Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно вируси и простотии ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Относно вируси и простотии ...

А този толкова дразнещ и труден за изчистване вирус/червеи който изключваше компютрите след 1мин и се криеше по мониторите не се ли прекратяваше деиствието му с една командичка написана в command prompt и представляваща следния текст "shutdown -a"?
    Спомням си че доста пъти когато ми се е появявало това съобщение съм се спасявал така и после известно време нямах проблеми.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Или просто цъкваш върху часовника долу вдясно и връщаш календара с една година назад
      След което си го чистиш по живо по здраво.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Добре де, а ако върна календара с 5 години назад, да не вземе пустия му вирус, да ми замени "бозата" с модел 98?

п.с. Хванах го!!! Беше се заврял под шпацията, гадът!

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
          Добре де, а ако върна календара с 5 години назад, да не вземе пустия му вирус, да ми замени "бозата" с модел 98?

п.с. Хванах го!!! Беше се заврял под шпацията, гадът!
          нема бе! с 2000 ше го смени ;-)
          висете отпуснато

Коментар

Най-страшен е вирусът, който се крие под "any key", затова, винаги си избирам клавиатури, в които този бутон липсва... не, че съм го виждал някога "на живо"... с изключение на една картинка, която Goblin ми показа.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              Е, то чавекът си е казал. Става само в ултрамодерните. Например в този:

А тия апропо си ги имам тамън няколко в офиса. За цената си - сами по себе си са вирус
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                А този толкова дразнещ и труден за изчистване вирус/червеи който изключваше компютрите след 1мин и се криеше по мониторите не се ли прекратяваше деиствието му с една командичка написана в command prompt и представляваща следния текст "shutdown -a"...
                Елементарен е. Сейв мод и се саморазправяш с вируса.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Vichko0o Преглед на мнение
                  ... Очаквам новата вълна шеги .
                  Колега, понеже не разбирам от компютри и вируси, мога ли да Ви замоля да пратите няколко такива за да намеря работа на тоя дето ни поддържа машините, че цял ден пуши и цъка пасианси.
                  Тази ми молба е съвсем сериозна, особено искам от онези мишите вируси.

Наскоро бях в една компания с много готини и весели хора, разговаряхме за автомобили и единият сподели, че пежото му имало вирус, закачил го бил от някакъв самозван чиптунинг майстор и сега, като се приберял трябвало хард рисет да прави. А една девойка сподели, че нейния мерц си имал антивирусна и редовно си ходела да си закача OBD, за да тегли ъпдейти. И не беше блондинка. Съвсем сериозно, си го говореха, но ми беше неудобно да задавам тъпи въпроси, за да не се разсмея.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Vichko0o Преглед на мнение
                    Дори от няколко години насам можеш да си мяташ файлове в мишките ... .
                    Добре е, че ги очакваш, само не знам що темата е в този раздел.
                    Виж сега, няма да те дъвча, ще се опитам да говоря сериозно, колкото и да ми е трудно ... жената току-що ме помоли да инсталирам антивирусна на колата и все още се търкаля от смях, но въпреки това ще се опитам да бъда сериозен.

1. Замисли се какво точно е Флаш паметта като идея. Ако не си сигурен - прочети. Ако те мързи да прочетеш, ще ти цитирам следното :
                    · Endurance: 1K/10K cycles (typ.)
                    · Ten-year data retention
                    · Hardware data protection
                    Отнася се за един доста калпав чип флаш памет на Winbond, който слагат по много евтините изделия. Та дори и това боклучаво нещо си помни данните минимум 10 години. Без ток.

2. Не разбрах какво точно учиш, но магазините за компютри едва ли са най-доброто място да го учиш. Ако някъде из лекциите се споменава за протоколи за обмен на данни, комуникация между устройства или поне общо устройство на съвременния настолен компютър, загледай се по-внимателно и ще откриеш няколко изненади. Например какви точно данни обменят РС-то и мишката. Или какво точно се обменя като информация между същото това РС и монитора. Надявам се да не си скаран с английския, порови малко и пак си помисли как точно се записва вирус в мишка. По кой протокол, по коя шина, къде точно и как, аджеба се чете обратно вируса от мишката. Може би ще те разочаровам малко, но - няма начин. Чети.

3. Като махнеш батерията на лаптопа, остава батерията на Флаша, която, съвсем между другото, НЕ е за самия флаш, а за процерора на BIOS-а и RTCC функцията. Не е лошо да се запознаеш с хардуерната страна на нещата, сигурен съм, че там също те очакват изненади.

Ако все още ти е интересно, може да обърнеш внимание на сайтовете на Atmel, Microchip, Texas Instruments, Motorоla, NEC и да се запознаеш с общите положения при микропроцесорите които произвеждат. Защото по думите ти излиза, че именно по тия малки гадинки се записват какви ли не вируси, а то не е чак пък толкова лесно на практика. Виж как точно се прави запис в техните Флаш и ЕЕпром и си помисли как точно ще стане тая работа.

Мога да продължавам и още, но това май е достатъчно за следващата една година.
                    А, и последно, ако налягаш само на софтуера - помисли как точно програмката, която комуникира с монитора ще прочете вирус. Замисли се какво е това входни данни, начина им на обработка и какво съдържат inf фаловете на монитора.
                    От мен толкова, останалото ще трябва да го научиш, ама наистина да го научиш, а не да повтаряш басни за блондинки. Поздрави!
                    Последно редактирано от tef4o; 15-12-09, 11:21.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Цялата работа е, че момчето иска да бъде полезен, но по темата е все още малко подготвен .
                      Диян Димитров

Коментар

Искрено се надявам пича да се лигави тука със старите кокали, 'щото на 21 години с тия филми в главата и с намерението да се занимава професионално.. хъх!

Коментар

Тъй то .....
                          Ваште монитори кат' нямат памет .... значи са си много прости ....
                          И к'ви са тия антивируси дето ги ползвате ... сканират само дискове. Моя сканира, клавиатура, колонки, ... всичко.
                          Малии моя принтер има 4 МЕГА байта памет .... и нея трябва да сканирам.

А сега, ще бегам, че имам работа ... не съм си флашвал мишката от вчера.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Предлагам да бъде вдигната до "залепена", защото има бая постулати.

Коментар

Хъм... Преди малко открих нов тип вирус - Млад конструктор . Работи само, когато подредиш компонентите в определена последователност . На видео изхода на Мак Еър слагаш DVI конвертор, към него връзваш преходник от DVI към HDMI и след него кабел HDMI към DVI... и образът трепери . След осигуряване и на нормален кабел DVI към DVI, както и на телевизор с HDMI вход и HDMI кабел, бе установено, че всеки от компонентите сам по себе си, както и всякакви комбинации на два от тях си бачкат нормално... Ама като се подредят в тази комбинация и проблема става. Да не би на вируса да не му е стигнало мястото да се запише само в кабела или преходниците и да се е разделил на три части? Егати, гадинките .

П.П.: Ако някой път нямам флашка, колко информация мога да запиша в един DVI кабел?
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                                ... П.П.: Ако някой път нямам флашка, колко информация мога да запиша в един DVI кабел?
                                Зависи от дебелината му, включително и тази на изолацията. А, да и от дължината, разбира се...
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X