Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21ви век интервю за работа

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21ви век интервю за работа

Дано не обидя някого, но бедата е в това, че сечението на множеството от хора правещи бизнес и хората правещи работа е празно множество. Даже мноого по-възрастни от мен хора(навярна опортюнисти) твърдят, че има разлика и между рабОтиш и рАботиш в полза на второто.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Ако случайно бях собственик на фирмата, и ако ми се занимаваше да отговарям, бих отгоровил по следния ракурс...

"... Уважавеми ... ... ..

Единственото което ми стана ясно от писмото Ви е че мога само да запаля свещ че са ни се разминали по-близки работни взаимоотношения.

Фирмата и персоналът ни си имат кусури, но взимането на работа на хора които вкарват диалекта, произношението и акцента на другите като дефиниращ аргумент за личните им качества не е сред тях. От подобни бягаме като от огън.

Самият факт че използвате речевите специфичности на нашия служител като част от принизяващите щрихи в описанието на образа който е добил пред вас са признак че като основна нагласа се поставяте над него от самото начало. Подобна нагласа рядко се връзва с добра работна атмосфера, предвид че няма как да мелите читаво брашно с шеф който не уважавате, или поне - с шеф към който не криете неуважението си, до степен да го споделяте с един от тези които го е наел (с което в пряко изразявате неуважението си и към него, но карай да върви).

Фирмата ни е просъществувала благодарение на хора които си гледат работата и служителите, напук на трудностите и на спускащите се отгоре, отстрани и отзад листчета каращи ги да вкарват хората в схеми, органиграми и кутийки. Недоволството на кандидати служители които се дразнят че не се кара по схеми и кутийки, а после търчат да оревават половин интернет че не е карано по схемата е извън нашата компетенция.

Търсенето на работа е труден процес, сам по себе си изискващ професионализъм и най-вече - дискретност. Горенето на мостове е друга професия.

С Уважение
      Собственик на работеща фирма даваща хляб до ден днешен на Х хора, и в която началниците мйекат, машините не спират, хората работят, а схемите и кутийките спят по чекмеджетата...
      "

Но пусто - не съм

Успех в по-нататъшното търсене на работа. Аз съм в Ню Йорк, осем милиона сме, и пак - ако пуснеш подобна мисива на шефовете на ненаела те фирма - в общи линии до месец всички в бранша знаят дали да те наемат или не. Надявам се в България нещата да са по-добре.
      Знаем че си в Ню Йорк, не ни плаши. Това не прави мнението ти по-меродавно.
      Според мен грешиш във всичките си твърдения, вкл. и в обобщението за реакцията на Ню Йоркските работодатели.
      Поправи ме ако греша, но нивото което заемаш там по никой начин не ти позволява да дочуеш какво си говорят те. Поне не и от закусвалня на горе.
      И на тебе-нищо лично, само поздрави.

Коментар

Нищо не разбрах.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
          ...
          Поправи ме ако греша, но нивото което заемаш там по никой начин не ти позволява да дочуеш какво си говорят те. Поне не и от закусвалня на горе.
          И на тебе-нищо лично, само поздрави.
          Не знаеш нищо за мен. За сметка на това четейки те аз научавам все повече и повече за теб
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Напротив, провокацията беше напълно премислена,отговора-напълно очакван . По случайност явно сме колеги . И по случайност съм си търсил колеги .И когато някой тръгне да ми прави одит по ISО 9001 от вратата , и то без да познава въобще материята на работата,напуска безславно . А браншовиците се познаваме, ако някой кадърен случайно напусне , до интервюта даже не се стига . България не е толкова голяма .

П.П.:Отивам да се обръсна
            Е, за нас некадърните остава ходенето по интервюта.
            Одит от вратата...толкова ли разбра? Между другото мен въобще не би ме притеснил. Но това е друга тема.
            Запомни си думите следващия път като напуснеш браншовико. И си ги повтаряй за сила на духа.

Коментар

...
              Запомни си думите следващия път като напуснеш браншовико. И си ги повтаряй за сила на духа.
              Да беше посменил малко тона ли ?
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Не знаеш нищо за мен. За сметка на това четейки те аз научавам все повече и повече за теб
                Не бъди сигурен, аз чета повече от колкото пиша. Но това са празни приказки.

Коментар

Преди да заключите темата, да ви кажа, че "офисния планктон" ( ) с радост ви чете темата и препирните. И да! Всички шефове са си тъпи по рождение и въобще си нямат представа от конкретната дейност на фирмата! И като цяло, само ни се пречкат в краката... А ние бихме могли... ехееее...
                  Ама, на!

Коментар

Е, за нас некадърните остава ходенето по интервюта.
                    Одит от вратата...толкова ли разбра? Между другото мен въобще не би ме притеснил. Но това е друга тема.
                    Кофти е да останеш без работа , това не го пожелавам и на най-големия си враг .Но помисли дали ти самия не си виновен за положението . Изглеждаш отчаян...Просто не се прави така...Направи си сам за себе си анализ, защо си загубил работата си .Може би заради отношението ти към хората...Успех ти желая,успокой топката...
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Моля модератора да заключи темата.
                      За съжаление тя се превърна в някаква говорилня, далеч от идеята ми.
                      А тя беше проста - позволих си да направя паралел между две крайни състояния. Оказва се, че такива още съществуват.
                      Нито съм търсил одобрение, нито съжаление. Бъркате ме с друг.

Коментар

Добре де,каква беше идеята?
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Добре де,каква беше идеята?
                          Писал съм по-горе, няма да повтарям.
                          Айде ключ и със здраве.

Коментар

Мой майстор му правя забележка за работат му и той ми отговаря ...Аз така 20 години си изкарвам хляба ,недей да ме учиш!!!
                            Спрях го от работа ,платих си и го изпратих по живо и здраво. АЗ плащам ,а на мен ми плащат за това което аз продавам и предлагам ,който не му харесва ЧАО!!! Следващия, пазара е голям и е свободен и все ще има някой наранен душевно който ще се оплаква !!!
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Познавам лично собствениците на коментираната в темата фирма. Хората са изключително интелигентни и знаят какво правят, бизнеса им върви и дават едни от най-високите заплати в Габрово в частния сектор. Не знам колега, защо така се е получило при теб ..............
                              2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                              2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                              2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Аз пък не разбрах какво против кандидата за работа има срещу двете Аудита А8? Ако те развалят пайзажа не знам какво ще го подобри. Може би два Москвича Алеко???
                                Вижда се паралела между Ауди А8 и собственика на фирмата. Добре, собственика е неграмотен и бизнеса му по чудо е успешен. За този празноглавец няма нужда да се притесняваме, че когато е на морето ще се удави- празната му глава ще го крепи над водата като шамандура. Но Аудитата са си едни от най-добрите автомобили на пазара. Аз лично ги харесвам!
                                Мисля, че тук е мястото автора на темата да призове данънчите да проявят бдителност, службите по трудова медицина да се задействат, НОИ също, а защо да не се самосезира и прокуратурата?
                                Щом карат Аудита не може да не са боклуци!
                                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X