другите - ние ставаме по-добри.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Когато не можеш да направиш така, щото Вуте да е зле, самовнушението върши работа: "Е па зле си е - и къщата му дървена, и ипотекирана, и колата му гори много... а па що е тъп!!!"

Не мога да разбера защо става така: когато някой ни обяви за свой съюзник ние се обръщаме срещу него? Айде Хитлер е бил луд и бездруго, a преди години най-смешни ни бяха вицовете за Чапай и Петка и други персонажи отвъд Урал. Сега съответно много са ни смешни за тези отвъд океана, пък за ония смешници в Брюксел няма да говорим.

По този повод си мисля, че трябва да сме благодарни Богу задето нямаме врагове - по нашата си логика ще ги целуваме и обичаме силно, види се...

Коментар

Българите живеят в БЪЛГАРИЯ - затова са и Българи.
          Работят в БЪЛГАРИЯ, гледат децата си в БЪЛГАРИЯ, остаряват и умират в БЪЛГАРИЯ.
          Който не живее в БЪЛГАРИЯ, няма право да коментира за БЪЛГАРИЯ.
          Виждали сме всякакви чужденци, даже и такива, които са родени в БЪЛГАРИЯ, но не живеят тук, от страх ли, от срам ли - не са ми ясни причините.
          Елате да работите ЗА Щатите -за мен не е алтернатива.
          В конституцията на БЪЛГАРИЯ пише.....свобода на словото.....
          Последно редактирано от bodo; 11-01-09, 22:23.

Коментар

Ето Гоблин го каза най ясно.Ама тия университети май са за чужденците .Аз имам много приятели и роднини които работят в Щатите.Ето какво каза един мой роднина който скоропостижно си дойде от там(Мани ги тия откаченяци бе .Тия не знаят да живеят.От сутрин до вечер само бачкане вечер малко телевизия и сабале отново работа.За шест месеца едно агне сме се събрали та сме изяли.........)Когаше ги стигнем или па те ше ни стигнат
            Последно редактирано от Стария; 11-01-09, 22:24. Причина: беше неразбираемо
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

ОК. Без обобщения.
              Въпрос към Goblin и другите знаещи:
              От много години, гледайки американски (USA) научно-популярни филми, съм се чудила ЗАЩО???
              Просто побеснявам, защото освен прекрасните фото- и видео-материали, във всяко филмче има няколко факта, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО биват повторени поне по три пъти - като за малоумни. Така филм от 30-40 минути би могъл да бъде ясно предаден за не повече от 10 минути. Ето това се чудя - защо!?
              За да поясня, че не съм тенденциозна, добавям, че също така се чудя защо българските научно-популярни филми са толкова ужасно озвучени, с неподходящо музикално оформление и убийствен схванат соц-маниер. Това, обаче мога някак да си го обясня, а първото?
              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
              Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                Българите живеят в БЪЛГАРИЯ - затова са и Българи.
                Работят в БЪЛГАРИЯ, гледат децата си в БЪЛГАРИЯ, остаряват и умират в БЪЛГАРИЯ.
                Който не живее в БЪЛГАРИЯ, няма право да коментира за БЪЛГАРИЯ.
                Виждали сме всякакви чужденци, даже и такива, които са родени в БЪЛГАРИЯ, но не живеят тук, от страх ли, от срам ли - не са ми ясни причините.
                Елате да работите ЗА Щатите -за мен не е алтернатива.
                В конституцията на БЪЛГАРИЯ пише.....свобода на словото.....
                Мммм... Тц
                Много си зле колега. Нямам какво да добавя. Нямам намерение дори да те коментирам. Стой си в къщи, псувай всичко живо дето не е като теб, и се ласкай че само ти си истински Българин. Оставям ти тази сладка заблуда. Не забравяй да псуваш хората от другите градове и села, дето ти правят задръстване пред Била-та или Метро-то.

Петя, отговорът на въпроса ти за научнопопулярните филми е много прост. Отговорите са всъщност няколко:

- Научнопопулярните филми които гледаш имаш шанса да ги гледаш по някакви читави програми. Кабелни телевизии и прочие. Без МНОГО реклама. В Щатите тези филми се пускат по програми където се прекъсват от (дълги) реклами поне десет пъти. Повторението се слага често за да се направи с две думи резюме на филма, за да "зариби" зрителя който току-що е цъкнал на тази програма след рекламата и ако не разбере за какво става въпрос до няколко секунди - ще цъкне следващата. Колкото по-скъп за правене и интересен е филмът, толкова по-разцепен ще е от реклами, и толкова повече повторения ще има. Много добър пример за това е поредицата Dogfights, където повторението на моменти е просто отвратително дразнещо.

- Тези филми се гледат от огромен процент население на което английският не е майчин език. Новодошли, испаноговорящи и прочие.

Това са филми които имат за цел да покрият максимална публика, включително и деца. В 90% от случаите се водят за деца от 13 години нагоре.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ники, моите уважения, аз съм от "другата страна"
                  Живял съм и работил в Калифорния. Има хубави и лоши страни. За мен лично, лошите бяха повече. Не искам никога повече да живея там.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                    .Барем да си траеме а ние като сме зейнали кой тоя ли бе....кой оня ли....
                    Абе има истина в оня стария виц за герба на България - хипопотам! Затънал до гушата в блатото ама отворил ей такава уста!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Абе на Българина май някой му е скрил огледалото. Преди да псувам комшията аз гледам себе си. Няма да коментирам нататъка за да не ме баннат от форума. Прав е Тодор Колев, прав е и Алеко Константинов. За съжаление ще продължават да са прави и за напред.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колеги, на мен лично ми е абсолютно все едно дали американците са тъпи или някой нямал друга работа и пуска филмчета с арабска идеология.

Много ме боли обаче като гледам как българите са избрали Царя за премиер а Комуниста за президент. Уважавам убежденията на хората, но ми е жал за хора без убеждения(акъл) и за тия които патят от подобно малоумие...Те това за мене е статистика кой умен кой тъп.

Та нека не им завиждаме толкова явно на хАмериканците. Тъпи, остри... Ние не сме по добре "Вервайте ми"

Ма аз си харесвам България и това е.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Бил съм тук таме и хубавото е че съм ходил и по разни заводи предприятия и фирми.Та накратко Приликата между австрииците и американците е че и двете нации се скъсват да работят.Разликата е че австрииците няма да ти кимнат за добър ден сутрин в автомобила чакайки на светофара.
                          Но за това колко работливи и умни сме ние БЪЛГАРИТЕ лесно може да разберете.

Това колко сме работливи ще разберете сутрин по мърсотията и мизерията по улиците.За колко сме умни по това за какви елементарни ментета какви свински цифри плащаме.За това каква нация сме по това как се отнасяме към болните и инвалидите.

И ако ние тук вече не можем и една капачка за бира да произведем а пенсионерите ни си дават цялата пенсия за лекарства.На другият край на земята в тази възраст хората си купуват луксозно обурудван мотор хоум или моторна лодка произведен в тяхната държава.Сега русофирите тук ще скочат че ония крадяли от цял свят.Еми ей го е и за най елементарни крадци не ставаме такива глобални.
                          Но за това какви овце сме ще разберете по това най вече кви хора ни управляват докато си мислим че живеем нормално и сме най убавите пичове на планетата.
                          Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 12-01-09, 04:49.

Коментар

Аз американец не съм виждал наживо, може би и никога няма да видя, но познавам хора които са ходили, и са поживяли малко-много там. Та от техни разкази научих колко е акъла на обикновения населител на америка. Един кратък пример-някаква си водела кучето на сеанси при ветеринарен психиатър, щото било болно от раздвоение на личността...Когато нашенецът и обяснил, че не може куче да бъде личност, и я посъветвал да смени ветеринаря си, тая накрая била доволна, но не защото се еотървала от един мошеник, а защото новият лекар казал, че кучето е в добро здраве.
                            Отделно такива клипове допълват мнението ми.
                            А още по-отделно-защо именно за американците се носят тези приказки, а не да речем за германците, или зимбабвийците.
                            Май отговора е същия като за блондинките.
                            Когато имаш всичко наготово, не се налага да си напрягаш мускулите на мозъка, всичко е на една ръка...

Значи, не омаловажавам постиженията им, американците имат много личности, с които всяка нация би се гордяла, самия факт, че са облагородили една напълно дива страна е достатъчен, за да предизвика поне уважение, но това е било...
                            А и тук, в България си има и много умни, и много тъпи, и субективното усещане не е меродавно, т.е. силно зависи с какви хора работиш, в каква среда живееш. Ако Гоблин се движи в среда в която умните хора преобладават(а май е така), то има други, които контактуват с просто тъпи. И всеки може да каже-Аз ли не знам, нали ги виждам всеки ден. И къде е истината?

И последно-няма смисъл да се дават примери с брой университети, и брой население, важен е процентът.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз американец не съм виждал наживо, може би и никога няма да видя, но познавам хора които са ходили, и са поживяли малко-много там. Та от техни разкази научих колко е акъла на обикновения населител на америка.
                              Това звучи като вица:
                              Едно циганче казало на друго: "Ей да знайш, кво е готино баница да ядеш". Другото питало: "Че ти как знайш, бре?". Отговор: "Ами, оня ден бате видял как едни хора ядат и ми каза."

Уважавам и разбирам мнението ти, но само ме дразни това обобщаване. Мда, тук е пълно с кухи лейки, но то къде ли не е, но знам и такива които като ме разберат откъде съм и ме питат за тракийските съкровища и злата. А това, че ей така имат всичко на тепсия и просто са си седнали и решили да затъпеят от нямане какво да правят не искам да го коментирам що за щуротия е. Пожелавам ти да видиш жив американец....всъщност ако отидеш на някое летище, те най-лесно се разпознават, особено ако е европейско летище. Маратонки, бели чорапки и запасани панталонки с по-къси крачоли - това им е патент
                              No bike - no fun!

Коментар

Факт е, че на международните олимпиади по математика и информатика има четири отбора, които се конкурират за първите места: България, Русия, Индия и Китай(реда, по който съм ги изброил съвсем не е случаен). Забележете нашите деца с колко големи нации( като население пък и като цивилизационни традиции) се конкурират!!! Щатите "не играят в А група", както се казва. Изводите да си ги прави всеки за себе си.
                                Дотук за интелигентността.
                                Относно постиженията на дадена нация: там според мен са по-важни други качества- дисциплина, трудолюбие, уважение, колективен дух, морал, страх от бога, скромност и пр. Интересното е, че всички те се възпитават, за разлика от интелигентността, която е вродена. И какво, като децата ни са най-интелигентни, след като не можем да възпитаме у тях другите качества...?!?
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X