Първоначално публикуван от vasko jonchev
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пежо Партнер или Ситроен Берлинго????
Свий
X
-
Не ме питай че роман мога да напиша ....
Говоря за Jumpy.
Само ще ви кажа, че HDI 2- литовия мотор има 11 иглички в лагера на кобилицата ......
Да ама бяха строшени 5 кобилици ......
А ето и най- интересното ..... Намерихме ДВЕ игли повече ...... !!????
Ако някой .... нещо по въпроса .... смислено .... КАСА БИРА>>>> !!!Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Имам наблюдения от 3 бр. служебни Берлинго. Карат се само от по един човек и не са "общи коли". Всичкте са под 50 000 км и досега на два им изтрещяха съединителите и им ги смениха, а на едното прескочи зъб на ангренажа. В сервиза обясняваха, че семерингът на водната помпа изпускал върху долното колело и че това бил конструктивен дефект. Хубаво поне, че шофьорът веднага е разбрал какво е станало и е спрял, щото иначе...
Не знам как стоят нещата с Volkswagen Caddy, обаче имаме няколко такива в двора (фирма наемател) и само ги хвалят.
Коментар
-
На един приятел във фирмата им има само Берлинга и Джъмпери.
Всички Берлинга след изминаване на 20-30 000 км започнаха с непредвидени гаранционни ремонти. Неговото на 30000 и малко сдаде съединител, а малко след това му отваряха и скоростите, на около 40000 замина хидравликата. Накрайници и шарнири не ги броя, защото за тях това е един досаден консуматив.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vasko jonchevКакто вървят мненията май да се отказвам от тези автомобили ама интересно че масово се купуват и карат та даже май и бяха първи в продажбите от този клас.
Някой няма ли да каже една добра дума за тях.Не че искам прах в очите ама все пак....
Двете коли са 100% абсолютно еднакви в еднаквите модификации!!!
Разликите са 3: 1) Емблемата на волана; 2) Надписите на страничните лайсни и 3) Двете емблеми
Частите:
Някой са по-евтини да си ги купиш от Ситроен (Автомотор Корпорация) другите от Пежо (София Франс Ауто). Проблема е, че трябва да знаеш партидните им номера ако ги копуваш от другата марка!
А сега по същество. Имаме Партнер - 2 броя и Канго. Кангото се чупи много повече и частите са доста по-скапи (оригиналните).
Факт е, че новите коли са много по-трошливи от старите но това няма как да го променим! Ако обаче се карат от разумни хора (а не от типичните шофъори) няма да имаш много грижи.
А за да прецакаш турбото под 180-200 000 км. в 90% от случаите както казва Митко Фулдата е виновно зад кормилното устройство.
Партнерите ни са на 150 000 и 180 000. Сменяли сме предниците им по няколко пъти, консумативи, прословутите иглени лагери на задния мост на двете коли по 2 пъти и акумулатори! За Кангото не ми се говори. Ползваме ги предимно за града и не се товарят повече от 100-150 килограма!
С Две думи, ако ни потрябва още една "баничарка" пак ще вземем Партнер или Берлинго.
И един съвет още, питай хора, които карат такива, а не слушай легендите за френските коли. Ако разчиташ на кои какво чул от еди кои си който е чул от шофъора на ........ няма да си купиш никаква кола, всички ще ти кажат че са боклуци.LZ1JJJ
Коментар
-
накратко казано, който смята, че Голф 2 е "най-убавата кола", да не си купува Партнер/Берлинго - много се трошат, бавни са, харчат много
не искам да коментирам повече... просто...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/накратко казано, който смята, че Голф 2 е "най-убавата кола", да не си купува Партнер/Берлинго - много се трошат, бавни са, харчат много
не искам да коментирам повече... просто...LZ1JJJ
Коментар
-
Първоначално публикуван от daniАми да, и щот са най-големите боклуци 90% от баничарките из България са такива
Със самото пускане на двата модела през незнам си коя година беше, хората луднаха по тях, не ми казвайте, че са знаели колко здрави и надеждни са били точно тези нови модели Берлинго и Партнер
Това вече са стари модели и точно сега вече се знае що за стока са и струват ли или не. И начина да се разбере е точно този като се изкажат хора боравили с тях не малко километри.
Ясно е, че има коли които са издържали на доста голям напън и им няма почти нищо и други които собствениците им са споменали френските майки безброй пъти. Въпросът тук е след всички мнения за плюсове и минуси да се види къде е баланса - отрицателен/по-добре не/ или положителен/да вземи го ще ти върши работа и няма да ти къса нервите с ремонти/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600Първоначално публикуван от daniАми да, и щот са най-големите боклуци 90% от баничарките из България са такива
Със самото пускане на двата модела през незнам си коя година беше, хората луднаха по тях, не ми казвайте, че са знаели колко здрави и надеждни са били точно тези нови модели Берлинго и Партнер
Това вече са стари модели и точно сега вече се знае що за стока са и струват ли или не. И начина да се разбере е точно този като се изкажат хора боравили с тях не малко километри.
Ясно е, че има коли които са издържали на доста голям напън и им няма почти нищо и други които собствениците им са споменали френските майки безброй пъти. Въпросът тук е след всички мнения за плюсове и минуси да се види къде е баланса - отрицателен/по-добре не/ или положителен/да вземи го ще ти върши работа и няма да ти къса нервите с ремонти/
А понеже имам приятел - шеф в един от сервизите на вносителя не Пежо нека кажа и неговото мнение "На един Партнер или Боксер, който не се кара от собственика си (или мърлявия му шофъор) като за последно, единственото което се сменя, са консумативи и части по окачването".
А нека и още нещо да споменем, че за такъв клас коли след мерцедес НЯМА дизелови двигатели които да са по-здрави и с по-добро КПД !!!LZ1JJJ
Коментар
-
Питайте Фанатик, ама мисля че ще подтвърди моето мнение - не са най-здравото нещо на света... Аз карах Боксер, който получих на 8000 километра и вече не му работеше синхрона на втора. Не че не го сменях с двойно амбриране и с междинна газ, ама нали не карам ГАЗ-ка все пак...
Според мен всичко идва от занижения контрол на качеството в заводите за сглобяване които са в Турция и на други такива места с евтина работна ръка.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар