Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

    Ми то, ако причината е, че нещо си било се вече освободило - каква е нуждата от вадене на кожляка
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Ми то, ако причината е, че нещо си било се вече освободило - каква е нуждата от вадене на кожляка
      Davc,нали се сещаш че не мога да съм енциклопедия,но все пак назови ми някакъв друг зеленчук,при вкусването на който рецепторите ти реагират по същия начин

      Коментар


      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

        Какво значение има?
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Какво значение има?
          Огромно

          Коментар


          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

            Добре де, огромно значение има какво ти харесвало и какво не (за мен също). Да де, ама като не ти харесва (каквото и да било), защо го слагаш! Па го и вадиш, ма откак било "освободило" (каквото има да освобождава)...
            Те тва ми е на мен мъгливото.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

              Дядовците ви са яли само кромид и леб / Капитан Петко Войвода / , па вие сега капризи ...нагарчало , пръцкало
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                Баба ми, понеже по произход от къса и скъсана черга, такива разхищения не правеше. А готвеше супер. Нейната тайна беше на бавен огън и на ситно. И до днес недолюбвам салати дето домата е на четири.
                Баба ти е била умна жена, ама не е виждала соцмодата да ти донесат измити домат и белена краставица на масата и си ти , режи и мърляй на воля, ракията ще те чака

                Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                И маруля, набасана пет за четири, щот допира с метал намквоси р'иъш ли...
                Това ни сервира един френски алжирец, поръсено със зехтин, лимон и горчица. Докато го режем да го приведем в нормален вид видяхме зор, а оня се вайкаше,че му разваляме творението. Научихме го и него на ситно.
                Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                Дядовците ви са яли само кромид и леб / Капитан Петко Войвода / , па вие сега капризи ...нагарчало , пръцкало
                Лук консумираме в големи количества, когато е разрешено и чесън. Говорех за запечените външни люспи и точно някакъв прапрадядо го вадеше от вареното. Скоро за поредно присъствах на телешко заколение. Кокалите ги слагат в един голям казан (50-60л) с доста черен пипер, бахар, дафинов лист, моркови и запечен лук. Вари се цяла нощ на тих огън , вадят се кокалите, и се обезкостяват. Бульона се прецежда и консервира в буркани. Казанн и рецепта са им от прадядовците. Промяната е, че вместо с дърва го варят на газ и го замразяват в пл. бутилки във фризера. Това в Родопите, почти същото съм виждал и по Балкана. Та явно не че горчи това онова
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                Коментар


                • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                  Отивам да си купя крачета и джолан.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                  Коментар


                  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Отивам да си купя крачета и джолан.
                    Аз па смлях малко пилешко за домашна шунка .
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

                    Коментар


                    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                      Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                      Аз па смлях малко пилешко за домашна шунка .
                      Я раздумай, че ме заинресова.
                      Всеки трети е шести

                      Коментар


                      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Добре де, огромно значение има какво ти харесвало и какво не (за мен също). Да де, ама като не ти харесва (каквото и да било), защо го слагаш! Па го и вадиш, ма откак било "освободило" (каквото има да освобождава)...
                        Те тва ми е на мен мъгливото.
                        И аз в/у това се чудя, ем си било пуснало вътре (фосфорните киселини?), ем па и ще го махаш да не му ядеш ... фосфорните киселини? ....
                        Всеки трети е шести

                        Коментар


                        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                          Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                          Аз па смлях малко пилешко за домашна шунка .
                          Това в шунковар от другата тема ли?
                          Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          И аз в/у това се чудя, ем си било пуснало вътре (фосфорните киселини?), ем па и ще го махаш да не му ядеш ... фосфорните киселини? ....
                          Аз па се не чудя и не ща ни да чета, ни да мисля баш лука какво прави, ям го всякак, кога както дойде. На скарата с мръвките и сланината го печем нарочно, тук не можело. Има и друго- на казана при варене на ракия се пекат чушки и картофи, ма всички ги белят
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                          Коментар


                          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                            Е па ше ги белят, ти лука с люспата ли го печеш....
                            Всеки трети е шести

                            Коментар


                            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                              Белен, но старците печения от скарата го ядат, а от чорбата го вадят и после и слагат не печен. Та и аз така, но ме амбицирахте да го опитам умишлено, не че вероятно не съм.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                              Коментар


                              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                                Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Белен, но старците печения от скарата го ядат, а от чорбата го вадят и после и слагат не печен. Та и аз така, но ме амбицирахте да го опитам умишлено, не че вероятно не съм.
                                Това е технология на варенето. Равносилно на рецептите дали да сложиш цели зърна черен пипер или млян пипер, цели скилидки чесън и то с опцията небелени или обелени, или нарязан чесън или пък смачкан чесън. Специално за телешкото варено има и една фикс-идея, че трябва да е бистър бульонът. Затова нищо нарязано не се слага в него, обира се пяната, докато ври, нищо от сварените зеленчуци (по рецепта, не на практика) не се сервира и следователно - не се яде, пък накрая бульонът "се доизбистря" с няколко капки лимон... Аз предпочитам "мътната" телешка супа, тип наш "телешки курбан", сръбската "теляча" или унгарската супа-гулаш.
                                "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X