От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Що да спами бе? Не става ли въпрос за менюто на онзи финландеещ се руснак?
Бива, много си бива даже! Дробът от треска може и съвсем натюр - доколкото изобщо е натюр от консервата де. Печеното, сигурно под фолио, или съд с капак?
В последно време, ние редовно си правим свинско (целокупна, необезкостена плешка) варено - то поскоро е задушено на пара - единствено с някой дафинов лист. Сосът е със изразена склонност към желиране (е, не като пача) и е невероятен със запържен в масло грах - това е и гарнитурата.
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Не, пече го открито като от периодично го облиеаше със собствения му сос, беше сложил и малко розмарин.
Тропчо, спирам. За тая вечер. Ама тая идея дето я даде и аз доразвих, мисля да я пробвам. И без това след празниците ще минавам вечерно време на диета - алкохол, салата и/или сухи мезета.
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Весков, тая житна не е оная житна, но щом предпочиташ само белуга, намира ми се една оригинална, па от компир ли е незнам(по форумните спецове по всичкология) не съм и чел съдържанието...
Не, пече го открито като от периодично го облиеаше със собствения му сос, беше сложил и малко розмарин.
Тропчо, спирам. За тая вечер. Ама тая идея дето я даде и аз доразвих, мисля да я пробвам. И без това след празниците ще минавам вечерно време на диета - алкохол, салата и/или сухи мезета.
Вдъхнови ме за извращения и използувах един бъркоч за катми, който хартиса преди малко...
Таааааа, катма, като катма. Посипана плътно с киноа от Бъдни вечер, тук- таме синьо сирене, боб от салатата за Бъдни вечер и малко пресен суджук, дето още не е съвсем изсъхнал. Завиваме катмата, обръщаме я. Намазваме леко с горчица... вадим я да изстине малко.
За нищо не става! Само да кажа, да не вземе някой друг да пробва.
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Тая бъдна вечер, с нейните амнайсет постни манджи, явно всички ще я допреживяваме до нова година (освен, ако нямаме скруполи по отношение изхвърлянето на храна). Ние сега дояждаме ориз с маслини и шафран - с добавени пилешки бутчета; фасул бамбал (едър/смилянски) - с добавени пушени кокали; кисело зеле на фурна - с добавени свински гърди; зеленчукова супа (добре, че микса е китайски) - с добавени пилешки сърца. И т. н. и т. н...
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Трпчо, ти в София ли си, или в Пловдив (още по-наюг), сега прочетох в: "Познахте ли магнитуда", че имало земетресение във Вранча. Нищо не усетих, баси.
Трпчо, ти в София ли си, или в Пловдив (още по-наюг), сега прочетох в: "Познахте ли магнитуда", че имало земетресение във Вранча. Нищо не усетих, баси.
Аз го усетих.
Имам стъклени вратчки на секциите, които при по твърдо ходене по пода дрънчат, та снощи се раздрънчаха, няколко пъти, и се загледах в полилеите, но те не мърдаха, и се зачудих от какво може да е, та даже си помислих и, че се филмиран, но ако беше еднократно, наистина щях да си помисля, че така ми се е сторило.
Явно не съм се объркал.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Бързо, лесно и вкусно! Пиле по аржентински:
Месо - бива гърди, обезкостен бут...
-мажете съдината със зехтин, олио, масло, каквото има и по вкус.
-ред лук, да покрие тавичката плътно
-покривате с половинка майонеза
-месо, овкусено по желание. Аз мажа с куркума, черен пипер и сол!
-покривате с топено сирене
-още лук
-отгоре запечатвате с останалата майонеза
Във фурната на 250 градуса!
Еднакво добре носи както червено, така и на бяло вино, бира...
Докато приключите с туршията е готово. Добър апетит, ще се изненадате!
Трпчо, ти в София ли си, или в Пловдив (още по-наюг), сега прочетох в: "Познахте ли магнитуда", че имало земетресение във Вранча. Нищо не усетих, баси.
Ама и аз, доде го прочета... по спомен, залюля ми се стола, ама не бях сигурен от какво. Като погледнах водата в диспенсъра- разбрах че е залюляло не само мен.
От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци
Тези дни се одобри предложението на домакини балканджии да съгрешим с телешка глава в шкембе, а ярето и агнето да оставим за светлите дни след месец (производителите домакини не консумират свинско). Речено сторено, катуните по колите, неангажиращ самостоятелен марш и в крайния пункт. Главата сварена и обезкостена, допълнително обрезки, лук, чесън, моркови, целина, домати, бахар,черен и червен пипер, чубрица, мащерка, гъби. Зашито в шкембето и в огромен глинен елипсовиден съд( висок 14см и дълъг 70), замазан с тесто капак и в голяма пещ. Вътре още големи гърнета с боб и друго с телешко варено. Всичко с доста балкански мерудии. Език и мозък отделно. Огромно количество зелена салата, домашно козе сирене, ярешка и телешка саздърма и пастърма. Закуската и днешния разтоварващ ден е с гърнетата боб и тел. варено плюс пр. и кисело краве и козе мляко., същото сирене, масло, чай и мед от всякакви билки и треви, печени порязаници дом. хляб, варени яйца. Армеевата чорба и печените люти чушки са консуматив, очудващо слабо вървящ до сега, явно от балканския въздух. Ракията е отлежала сливова, гроздовата и вината от асеновградско
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар