Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на бяла мечка без оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: лов на бяла мечка без оръжие

Начина за лов на бели мечки си е съвсем истински и често практикуван в миналото от ескимосите. В същност това си е капан, иска познаване на хранителните навици на животното и доста време. За използване при нападение забравете. Това което пропускате е, че костта в същност е китова балена плоска много еластична и изключително здрава кост, в зависимост от кита с ширина до около педя. Двата края са предварително заострени. Този начин на лов е изключително жесток смъртта на животното често пъти настъпва след няколко дни.

Коментар

Извинявам се за повторния пост ама само ако разбере как Бриджит Бардо какви ги говорим тука всите ще ни изтреби.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Пропуснах да спомена ,че в миналото този начин на лов се е използвал от почти всички приполярни народи както в Аляска така и в полярните области на европа Азия и дори зимата в Далечния Изток за лов на дивеч с ценна кожа, полярни лисици, росомахи и др. за да не бъде повредена тя.

Коментар

Това е така Иване наистина. Обаче, както ти каза говорим за капан.

В никакъв случай не се "мята" нищо пред муцуната на мечката .

Коментар

да допълня колекцията
            в една детска книжка имаше следния трик за убиване на крокодил:
            близо до брега поставят примамката (конкретно - козичка, вързана за дърво), крокодилът излиза и отива да си я вземе, ловък ловец (!) забива в следата му нож с дръжката в земята и острие нагоре;
            понеже крокодилът се връща винаги по дирята си - разпорва си корема
            не съм го пробвал лично
            P.S.: крокодилската коже не е пуФкава, но пък става за фьешън подаръци !
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

метод който, сигурен съм, е широко разпространен :
              изисква пинсета, бинокъл и кибритена кутийка...
              ако сте достатъчно сръчни с пинсетата, можете да хванете и слон
              как? А колко е голям слона като го гледаш през обектива на бинокъла?
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                да допълня колекцията
                в една детска книжка имаше следния трик за убиване на крокодил:
                близо до брега поставят примамката (конкретно - козичка, вързана за дърво), крокодилът излиза и отива да си я вземе, ловък ловец (!) забива в следата му нож с дръжката в земята и острие нагоре;
                понеже крокодилът се връща винаги по дирята си - разпорва си корема
                не съм го пробвал лично
                P.S.: крокодилската коже не е пуФкава, но пък става за фьешън подаръци !

Здравей!

Допускам, че не се свежда до детски книжки, а все някога и някъде е имало нещо такова.

Отдавна съм го чел, наистина в книжка, и се шашнах, когато видях подобен начин на лов в култовия пътепис на Марко Поло (1254 - 1324). Там се отнася не до крокодили, а до до друго сходно и загадъчно животно - "колумбре", ако не ме подвежда паметта.

Само че по словесно описание "колумбрето" на Марко Поло напълно пасва и на голям крокодил, за какъвто той май не е и чувал. А по негово време Европа е знаела що е това крокодил минимум от 1000 години, а може би и от двойно повече. (Във всеки случай през ІІ век сл. Хр. римляните вече са правили много добри брони за бойците си от широка "гривна" от крокодилска кожа.)

Според мен това е допълнителен довод за версията (която смятам за много убедителна), че Марко Поло не толкова е пътувал, колкото е записвал разкази на търговци. И че никога не е виждал Китай.

А тук мисълта ми беше, че номерът с ножа, забит в следата, може да не е измислен. Все пак - по един или друг начин - за него се е говорило преди 700-800 години.

- - -

Иначе знам три вицови метода за лов на зайци без оръжие - с лют червен пипер, посипан върху бял камък, така че да наподобява морков (зайко го подушва, киха, удря си главата в камъка и го прибираш, докато е в безсъзнание);; с лимон;; с тъп нож...

- - -

А съвсем по темата - може би онази китова кост върши работа, но не ме въодушевява. Това е също толкова жестоко, колкото капаните (дето 10 дни ще убиват един вълк - ЗАЩО!) и примките (особено "модерните"), и разпъването на кръст, и набиването на кол. Ако някой ще ловува - да ловува мъжки. А не да търси варианти да му е по-лесно, по-безопасно, по-топло и да му спести усилието да носи пушка.

- - -

Извинявайте, че се отклоних "спамоподобно" от темата, но от друга страна - това е животът, дума дума отваря.

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Отива бял ловец при чукчи да го води на лов за бяла мечка. Три дена вървят из снежната пустош и накрая намират мечка. Чукчи започва да дразни мечката и побягва. Мечката тръгва да ги гони. Както си тичат белия ловец си мисли " Много съм прост. За какво бягам от мечката като имам пушка?". Спира се и гръмва мечката. Чукчи се обръща и казва:
                  - Бял ловец много прост. Сега той ще носи мечка три дни път до село.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

от първия поглед в темата все за тоя виц си мисля
                    един почти тематичен:
                    дядо - чукча води внучето на лов и му налива акъл:
                    Сочи една следа - "Елен - месо, кожа", сочи му друга - "Мечка - кожа", сочи трета - "Урал - геолози - кибрит"
                    Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Чета и се чудя, чудя се
                      и като гледам темата,
                      все повече става за "Разкази, случки, хумор, забавления и игри".

Толкова е "отнесена" и така се "разви",
                      че ще добавя само,
                      един похват, за улавяне на заек, без пушка
                      и я местя.

Та, на бял камък, на видно място, на полянка,
                      се насипва около 100гр. лют червен пипер.
                      Заека, привлечен от камъка, приличащ на буца сол,
                      идва да си близне солчица, НО....!!!
                      Първо помирисва, вдишва лютия пипер и инстинктивно кихва.
                      При което си удря главичката в камъка и се самоубива.
                      Остава да го приберете и приготвите.
                      Най-добре става задушен с малки лукчета!!!!

Коментар

E най-сетне таз' тема си дойде на мястото
                        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                        A2 (+)

Коментар

И аз се радвам, очаквах я
                          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                            И аз се радвам, очаквах я
                            За да ни измодерастиш ли бе
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              За да ни измодерастиш ли бе
                              Направи една грешна стъпка и ще видиш
                              LZ1PER

Коментар

Та, по темата:

Двама чукчи отишли на лов, но се изгубили. По-стария наредил на по-младия:
                                - Чукча, я стрелни, някой може да ни чуе и да ни намерят.
                                Младия стрелнал. Вървяли, вървяли, стария чукча пак наредил:
                                - Младеж, я пак стрелни.
                                Младия стрелнал. Така десетина пъти. На поредното "я стрелни" по-младия отвърнал:
                                - Ами не мога.
                                - Що бре?
                                - Свършиха ми стрелите.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X