Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21ви век интервю за работа

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21ви век интервю за работа

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
    С цялото ми уважение но така не е само в България а в цял свят.В момента имам четири проекта на масата и незнам колко от тях ще взема /французин, немец, англичанин и евреин/и дали изобщо ще ги взема .Аз не съм завършил ръководство ,научил ме е живота и МНОГО загубени пари МОИ ПАРИ .Ти рискуваш една заплата Аз рискувам ВСИЧКО +твойта заплата .
    И както спомена колега в по горен пост добрите не ходят по интервюта ,ТЕ получават оферти.Успех!
    Нали(с цялото ми уважение) все пак си даваш сметка, че гледаш от камбанарията си. А тя се характеризира с някои ограничения по височина, кръгозор и да кажем местоположение(географско и отраслово).

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
      Нали(с цялото ми уважение) все пак си даваш сметка, че гледаш от камбанарията си. А тя се характеризира с някои ограничения по височина, кръгозор и да кажем местоположение(географско и отраслово).
      От мойта камбанария не ходя да се оплаквам из форумите ЗАЩОТО трябва да АЗ да бия камбаната а кой ще й поддържа го казвам АЗ и само АЗ!!!А колко са ограниченията ,височината и кръгозора -/Разни хора ,разни идеали!/Що се отнася за отрасловото местоположение едва ли ми го знаеш и по-добре не споменавай за него за когото и да е ,ставаш смешен,падаш прекалено ниско-На калпавия водолаз водораслите му пречели .
      Аз излизам от ,,разговора ''-че темата трябваше да спре още след втория пост!!!!
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
        - Драма е, че искаме да живеем и работим по немски стандарти, но не се напъваме да се ограмотим до тях и да ги спазваме;
        - Драма е, че два-три въпроса по организацията на работа хвърлят в смут и единствената асоциация е "одит по ISO от вратата";
        - Драма е, че очевидно те не биха минали успешно одит, но са го минали;
        - Драма е, че собственика не е наясно с организацията си; Някъде по-горе писах, че ако се беше ограничил от оперативното управление, бих го разбрал;
        - Драма е, че подбирайки ресурси поставят някакви условия, на които те самите не отговарят;
        - Драма е, че двете аудита бяха с номера с по четири еднакви цифри, нещо което щях да приема ако кандидатствах в Планета Пайнер.
        - Драма е, че толерираме този модел криейки го зад мантри от типа "дава хляб" - да не се е изправил на моста и да раздава хляб?
        Не, Шефа заема една пазарна ниша, за което използва едни ресурси(машинни и човешки) и им плаща разходите. Нищо чудно част от "хляба" да е отишъл за аудитата - я от извънредния труд, я от вредни условия.
        - Драма е, че по годишен оборот тази фирма надминава много други фирми, които са далеч по-напред в организационно отношение;
        - Драма е, че тази фирма е субсидирана по "Конкуретоспособност", докато други - по-горе - не са.
        .
        Т.е. драмата за теб е, че въпреки твоите разбирания според които тази фирма не би трябвало да е успешна и да работи, то тя не стига, че не фалира, а работи и се разширява? Това за теб е неразбираемо, защото не отговаря на това което ти знаеш? Според твоите стандарти и моята фирма не би трябвало да работи и да се развива, защото аз си определям организацията във фирмата като "организиран хаос" и така работя от 20 години! И пак правиш изводи без да имаш достатъчно основания - аудитата били за сметка на условията за работа и за сметка на извънредния труд! И стигаме до закономерния извод "драмата се нарича България"!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Всички са прави в случая.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Т.е. драмата за теб е, че въпреки твоите разбирания според които тази фирма не би трябвало да е успешна и да работи, то тя не стига, че не фалира, а работи и се разширява? Това за теб е неразбираемо, защото не отговаря на това което ти знаеш? Според твоите стандарти и моята фирма не би трябвало да работи и да се развива, защото аз си определям организацията във фирмата като "организиран хаос" и така работя от 20 години! И пак правиш изводи без да имаш достатъчно основания - аудитата били за сметка на условията за работа и за сметка на извънредния труд! И стигаме до закономерния извод "драмата се нарича България"!
            Е, ще се повторя - припознаваш се. Типично за българите е да се стремят да правят нещата personal. Което е обратното на professional по смисъла на дискусията.
            Да, драмата се нарича България. Средата тук толерира оцеляване с такава организация.

Две уточнения.
            - През цялото време се намира някой да добави, че фирмата просперирала. Такова нещо не съм казвал. Казах, че има сериозен оборот, което съвсем не е същото.
            - "Моите разбирания", както се противопоставят на "вашите разбирания" са всъщност световно утвърдени стандарти и по двете основни школи в мениджмънта. Но чувствам, че тази реплика ще направи дискусията още по-personal.

ПП. Споменах нещо по-горе за интерпретациите на това какво съм искал да кажа и какво съм казал. Няма нужда да ме тълкувате.
            Последно редактирано от petar_ray; 06-10-13, 10:21. Причина: послепис

Коментар

От мойта камбанария не ходя да се оплаквам из форумите ЗАЩОТО трябва да АЗ да бия камбаната а кой ще й поддържа го казвам АЗ и само АЗ!!!А колко са ограниченията ,височината и кръгозора -/Разни хора ,разни идеали!/Що се отнася за отрасловото местоположение едва ли ми го знаеш и по-добре не споменавай за него за когото и да е ,ставаш смешен,падаш прекалено ниско-На калпавия водолаз водораслите му пречели .
              Аз излизам от ,,разговора ''-че темата трябваше да спре още след втория пост!!!!
              Няма нужда да се засягаш, просто това беше в отговор на световното обобщение, което правиш.

Коментар

Върна ме!Не се засягам, исках да ти/Ви кажа че точно така е и тук ив други държави ,разликата е ЕТИКАТА в бизнеса и заради това аз смених начина по който работих.Темата не е и не бива да става на лично ниво!
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Всички са прави в случая.
                  Това се оказва вярно в случая... просто наложената в момента социално икономическа (че и политическа) среда дава предимство на работа, живот и тн. тип "организиран хаос".
                  Разбирам защо колегата се чувства така... може би защото думите организация и ред, във всичките им значения, не намират реално приложение.
                  Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                    Това се оказва вярно в случая... просто наложената в момента социално икономическа (че и политическа) среда дава предимство на работа, живот и тн. тип "организиран хаос".
                    Разбирам защо колегата се чувства така... може би защото думите организация и ред, във всичките им значения, не намират реално приложение.
                    ...
                    Всичко е относително !Германците гонят гърците за корупция а се оказва че най-големите подкупи идват от немски фирми-СИМЕНС ,МАН и списъка е безкраен...просто го правят с по добра организация и ред!
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

За какви точно стандарти говорим? С публичното изнасяне на информацията от първия пост ти нарушаваш абсолютно всички стандарти за конфиденциалност. Ако работиш с читава HR агенция не нарушаваш само стандарти, а и подписани от теб условия на агенцията. Ако "шефа"-герой на кратката ти повест изпищи в агенцията ще изхвърчиш от пазара на труда за много дълго време или ще трябва рязко да промениш нивото на позициите, за които кандидастваш. Така ще ти намалеят проблемите, защото тези позиции ги няма в кутийките.

Не говори и за personal vs professional, защото цялата ти теза е изградена върху предполагаеми персонални недостатъци на един човек, които са открити от теб в рамките на един разговор от 15 минути, от който ти излизаш безкрайно персонално разочарован.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение

То не са само интервютата. Така вече протича комуникация от всякакъв вид. Общуването е станало абсурдно и е загрубяло. Интервюто е вид бизнес общуване. Но дори бизнес разговорите наподобяват коментари между пиещи на една маса лица в кръчма. Облеклото е неформално, позата е свлечена, изреченията са недооформени, езикът е беден. Като се разходиш из София, колко мъже в костюм можеш да видиш? Я да сравним с който и да е друг едномилионен град в Средна и Западна Европа? Казвам едномилионен, щото съм щедър и давам преднина на двумилионната София, а дано навакса с бройката. И защо ще скокнат сега дузина читатели да ме оборват че костюмът не е необходим? Коя част от разбирането на бизнес културата им липсва?

Тцъ. Точният израз е "у нас се гледа малко с пренебрежение на всеки." Така сме научени. Родителите учат децата си че те са най- най-, а всички останали са "не им обръщай внимание". То уважението между хората се заучава отрано и трябва да се тренира непрекъснато, и във всички сфери на ежедневието.

Хм, и да и не. По-скоро не. По-скоро е въпрос на качествен първоначален материал. Един качествено възпитан човек, ще се впише лесно на много места, и ще се отгледа лесно до ниво да върши качествено зададената му работа. Просто защото ще бъде изпълнителен. След това имаш нужда само от някой да му състави един план, първа точка правиш еди-какво си, втора точка, правиш еди-що си и т.н. И човека си изпълнява. Докато един невъзпитан човек няма да бъде изпълнителен, ще си вирне носа, ще прави каквото си иска и ще ти обърне каруцата.
                        Определено съм съгласен с първите две допълнения- Вие описвате цялата среда в страната. Определено липсва стройното възпитание и ценности. По-лошото е, че в следствие на общата липса, наличието на някакво възпитание или вътрешни спирачки, в общия случат, превръщат конкретния индивид в някакъв аутсайдер на който му се лепват определения като балък, непробивен и прочее.

Коментар

...
                          Всичко е относително !Германците гонят гърците за корупция а се оказва че най-големите подкупи идват от немски фирми-СИМЕНС ,МАН и списъка е безкраен...просто го правят с по добра организация и ред!
                          ООО да, така е. Според мен общите проблеми са на най-ниско ниво тук. Хората и хорските стремежи са еднакви навсякъде, разликата е в еволюцията на обществото като цяло. При нас има сериозно връщане назад. Целия свят е установил, че когато всички се поддържат заедно всичко е по-лесно. При нас все още е силно разпространен партизанския принцип. Точно поради това сме на тоя хал.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                            За какви точно стандарти говорим? С публичното изнасяне на информацията от първия пост ти нарушаваш абсолютно всички стандарти за конфиденциалност. Ако работиш с читава HR агенция не нарушаваш само стандарти, а и подписани от теб условия на агенцията. Ако "шефа"-герой на кратката ти повест изпищи в агенцията ще изхвърчиш от пазара на труда за много дълго време или ще трябва рязко да промениш нивото на позициите, за които кандидастваш. Така ще ти намалеят проблемите, защото тези позиции ги няма в кутийките.

Не говори и за personal vs professional, защото цялата ти теза е изградена върху предполагаеми персонални недостатъци на един човек, които са открити от теб в рамките на един разговор от 15 минути, от който ти излизаш безкрайно персонално разочарован.
                            Виж, разбрах гледната ти точка още в предния ти пост. Благодаря ти за безплатните съвети!
                            Като надживееш малко неолиберализма, който очевидно те тресе, може и да спреш да се вземаш толкова на сериозно, че чак да ми гадаеш бъдещето.

Коментар

Разликата между евреина и гърка -българина е че ако има в една яма евреи и ако един се опитва да излезе останалите ще му помогнат а ние и гърците ще го дърпаме обратно!
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Оптимистично, според мен и Гърците обичат да си помагат...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X