Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21ви век интервю за работа

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21ви век интервю за работа

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
    ...
    И за да не оставям погрешни впечатления:
    Съвсем не упреквам собствениците, които и да са те, че са неграмотни. Упреквам ги за това, че се опитват да управляват нещо от което имат само повърхностна представа.
    Нищо не им пречи да продължат да притежават, без да управляват, не и на оперативно ниво. За това ниво има специалисти.
    Добили са правото да притежават, без да са извървяли пътя на управлението. На грамотното управление.
    Би ли дал дефиниция за управление ?

Аз бих ти задал такъв въпрос на интервю за работа в 21 век.
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

Да ви разкажа и аз една случка с интервю за работа, само че интервюто водих аз. Влиза една жена с желание за работа и автобиография изтеглена от интернет на която с главни букви пише - ЕВРОПЕЙСКА. Честно да си кажа не харесвам компютърните автобиографии по простата причина, че не се разбира какъв е правописа на кандидата, а оттам може да се добие по-ясна представа. Първи въпрос - защо напуснахте предишната си работа? Отговор - Вас това защо Ви интересува, или май беше КАКВО Ви интересува? Знам, че интервюто вече е приключило, но от куртоазия продължавам. Обяснявам, че за да започнем от някъде трябва въпросите да са свързани с длъжността която е заемала защото е свързана с лицето като служител. Тя - че Вие така може да ме попитате и за семейното ми положение? Казвам, че това не ме интересува и тогава следва канонадата... Вие да не си мислите, че като съм дошла за работа съм длъжна да отговарям на всякакви въпроси. Какво... да не сте психолог.... Естествено, че не Ви интересува семейното ми положение, то не Ви влиза в работата.... Ще Ви слушам аз глупостите тука... Аз съм дошла за работа, а Вие ме мислите за .... И още... и още... и още... Явно има някаква драма жената и не е добре, но изобщо не и личи. Или може би аз не съм добре?
      Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
      Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
        Би ли дал дефиниция за управление ?

Аз бих ти задал такъв въпрос на интервю за работа в 21 век.
        Да, бих. Кой ме изпитва? За какво ниво? Сигурен ли си че можеш да ме изпитваш?

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
          Проблема за съжаление съществува в поне половината български фирми, да не казвам друга цифра. За съжаление в регион като нашия няма голям избор за работа. Ако пък ако фирмата е читава, е пълно с хора на някой, дето не знаят какво работят и защо освен да се разпишат на фиша са там. Имам роднини, работещи в световно наложена компания, в българския клон - нещата са същите, просто шефът в България е такъв, съответно начина на работа. От централата явно не им дреме много, щом има печлба и нещата вървят. Но познавам и хора в представителства на чужди фирми в БГ - ами друго си е, работи се като в "белите" държави. За съжаление не виждам скоро как ще се промени отношението към персонала в България.
          Как хем е читава фирмата,хем е пълно с хора на някой,дето не знаят какво работят? Има логическо противоречие...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
            ....... Или може би аз не съм добре?
            Не знам дали си добре.Недобре е протекъл разговора в това направление.От позицията на работодател е нормално да се прояви ограничен интерес,поради влиянието на семейното положение върху работното време и общата кондиция на служителя.Ако кандидата не е наясно с мотивите ти за този въпрос,чувства навлизане в лична област,което се е и случило,и реагира.Не сте установили съвместно границата за твоят интерес.
            Преди време ,поради длъжността ми в една фирма, участвах в подобни комисии за събеседване.Реален случай-управителя като разбра ,че кандидатката е разведена и има проблеми с бившият ,коментара беше-ми тя не си е подредила собствената къщичка,значи не ни трябва. Може би твоята кандидатка има подобен опит , и не желае да чува подобни изявления.
            Затова е добре да си изясните целта на такъв разговор.
            Възможни са и други причини за реакция -малки деца или други неотложни ангажименти,от които има голям риск да повлияят на работоспособността на кандитата.
            Във всеки случай работодателя има право да е наясно с реалното състояние на нещата , в границите на нормалният интерес по тези причини.Защото я има и другата страна на медала-некоректна начална информация,кандидата е одобрен и впоследствие залива фирмата с лични драми.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Как хем е читава фирмата,хем е пълно с хора на някой,дето не знаят какво работят? Има логическо противоречие...
              Има, да - и аз не мога да си го обясня. Иначе казано - фирмата е добра, условия на труд, отношение към служителите е нормално, естеството на работа и т.н. Обаче - работят хора, дето не знаят и те защо са там, но факт - там са. На шефове и собственици не им ли прави впечатление, явно не. Не мога да си го обясня, наблюденията ми са в не една или две фирми!
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                Не знам дали си добреНе сте установили съвместно границата за твоят интерес..
                Не, че нещо, ама на кой въпрос точно, не е установена границата? Защото въпроса който съм задал е само един - защо на пуснахте предишната си работа?
                Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                Стефан Арзатов

Коментар

Защо не го направи?
                  Името ми го има.
                  Нивото няма значение в случая, който има уменията да управлява 5 човека, лесно ще се научи да го приложи и върху 500.
                  Няма как да съм сигурен, но съм сигурен,че е възможно пък и да науча нещо?

мисля,че интервюто приключи....

ПП Ами ако утре се окаже ,че поверените ти работници и служители се окажат същите типажи като тези описани от теб ? как ше си свършиш работата, или пак някой не такъв какъвто трябва да е,демек пак друг виновен...
                  ПП2 "Управлението е прокарване на идея между хората".... А не налагането им.

Светът е шарен.
                  В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                  В. Иванов

Коментар

Дефиницията ти показва една много малка част от функциите на управлението, което е много различно в зависимост от вида и целта на организацията.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Защо не го направи?
                      Името ми го има.
                      Нивото няма значение в случая, който има уменията да управлява 5 човека, лесно ще се научи да го приложи и върху 500.

ПП Ами ако утре се окаже ,че поверените ти работници и служители се окажат същите типажи като тези описани от теб ? как ше си свършиш работата, или пак някой не такъв какъвто трябва да е,демек пак друг виновен...

Светът е шарен.
                      Млад меринджей...дано да те разбере...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Защо не го направи?
                        Името ми го има.

Светът е шарен.
                        ОК, не знаех, че имаш предвид някакви философски аспекти на термина. Все пак темата е за управление на конкретно ниво, на конкретен тип бизнес.
                        Сравненията на 5 с 500 са също само философски. Ако ти се случи да управляваш 500 ще го разбереш.
                        За мен интервюто не е започвало. То не може и да започне, просто защото говорим на различен език.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Млад меринджей...дано да те разбере...
                          Това беше малко непредизвикано...
                          Я марш да се избръснеш!

Коментар

Колега,

Повдигнал си темата, очаква се разискване по поставените казуси от които четящите да си рзвият мирогледа и всеки да си направи поука за себе си.
                            Никой не те изпитва, някои са работодатели други служители и изграждането на общо мнение за ситуацията е в интерес на всички.

Когато кандидатстваш за работа на ръководна длъжност е възможно да се наложи да се съобразиш със текущата ситуация и в процеса на работа да се ориентираш и приложиш методите си за постигане на по добри резултати и условия на труд както и да подобриш фирмената култура.

На много места собствениците са особенни хора понякога и доста елементарни но и предприятията им вървят именно заради някой управленец на точното място.

Управлението изисква и възможности за работа с различни по характер хора от различни прослойки на обществото.

Изглеждаш ми готин но и малко дръпнат
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Не знам.Колкото повече мисля се затвърждава убеждението,че Ви се е паднала "дългата"клечка.Истинският "купон" щеше да е,ако Ви бяха взели на работа без да успеете да разберете действителното положение.

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                                Колега,

Повдигнал си темата, очаква се разискване по поставените казуси от които четящите да си рзвият мирогледа и всеки да си направи поука за себе си.
                                Никой не те изпитва, някои са работодатели други служители и изграждането на общо мнение за ситуацията е в интерес на всички.

Когато кандидатстваш за работа на ръководна длъжност е възможно да се наложи да се съобразиш със текущата ситуация и в процеса на работа да се ориентираш и приложиш методите си за постигане на по добри резултати и условия на труд както и да подобриш фирмената култура.

На много места собствениците са особенни хора понякога и доста елементарни но и предприятията им вървят именно заради някой управленец на точното място.

Управлението изисква и възможности за работа с различни по характер хора от различни прослойки на обществото.

Изглеждаш ми готин но и малко дръпнат
                                Отговорих, малко по-долу, след като въпроса придоби все пак някакви рамки.
                                Нека не прозвучи нескромно, но съм извървял някакъв сериозен път в кариерното си развитие и съм срещал и работил с най-различни типажи. И от двете страни на отношението ръководител-подчинен.
                                В случая въобще нямам за цел да си правя PR и за това няма да коментирам какво и колко знам и какъв опит имам. Държа, обаче на елементарно уважение, отговарям с повече.
                                В кратце се опитвам да направя паралел между БГ и чуждестранен работодател.
                                Тъй като имам опит и с двете си позволявам да погледна критично и да коментирам в дълбочина.
                                И прав си донякъде - дръпнат съм, но не малко. :-)

Първоначално публикуван от vesvas5 Преглед на мнение
                                Не знам.Колкото повече мисля се затвърждава убеждението,че Ви се е паднала "дългата"клечка.Истинският "купон" щеше да е,ако Ви бяха взели на работа без да успеете да разберете действителното положение.
                                В интерес на истината нямам особен проблем да работя с такъв тип. Стига той да е наясно какво иска, още повече да може да разбере, като му показвам на къде да върви.
                                Определяме една граница на респект и не я преминаваме. Въпрос на интерес.
                                Последно редактирано от alex_markov; 04-10-13, 17:48.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X