Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21ви век интервю за работа

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21ви век интервю за работа

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    ..... За съжаление не виждам скоро как ще се промени отношението към персонала в България.
    Колега , това което искаш да видиш , зависи изцяло от персонава в България.
    В подкрепа на изказването си , ще ти разкажя едно интервю от близкото ми минало
    Явявам се на интервю в столицата; пътувал съм предния ден , спал съм в приятел , зада мога да се изкъпя , и да "изглеждам" добре , защото не нося костюм и не мисля че е нужно за професията ми даже напротив
    Пак на темата , пристигам пръв на интервюто , след мен пристигат 4-5 момчета , да речем студенти
    Управителя закъснява с 30-на минути , извинява се , поканва ме първи .
    Задава ми конкретни въпроси относно задълженията ми , мисля си браво , много обещаващо начало и имайки факта , че фирмата е от 20 години на пазара и е една от големите в България , запопчвам да се усмихвам вътрешно.
    Обсъждаме различни проблеми и тяхното евентуално разрешава в процеса на работа.
    Стигаме до заплата, кометираме работно време , отговорностти и т.н. Спираме се на конкретна сума . Продължаваме с подробности относно квартирата , че не пуша и не искам да живея с пушачи ...... почти сме си стиснали ръцете и аз подхвърлям ей така за всеки случай , мислейки , че е напълно излишно:
    - Заплатата ми ще бъде вписан в договора , нали ?
    Отговора беше отрицателен , в който момент аз станах протегнах ръка напред и казах:
    - Благоаря беше ми много приятно , но не сте моя бъдещ работодател!
    Последваха странни погледи въпроси , ама чакай ..... нали си бил 6 месеца безработен ... ще измислим нещо .... айде ще ти я пишем , ама ще ти одържаме осигоровките ....
    Ситуацията се промени за секунди , изпитаното уважение в началото , се беше изпарило , за мен този човек не струваше нищо вече и си му казах , че не искам да имам нищо общо с тяхната фирма , че отвън има голям избор от студенти ,да си вземе някой от тях и да си го обучава 10 години ( колкото непрекъснат опит имам в тази област )
    Усмихнах се пожелах приятен ден и си тръгнах.

Ако повечето работници , имат смелостта да се държат подобно , ще се оправят много неща и ще видиш , това което искаш да видиш
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
      Не, че нещо, ама на кой въпрос точно, не е установена границата? Защото въпроса който съм задал е само един - защо на пуснахте предишната си работа?
      Въпросът е съвсем нормален от моята гледна точка/на работодател/.И аз съм го задавал , с пояснения защо ме интересува-възнаграждение,среда, време,лични проблеми. Не съм срещал такива отрицателни реакции.По моя преценка, такива разговори водя с добронамерен тон, и хората обикновено се отпускат .
      Твоята кандидатка си е направила някакъв неин си паралел,за който очевидно си има лични причини,и ти си го "отнесъл".
      И щото не си пишем тук само работодатели,нито пък само ние двамата,разглеждам въпроса и от двете страни,от моят опит. А той потвържава тезата , че позитивната комуникация ни е много трудно нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        Колега , това което искаш да видиш , зависи изцяло от персонава в България.
        В подкрепа на изказването си , ще ти разкажя едно интервю от близкото ми минало
        Явявам се на интервю в столицата; пътувал съм предния ден , спал съм в приятел , зада мога да се изкъпя , и да "изглеждам" добре , защото не нося костюм и не мисля че е нужно за професията ми даже напротив
        Пак на темата , пристигам пръв на интервюто , след мен пристигат 4-5 момчета , да речем студенти
        Управителя закъснява с 30-на минути , извинява се , поканва ме първи .
        Задава ми конкретни въпроси относно задълженията ми , мисля си браво , много обещаващо начало и имайки факта , че фирмата е от 20 години на пазара и е една от големите в България , запопчвам да се усмихвам вътрешно.
        Обсъждаме различни проблеми и тяхното евентуално разрешава в процеса на работа.
        Стигаме до заплата, кометираме работно време , отговорностти и т.н. Спираме се на конкретна сума . Продължаваме с подробности относно квартирата , че не пуша и не искам да живея с пушачи ...... почти сме си стиснали ръцете и аз подхвърлям ей така за всеки случай , мислейки , че е напълно излишно:
        - Заплатата ми ще бъде вписан в договора , нали ?
        Отговора беше отрицателен , в който момент аз станах протегнах ръка напред и казах:
        - Благоаря беше ми много приятно , но не сте моя бъдещ работодател!
        Последваха странни погледи въпроси , ама чакай ..... нали си бил 6 месеца безработен ... ще измислим нещо .... айде ще ти я пишем , ама ще ти одържаме осигоровките ....
        Ситуацията се промени за секунди , изпитаното уважение в началото , се беше изпарило , за мен този човек не струваше нищо вече и си му казах , че не искам да имам нищо общо с тяхната фирма , че отвън има голям избор от студенти ,да си вземе някой от тях и да си го обучава 10 години ( колкото непрекъснат опит имам в тази област )
        Усмихнах се пожелах приятен ден и си тръгнах.

Ако повечето работници , имат смелостта да се държат подобно , ще се оправят много неща и ще видиш , това което искаш да видиш
        Напълно съм съгласен, че нещата са зле и от двете страни. Но проблема е, че хората нямат работа и се съгласяват на всякакви проститии, само за да изкарват някакви пари - времената не предразполагат много към изисквания и пазарлък. Изключение за доказали се хора , но и при тях не навсякъде се случва това за съжаление - възможност за договаряне, просто няма голям избор в момента.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Чарлз Т.Джъркс се изказал по темата преди 100 г.Дипломите не взимат решения които решават съдбата на много и за много .За тази работа се искат други неща
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Аз не разбирам къде въобще е проблема...
            Колегата е попаднал на поведение на собственик/шеф, което не съвпада с разбиранията му...
            Ами хубаво - в случая той е търсил работа, а 'фирмаджията' е избирал сред много кандидати...
            Навярно човека, провеждащ интервюто увеличава бизнеса си.. Което ще рече, че има някакъв нюх и идеи.
            Дали тези идеи харесват на изпълнителите - това не е чак толкова важно...
            Ако не се постигне разбиране, нали знаеш кой 'гори' - служителя се сменя.
            Защото служителя е този, който е ДЛЪЖЕН да изпълни даденото нареждане от собственика/шефа, независимо дали е съгласен с него или не.
            Ако това е в разрез с разбиранията на служителя - подава си оставката...
            Освен това не смятам, че в БГ няма коректни работодатели. Или пък, че в чужбина са имунизирани против некоректност...

А съм се убедил, че при професионалната реализация всичко зависи от късмета, а не от знания/възможности и т.н.
            Единствения път, когато съм се явявал на интервю нещата бяха съвсем спокойни - открит разговор.
            Обадиха ми се след 4 дни от централата на голямата компания за да ми кажат, че съм спечелил конкурса. А аз ги уведомих, че за съжаление са се забавили с два дни, защото междувременно от друга току-що създадена фирма без интервю ми бяха направили предложение, на което не можех да откажа.
            След няколко години голямата компания фалира. А новосъздадената все още работи добре
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Проблема е в това че бизнес средата е такава до голяма степен в България.Това че такива шефове ги има и са шефове на не случайни фирми-това е проблема.И в тази посока разбирам "оплакването" на човека.На мен също не ми харесва тази обстановка, не я искам и за децата си.Но да незабравяме генезиса на тези хора тръгнал от "червените куфарчета", от такива повече не можеш да очакваш.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Aз пък най-много време съм работил в такива големи лъскави корпорации - мастодонти. Набивали са ми в канчето какви ли не стандарти. Стандартите тук са изкривени по Ганьовски, работят с обратен знак, както дяволът чете евангелието. Пълно е със самоповярвали си кариеристки на дребно управленско ниво, дето ако хич не идват на работа - нещата ще вървят в пъти по-добре. До 90% (деветдесет процента) от времето са ми запълвали с простотии. По 3,5 чАса дневно оперативки, повтаряме едно си също пред 3 нива последователно пъдари в йерархията. Баш когато гоним инфарктни срокове и проектът е пред закриване заради омазване. Случвало се е дори да утрепя великденски празници заради обещано заплащане, и после се правят на неразбрали. 2 пъти таман, другото беше за Коледа, просто им исках ден бачкане по празници за ден почивка в друго ненатоварено време. И това им досвидя.
                Вече като си търся работа избягвам тия неща. 2 приказки, никакви формалности и лицемерия, това търся. В малка фирма си карам доста по-добре, по-платено и спокойно.
                Последно редактирано от Rabin; 04-10-13, 16:49.

Коментар

Ако случайно бях собственик на фирмата, и ако ми се занимаваше да отговарям, бих отгоровил по следния ракурс...

"... Уважавеми ... ... ..

Единственото което ми стана ясно от писмото Ви е че мога само да запаля свещ че са ни се разминали по-близки работни взаимоотношения.

Фирмата и персоналът ни си имат кусури, но взимането на работа на хора които вкарват диалекта, произношението и акцента на другите като дефиниращ аргумент за личните им качества не е сред тях. От подобни бягаме като от огън.

Самият факт че използвате речевите специфичности на нашия служител като част от принизяващите щрихи в описанието на образа който е добил пред вас са признак че като основна нагласа се поставяте над него от самото начало. Подобна нагласа рядко се връзва с добра работна атмосфера, предвид че няма как да мелите читаво брашно с шеф който не уважавате, или поне - с шеф към който не криете неуважението си, до степен да го споделяте с един от тези които го е наел (с което в пряко изразявате неуважението си и към него, но карай да върви).

Фирмата ни е просъществувала благодарение на хора които си гледат работата и служителите, напук на трудностите и на спускащите се отгоре, отстрани и отзад листчета каращи ги да вкарват хората в схеми, органиграми и кутийки. Недоволството на кандидати служители които се дразнят че не се кара по схеми и кутийки, а после търчат да оревават половин интернет че не е карано по схемата е извън нашата компетенция.

Търсенето на работа е труден процес, сам по себе си изискващ професионализъм и най-вече - дискретност. Горенето на мостове е друга професия.

С Уважение
                  Собственик на работеща фирма даваща хляб до ден днешен на Х хора, и в която началниците мйекат, машините не спират, хората работят, а схемите и кутийките спят по чекмеджетата...
                  "

Но пусто - не съм

Успех в по-нататъшното търсене на работа. Аз съм в Ню Йорк, осем милиона сме, и пак - ако пуснеш подобна мисива на шефовете на ненаела те фирма - в общи линии до месец всички в бранша знаят дали да те наемат или не. Надявам се в България нещата да са по-добре.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                    Напълно съм съгласен, че нещата са зле и от двете страни. Но проблема е, че хората нямат работа и се съгласяват на всякакви проститии, само за да изкарват някакви пари - времената не предразполагат много към изисквания и пазарлък. Изключение за доказали се хора , но и при тях не навсякъде се случва това за съжаление - възможност за договаряне, просто няма голям избор в момента.
                    Напротив , избор имаш винаги и точно затова има различни хора , защото правят различни избори
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Гоблин, не с лошо.

Така и така темата е наникъде, случвало ли ви се е да провеждате обратно интервю за работа? Имам предвид, интервю за работа, за което инициативата е от потенциалния работодател, а не от потенциалния служител? Все едно, на мен ми се случи веднъж в ролята на потенциален служител. Бързо стана ясно, че трябва учтиво (защото се очакват бъдещи бизнес-контакти) и категорично (поради качествата на предложението) да отклоня идеята. Когато бяха изчерпани всякакви възможности за учтиво отклоняване се наложи да запитам:
                      - А кой ще ми е шеф, ако приема?

Спрямо това, въпросът "кой предложи Пеевски" е дребно заяждане между съученици.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Дефиницията ти показва една много малка част от функциите на управлението, което е много различно в зависимост от вида и целта на организацията.
                        На същото мнение съм и аз. И затова извадих онова което е валидно за множество организации. А то не е тайна- преподава се, сега.

Целта в 99 % е винаги една и съща ( освен ако не е като в оня виц за каубоя дето продавал и голямото и малкото уиски за по долар..., ама щот жена му била горе със собственика)
                        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                        В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Гоблин, не с лошо.

Така и така темата е наникъде, случвало ли ви се е да провеждате обратно интервю за работа? Имам предвид, интервю за работа, за което инициативата е от потенциалния работодател, а не от потенциалния служител? Все едно, на мен ми се случи веднъж в ролята на потенциален служител. Бързо стана ясно, че трябва учтиво (защото се очакват бъдещи бизнес-контакти) и категорично (поради качествата на предложението) да отклоня идеята. Когато бяха изчерпани всякакви възможности за учтиво отклоняване се наложи да запитам:
                          - А кой ще ми е шеф, ако приема?

Спрямо това, въпросът "кой предложи Пеевски" е дребно заяждане между съученици.
                          Що да е с лошо бе Ясене ? Напротив - аз се радвам

Радвам се че човекът явно е достатъчно добър специалист в областта си за да може да си позволи да вдигне летвата достатъчно високо, до ниво като напусне интервюто за работа - да информира половин България че някакъв явно некомпетентен баламурник, при това с акцент, му е загубил времето. Отделно - че може да си позволи да отреже фирмата изцяло от бъдещите си планове (отрязвайки себе си от нейните планове), не-губейки време с вглъбяване около вероятности като "станало е недоразумение" - разбирай - интервюиращият го да е бил някой дето гледа шалтери, машини и пресовки, а този който е написал и одобрил обявата да е бил човек строго пасващ на кутийките в листа...

В крехък икономически климат наличието на специалисти на подобно ниво е ободряващо.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                            Това беше малко непредизвикано...
                            Я марш да се избръснеш!
                            Напротив, провокацията беше напълно премислена,отговора-напълно очакван . По случайност явно сме колеги . И по случайност съм си търсил колеги .И когато някой тръгне да ми прави одит по ISО 9001 от вратата , и то без да познава въобще материята на работата,напуска безславно . А браншовиците се познаваме, ако някой кадърен случайно напусне , до интервюта даже не се стига . България не е толкова голяма .

П.П.:Отивам да се обръсна
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                              ..На мен също не ми харесва тази обстановка, не я искам и за децата си.Но да незабравяме генезиса на тези хора тръгнал от "червените куфарчета", от такива повече не можеш да очакваш.
                              Няма не искам - другото е горене на мостове
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Така и така темата е наникъде, случвало ли ви се е да провеждате обратно интервю за работа? Имам предвид, интервю за работа, за което инициативата е от потенциалния работодател, а не от потенциалния служител? .............
                                аз съм бил, бяха на зор и подлудиха хедхънтърите ......... обаче и в нашата област си знаеме бакиите и след малко по-подробно проучване разбрах още преди интервюто защо спешно ме търсят и защо няма да ме откраднат, но все пак отидох да видя как е от другата страна............. бяха много мили, любезни и навити, та се наложи за да не ги обидя, да поискам 2Х сегашното си възнаграждение за да ги откажа
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X