Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

    Кви лабораториЙ, бе Гагич, кви пет лева. Най-обикновена чиста гасена вар от строителен склад, чувалчето е 2 лева.
    Идеална е за кухненски цели. Това е, че продават чувалче минимум 5 кг мисля, по-малко не може.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

    Коментар


    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

      Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
      Кви лабораториЙ, бе Гагич, кви пет лева. Най-обикновена чиста гасена вар от строителен склад, чувалчето е 2 лева.
      Идеална е за кухненски цели. Това е, че продават чувалче минимум 5 кг мисля, по-малко не може.
      Бе, ти чете ли темата по-нагоре? Предходните страници? Колко вредно и опасТно е да се ползва вар от железарията? Ма можело да ти пробутат хидратна, вместо гасена, пък в гасената имало купища мръсотиЙ и отровни примесиЙ?!
      "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

      Коментар


      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

        Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Я раздумай, че ме заинресова.
        Стр 10 и 11 ...
        От: Домашна шунка

        1,05 кг пилешко филе
        2-3 скилидки чесън
        25 гр сушени домати
        4 ореха
        босилек
        20 гр сол

        Общо взето на око и на вкус...

        Номера на китайката е да минеш месото 2 пъти през най-ситната решетка на месомелачката.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

        Коментар


        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Взех и два котлета, ще направя рибици..
          Каксе приготвят рибици?
          Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
          Стр 10 и 11 ...
          От: Домашна шунка

          1,05 кг пилешко филе
          2-3 скилидки чесън
          25 гр сушени домати
          4 ореха
          босилек
          20 гр сол

          Общо взето на око и на вкус...

          Номера на китайката е да минеш месото 2 пъти през най-ситната решетка на месомелачката.
          Това от тук ли и
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...30#post2825730
          Зима е, да взема да се обзаведа с един шунковар...
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

          Коментар


          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

            Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
            Стр 10 и 11 ...
            От: Домашна шунка

            1,05 кг пилешко филе
            2-3 скилидки чесън
            25 гр сушени домати
            4 ореха
            босилек
            20 гр сол

            Общо взето на око и на вкус...

            Номера на китайката е да минеш месото 2 пъти през най-ситната решетка на месомелачката.

            Май ще трябва да чета няква тем, така няма да стане.
            Всеки трети е шести

            Коментар


            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

              Оокрай това шкембе...., аз и много рядко съм ял де,...... ама за първата вода - и на копривата първата вода изхвърлям, и на боба. Обаче когато врят месо и кокали, как да си изхвърлиш бульона...
              М/у другото има една рецепта за фалшиво шкембе, не е преддесетоноемврийска, но е много вкусна.
              Всеки трети е шести

              Коментар


              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                М/у другото има една рецепта за фалшиво шкембе, не е преддесетоноемврийска, но е много вкусна.
                Това от гъби ли? От масловки става чудо.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                Коментар


                • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                  Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Това от гъби ли? От масловки става чудо.
                  Да, но от масловки не съм ял, май само от кладница, но е много добро.
                  Всеки трети е шести

                  Коментар


                  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                    Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    Каксе приготвят рибици?
                    Рибици по нашенско са филетата от двете (четирите) страни на гръбнака. Рибица, щото е такова продълговато. Касапска рибица е бонфилето, защото се дава на касапина (хонорар по съвремено му), контрафилето е просто рибица.
                    Как е по нашенски. Котлетът се омездря (обезкостява), цепи се на най-малко две, а по-добре на четири. Едно денонощие в морска (едра) сол, обилно - няколко килограма. После солта се ползва за каквото си поискаш. След това се намазва със много ситно счукан чесън (съвременно - пасиран), много и дебело, овалва се в червен пипер, в който има и черен пипер, и кимион. На канап и се суши. Можш да се консумира на "третия ден", суши се максимум до месец. Ако хартише - в каче с пепел (дървесна), колкото си искаш време. Ама тия последните положения са смо теоретически, за да се реализират практически (и в нашето семейство), трябва да заложим няколко-стотин килограма...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                      Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                      Май ще трябва да чета няква тем, така няма да стане.
                      Да от тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=199890 и ...трябва четене , че първия път го поизсуших.
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

                      Коментар


                      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Рибици по нашенско са филетата от двете (четирите) страни на гръбнака. Рибица, щото е такова продълговато. Касап....месецкилограма...
                        Ясно, малки и големи рибици, отвън и отвътре, касапско право и тн. Аз помислих и се позачудих, че ще се занимаваш с 2 бр котлети/карета, резнати от цялата голяма рибица. Иначе да, само мерудиите може да са различни:
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                        Коментар


                        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                          Трепач е Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171203_182205.jpg
Прегледи:1
Размер:590.2 КБ
ID:5773952...май няма да остане за утре
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

                          Коментар


                          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                            Това нещо като леберкез ще дойде, предполагам става и със свинско? Нещо там гъбки, маслинки и пр. предполагам не е проблем да се слагат?
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                            Коментар


                            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Това нещо като леберкез ще дойде, предполагам става и със свинско? Нещо там гъбки, маслинки и пр. предполагам не е проблем да се слагат?
                              Те със свинско и телешко Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171112_181647.jpg
Прегледи:1
Размер:701.2 КБ
ID:5773953...а това от днес е само пилешко и е много по хубаво.
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

                              Коментар


                              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                                Ще я чета и аз онази тема явно.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X