Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На Червената Шапчица и станало студено....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: На Червената Шапчица и станало студено....

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Или диша или ....не пропуска вода...
    Вальо, има и такива материи, които пропускат, че и даже "изпомпват" вода, само в едната посока... вярно, не са мазилки, а мембрани. В Бургас, преди "революцията" имаше цял институт по мембранни технологии.

Мария, Мария, гот е да си млада и красива... че и щура...
    Ако тази тема я бях пуснал аз, познай дали щеше да има и 5 мнения до сега...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Спамер. Говориме за реални неща. Не за едностранно пропусклив социализъм.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

И мембраните са, най-общо, двупосочни. Най-доброто, което можем да искаме, е да пропуска пара и да не пропуска течна вода.

Коментар

Спамер. Говориме за реални неща. Не за едностранно пропусклив социализъм.
          Няма по-сигурен начин да се сговни една тема, от това да смесиш техниката с политика!

И, макар че не става за изолация на къщи, има такава материя!

Публикувал сам в "пътеписи" снимки на бали със сено в Словения, облицовани с хитрата тъкан. Стоят си на полето до късна есен.

Армейски облекла се шият от подобни материи.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Живея в двуетажна къща с ПВЦ дограма, като с пиролизен котел отоплявам само 1 етаж и частично втория. За 1 средностатист. зима преди да направя изолацията и сменя котела не ми стигаха и 30м3 дърва, а сега се задоволявам с 20, но имам и 2 бойлера вече включени към с-мата. Сега за единия слагам слънчев колектор и ще видя тази зима дали ще икономисам някой кубик.
            Та не вярвам, че можете само с 5 м3 дърва да изкарате цяла зима.
            Фактите са си факти. И аз не повярвах, но:
            Първо същата зима си беше топла зима, максимум - 15 отвън и то в 03,00 часа.
            Второ: Благоевград е сравнително топъл южен град;
            още : Квартал в който живея е доста закътан от всякъде големи хълмове - никакъв вятър, нещо много важно;
            - Дограмата ми е мисля най скъпата ПВЦ "Саламандър" не знам колко камери, ама е най дебелата продавана на пазара и стъклопакета е по дебел от нормалното и пълен с газ не с въздух;
            - Покрива е от бетон (наклонена плоча) която от горе между гредите е изолирана с 10см. стиропор и след това дъсчена обшивка, керемиди и т.н., под покрива от вътрешната страна - гипсокартон с 5с.м. вата на ВЮРТ,
            Друго какво - северната част на къщата - най студената е вкопана в земята (терена ми е с много голяма денивелация), на първите два етажа се влиза от едната улица, а за трети има отделен вход от горната улица. Нещо като във Велико Търново, за по добра представа.

Преди изолацията - всички дограми стари (неотваряеми или незатваряеми дървени от 1970 година), на тавана имаше два големи прозореца без стъкла и там постоянно се гонеха ветровете, таванската плоча на последния етаж абсолютно гола и т.н.

Това са все фактори, допринасящи за това.

А забравих: дървата взех да ги редувам. По съвет на един пирятел който е швейцаррец, взех сухи дърва от две години, едвам ги срязахме но КПД-то е несравнимо. Вярно гори по бързо но излъчва доста повече топлина. В Швейцария не горят дърва по малко съхнали от пет години. След отрязването - пет години и след това в парното. При мене са от две, ама разликата е огромна.
            Досега слагах едон сухо и няколко мокри и всичко цвърчеше, ама мислех че така по държи огън, а пък съм бил в грешка.

Дано съм бил полезен.

Давам адрес и за гости, който иска.
            Не ми е готова механата все още, само наполовина, но като стане . . . . Пък и планината е само на 25 км. от къщи и зимата има много готин сняг.
            Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Понеже имам нещо общо с производството на бои и мазилки ... присъствах на демонстрация на една водоотблъскваща течност - като водичка - само че много агресивна към кожата и супер вредна за очите ... Третирана с тази течност повърхност - гони водата повече от восъчна паста - но и изяжда част от пигментите жълто червено и лилаво стават неузнаваеми - изчезват или избледняват. И като бонус - специално за склонни към ослепяване майстори ... Изискването за боравене с нея било да си полу-космонавт - да не дишаш .. и пр...Преди време третирахме декоративните мазилки с восъчна паста - която също не пропуска влага навътре - но се оказа че е доста възприемчива към мазнини и се получават мазни петна и за това вече сме на фаза акрилна защита, която пази и от влага и от цапане...
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

PWC хубаво, ама къщата как е изолирана. Дограмата е половината от изолацията.....по-малката половина.
                И..колко е голяма къщата?
                При мене още няма вътрешни врати и подова настилка и с 2КW радиатор държи 16-20 градуса. Вярно, че е Пловдив ама още няма подпрозоречни дъски отвътре. Радиатора работи да суши каквото има неизсъхнало...вече 2 години.
                Макар, че не е по темата ще обясня: Дограма цветна многокамерна на Рехау с мисля, че 28мм стъклопакет с ниско емисионно стъкло. Дървени капаци на почти всички прозорци. От вън-5 см. стиропор. От вътре дневна и кухн. бокс 3 см. фибран. Детска-5 см. мин вата и гипскартон. Спалнята още не е ремонтирана отвътре-тапет, предстои ремонт. Таван-върху плочата-3 см. стиропор със замазка, покрив-ОСБ, 5 см. мин. вата, 2.5 см. дъски, водоизолация, ондулин. Площ на 1 етаж - 85-90м2.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Беше 1992-3г.На пазара се появи СТИРОДУР на БСФ.Екструдиран пенополистирол, зелен на цвят.За различни предназначения имаше различна дебелина и твърдост.Та тези същите имаха софт за изчисление на топлоизолациите.Според географска ширина надморска височина,тип на обекта и др.За БГ нормите бяха 8см.за външни стени и 10см.за покриви.Беше на вафлички за по добро залепване с лепило за термоизолации към фасадата.Маже се цялото а не на "кюфтета".Отвън се шпаклова с мрежа и дюбели с лепило което съдържа фибри от PPR за по голяма здравина.Мазилка силиконова плътна водоотблъскваща никакво дишане и други подобни щуротии.Прозорците се обръщат със същата дебелина 8см.до вътрешната стена.След това се взима мярката за дограмата.Покрива се застила с 10см.плътно целия,ане м/у гредите. После се слагат гредите.Изолацията е с необходимата твърдост и не потдава.Къщата става като термос.Дограмата е с двоен стъкло пакет/3стъкла и 2въздушни прегради пълни с аргон.Външното К стъкло .Палеха свещи от по 1лв.и се топлеха.!!!!!!!!!!!Майтап,,,,,майтап ама е истина.В Алпите над 1800м. се слагаха с 2см. по-дебела.Имаха изолация за мостове самолетни писти и др.Сега на пазара най-близко до това е ФИБРАН на ДАУ КЕМИКЪЛ син на цвят произведен в Гърция или Турция.Някой ми каза че и в БГ започнали производство.Експандирания полистирол с отворена микроструктура минава въздух и влага ,както му казват някой/СТИРОПОР/ не става за тази цел поради това че старее и с времето си губи качествата/спихва изкуфява/.А и няма съответната товароносимост.За подово отопление минимума беше 3см.Ако няма мазе се слагаха 8см.В Австрия и Германия това са задължителни норми.Горното е за ново строителство.Гони се качество исе прави с мисъл за бъдещето.Това важи и за др. материали: тръби за парно вода ,мазилки, дограма,подови настилки и каквото се сетиш още.Няма сми след 15-20 години да го правиме пак.Тези неща са направени така ,че практически запазват качества и живот колкото къщата.
                  Това от моя 20 годишен опит и учене и практика.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Та не вярвам, че можете само с 5 м3 дърва да изкарате цяла зима.
                    А бе, може и да може....ако погледнеш от кой град е...пък ти от кой си.....
                    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Още не сме палили парното! от време на време имам един климатик в хола та вечер го пускаме заради детето защото лежи по пода. Май съм си късметлия.
                      Сори за спама

Коментар

Германците, след като изолирали стените (и от влага, и от студ), се сблъскали с проблема влага в стаята. От дишането на хората вътре също. Решили да монтират вентилатори, които да изкарват влажния въздух навън и да вкарват по-сух....ама като хора мислещи и практични (не - скъперници), съобразили, че заедно с въшките ще изгорят и дюшека, т.е. заедно с влагата ще излети и топлото, а то е с пари....и направили един уред, който представлява вентилатор с топлообменник - извежда влажния въздух навън като му отнема топлината и я връща обратно вътре....такива работи...германски...
                        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                          и направили един уред, който представлява вентилатор с топлообменник - извежда влажния въздух навън като му отнема топлината и я връща обратно вътре....такива работи...германски...
                          Рекуператор се казва.Но в еднофамилни къщи на етаж два не съм виждал.

Коментар

Засега аз две години влага нямам или поне следи от нея. Имах в една стая три стени направени отвътре с фибран - 2 см. и шпакловка отгоре, е там в тая стая по ъглите се получи мухъл след зимата по ъглите на тавана. Откачих нещо и за една вечер изхвърлих всичко и после гипскартон. Майсторите казаха че се запеатала стаята от фибрана и затова мухлясало, имали такива проблеми и в други обекти. Гипскартона се мокрел и изсъхвал след това и нямало проблем. Настина от тогава вече сигурно две години никакъв мухъл или следи от вляга в тази стая.
                            А за влажността нали климатиците имат такава опция за махане на влагата. Също и едни машинки рекламираха по ТВ.

Коментар

Аз не знам вие какви проблеми имате с влагата...аз слагам чинии с вода по радиаторите та дано се дигне малко тая влажност.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Пак стигаме до въпроса с мястото...

Тук, не е валяло повече от седмица, но всичко е мокро... Снощи с капитана, въпреки топлата бургаска вечер, седнахме вътре в една кръчма, щото навън и масите и столовете бяха мокри, като след проливен дъжд. Ако перефразирам Хемингуей, темата на Мария е за изолацията, но не за провинцията!
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X