Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Имаш идея кво е било тогава от другата страна?

И какво по-точно не ти харесва сега, дето пак сега го има на друго място пък тук не? И кой те спира да идеш там, където го има? Щото тогава те спираше доста.
    Живял ли си тогава?Или просто си говориш?
    Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
    Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Първоначално публикуван от go66ko Преглед на мнение
      ----------
      Щеше ли да можеш да практикуваш внос на автомобили от Швейцария по поръчка в онуй бляскаво време на народни постижения, сполука и благодат? Или сега си принуден да се занимаваш с тази презряна дейност, заради мизерията?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Щеше ли да можеш да практикуваш внос на автомобили от Швейцария по поръчка в онуй бляскаво време на народни постижения, сполука и благодат? Или сега си принуден да се занимаваш с тази презряна дейност, заради мизерията?
        Занимавам се с тази презряна дейност за да има с какво да живея.Не съм забогатял от нея и едвали ще стана по богат.А в случая мерилото е хладилника,а той беше по пълен тогава.
        Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!

Коментар

Занимавам се с тази презряна дейност за да има с какво да живея.Не съм забогатял от нея и едвали ще стана по богат.А в случая мерилото е хладилника,а той беше по пълен тогава.
          Е, явно си бил от другата страна на оградата, както писаха по-горе. Или както казваше Г.Марков - от вътрешната страна на перденцата (ония, на задните стъкла на едни автомобили). Щото аз и хладилник си нямах Ожених се 1987 г. - хладилници "йок". Баща ми ми даде 300 $ да си купя от "Корекома", ама и там имаше само фризери.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хладилника се пълни с 300 квадрата земя една мотика и здрав гръб.

Е, явно си бил от другата страна на оградата, както писаха по-горе. Или както казваше Г.Марков - от вътрешната страна на перденцата (ония, на задните стъкла на едни автомобили). Щото аз и хладилник си нямах Ожених се 1987 г. - хладилници "йок". Баща ми ми даде 300 $ да си купя от "Корекома", ама и там имаше само фризери.

Абе щом сте имали долари , да пазарувате от Корекома , не ще да е било зле и за вас
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Еми 76-ти набор съм, та съм видял едно-друго. Баща ми беше военен пилот, в последствие (и още е) пенсионер, с пенсия колкото 3-4 средностатистически заплати.

Тоест по нечии критерии за галеник на съдбата може да минавам по "онова" време.

Викаш хладилника бил по-пълен. С какво? Нещо връзчици ще да си имал по "Родопа" и от сорта, щото аз луканка съм виждал я по веднъж на 2 месеца, я не. Не щото нямаше с какво да я купя, а защото нямаше откъде.

...пък и, сега хладилника ми е по-пълен, имам избора да работя из цял свят ако тук не ми харесва, имам избора да слагам каквото ми е кеф в хладилника, имам избора да слагам каквото ми е кеф в гаража и всякакви такива нередности по онова време. Без да се налага да "търся връзки" или да лижа нечий задник, и да заявявам кола в "Мототехника" за внуците ми, дето още не са се родили.

...и не на последно място, всичко с хладилника ли започва или свършва за теб? Щото за мен определено не. Като не мога да го напълня тук, ще го напълня другаде, без някой "другар" да ми казва къде може и къде не.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                Абе щом сте имали долари , да пазарувате от Корекома , не ще да е било зле и за вас
                Работлив човек все ще изкара пари (в съотношение 1:10, демек 1 за него, 10 за "Техноимпекс" или друга "социалистическа организация", прибираща заработката на НеРеБейските гурбетчии). Ама после и с тях нямаше какво да си купиш (освен ако не си от ония, де, "зад перденцата").

Коментар

Работлив човек все ще изкара пари (в съотношение 1:10, демек 1 за него, 10 за "Техноимпекс" или друга "социалистическа организация", прибираща заработката на НеРеБейските гурбетчии). Ама после и с тях нямаше какво да си купиш (освен ако не си от ония, де, "зад перденцата").
                  Баща ми беше инж. - два пъти. Работеше в голям завод, и след работа часпром . Майка ми си беше счетоводител, с полуфисше. Заедно с с баба и дядо работехме половин декар земя. Капитал не натрупахме. Долари - бяхме чували за тях. Баща ми имаш влог за кола , започнат от дядо ми ... не се получо номера нещо. Събраните с пот пари едва стигнаха да доизплатим заема за апартамента в който живет родителите ми до днес, и то след промяната.

A1+

Коментар

Баща ми беше инж. - два пъти. Работеше в голям завод, и след работа часпром . Майка ми си беше счетоводител, с полуфисше. Заедно с с баба и дядо работехме половин декар земя. Капитал не натрупахме. Долари - бяхме чували за тях. Баща ми имаш влог за кола , започнат от дядо ми ... не се получо номера нещо. Събраните с пот пари едва стигнаха да доизплатим заема за апартамента в който живет родителите ми до днес, и то след промяната.
                    Е ти не знаеш ли, че в "Kleta Majka Balgariq" имаше едно място, по справедливо от останалите, София, нашата столица. Няма да забравя как акостирах на Ц. гара `88 и какъв културен шок изживях, виждайки, че се продава съвсем свободно на РСВ-ето кока кола. Наливна. Нареждаш си се и си купуваш колкото искаш. Баси

Коментар

aма нямаше бананиии, а сега има!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                        ...Няма да забравя как акостирах на Ц. гара `88 и какъв културен шок изживях, виждайки, че се продава съвсем свободно на РСВ-ето кока кола...
                        Сварил си момент в който някой по ръководните длъжности на това предприятие е смогнал да докопа по-голямо количество, та е останало и за простосмъртните. В останалото време се търсеха съответните връзки, когато имаш повод (примерно сватба). Свободни количества се продаваха чат-пат, но епизодично и свършваха предко сили за половин час. В останалото време пиехме "Швепс", а като и това нямаше - лимонада и "Етър", точно като навсякъде. Знам, защото като 90% от "кореняк столичаните" по цяло лято бях примерно в Плевен.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                          Е ти не знаеш ли, че в "Kleta Majka Balgariq" имаше едно място, по справедливо от останалите, София, нашата столица. Няма да забравя как акостирах на Ц. гара `88 и какъв културен шок изживях, виждайки, че се продава съвсем свободно на РСВ-ето кока кола. Наливна. Нареждаш си се и си купуваш колкото искаш. Баси
                          Мчи то ся не е ли същото

A1+

Коментар

Баща ми беше инж. - два пъти. Работеше в голям завод, и след работа часпром .
                            Какво значи "беже инж. - два пъти"?
                            Иначе, по действалите закони на Народната република баща ти е бил за затвора, бря? Я глей какво пише тука:
                            Чл. 226. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Който, като ползува държавна, кооперативна или друга обществена организация, развива частна стопанска дейност в нарушение на установените разпоредби и по този начин получи значителни неправомерни доходи, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до хиляда лева.
                            (2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 89 от 1986 г.) Който развива частна стопанска дейност, като я прикрива под форма на държавна, кооперативна или друга обществена организация, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до две хиляди лева.
                            И така нататък.
                            Мчи то ся не е ли същото
                            Не е същото за определени професии и бизнеси. Няма да давам пример с монопола на нотариуси и ЧСИ в провинцията , дето са десетки пъти по-добре от софийските, но например лекарите Джи-Пи-та и "селските" аптекари. (Ся ще изскочи отнякъде Бузина да ме обругае)

Коментар

Какво значи "беже инж. - два пъти"?
                              Иначе, по действалите закони на Народната република баща ти е бил за затвора, бря? Я глей какво пише тука:

И така нататък.

Не е същото за определени професии и бизнеси. Няма да давам пример с монопола на нотариуси и ЧСИ в провинцията , дето са десетки пъти по-добре от софийските, но например лекарите Джи-Пи-та и "селските" аптекари. (Ся ще изскочи отнякъде Бузина да ме обругае)
                              Ние и в Белене сме живяли , спокойно не е останало ненаказано добро
                              Две ел. образования има баща ми просто , това имах предвид. А относно часпрома , той почна от разни институции , като детски градини , училища ..... " ..а баща ти е инж. .... я го изикай да оправи еди си какво... " . после хората го научиха и го викаха сами. Да незаконно е било. Да треперел е .

Преди уж "Партията" решавала кое как да стане , а сега кой реашва ... пазарната икономика и разни подобни термини. Реално свобода няма

За концентрацията на блага в столицата , ами нормално е , като 25% от населението на страната пребивава там.

A1+

Коментар

За концентрацията на блага в столицата , ами нормално е , като 25% от населението на страната пребивава там.
                                А-а-а-а, нидьей тъй! При Тато Премъдрий имаше софийско (и за големите градове) жителство, което ограничаваше това стълпотворение, че и регулираше съотношението здрави (селски и пролетарски) сили / гнила граЦка ентеуегенция. 10 % живееха у Софето.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X