Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи срещи с новите съседи :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първи срещи с новите съседи

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Бах мааму, трябва да си доста наивен или живееш в стерилна среда. Обикновено със сълзи на очи се молят да им вземат двайсетачките. Понякога буквално. После по форумите или на маса псуват и кълнат, че им взели, ама лекинко спестяват, че са се молили да го направят. Ако не си разбрал досега, хората (и не само в България) са адски двулични. Та процеса по елиминирането на тоя проблем трябва да е двупосочен. Иначе има ли кой да предлага, ще има и кой да взима.
    С 20 се требва да си свиркаш,че може и с 200-300.Снимат ли те нема 20,нема 50,квото си е по закон ,независимо дали е пътно нарушение или боклук в дерето,ма требва желание за събираемост,а и гражданско общество,тука това още го няма и на 20процента!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Иначе има ли кой да предлага, ще има и кой да взима.
      Що не предложиш на немски полицай тогава? По тая логика, трябва да ги вземе. Ама все ми се струва че няма да ти върже.

А че съм наивен - наивен съм. Наивен съм че не давайки ще променя нещо, макар да ми е ясно че няма, или поне че евентуално ще го видят внуците ми. Ама и не знам тия дето често дават, за какво го правят? Не съм от кротките, и аз правя простотии понякога. "Даването" при мен е веднъж на 2-3 години, обикновено дребни глоби по официалния ред, съизмерими със съответните 20-30лв.
      Последно редактирано от sparkybg; 30-12-14, 23:41.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Та процеса по елиминирането на тоя проблем трябва да е двупосочен. Иначе има ли кой да предлага, ще има и кой да взима.
        Хич даже не си прав! Нарушилият закона винаги ще има интерес да предложи рушвет, ако с това ще може да се измъкне. Колкото по-тежка е санкцията за съответното нарушение/престъпление, толкова по-склонен ще е. Т.е. предлагане винаги ще има.

Така че ограничаването на това явление трябва да се почне баш откъм вашия край ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Нееее, изобщо не си схванал за какво говоря, ама това е защото не си живял по другия начин.
          Живял съм Коле, точно колкото да разбера за какво говориш. И по дивотията съм ходил когато ми скимне, и в храсти съм пикал, и в селския гьол съм се къпал. Знам и за какви отношения между комшии говориш, когато са си там от поколения или просто са що-годе читави хора. Въпроса е какво става като попаднеш на някой дето ни се води ни се кара, и реши да си прави кенефа под прозореца на спалнята ти например. И това съм го виждал в съвсем натурална селска обстановка.

Само последно-храстите не миришат на нищо след като се изпикаеш до тях. Това в природата. Сред свободата...
          Аха, и след природата, трябва да се прибереш вкъщи, нали? Пък било то и на село, дето е на половин час ходене от тая природа. И кво правим ако утре в същото село се нанесе някой и ти осере природата според собствените си виждания? То в това последното е проблема.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Що не предложиш на немски полицай тогава? По тая логика, трябва да ги вземе. Ама все ми се струва че няма да ти върже.
            В тази връзка един виц, който ми разказаха като истина

Един нашенец го спират за превишена скорост в Германия и му казват - глоба 200 евра.
            Той си дава книжката с 50 евра в нея..
            Полицайката взема книжката с парите и му я връща без парите.

След няколко месеца получава едно писъмце:
            "за еди си какво нарушение сте глобени с 200 евра, платени 50 в брой - остава да дължите 150"

Коментар

Първоначално публикуван от the shaman Преглед на мнение
              В тази връзка един виц, който ми разказаха като истина

Един нашенец го спират за превишена скорост в Германия и му казват - глоба 200 евра.
              Той си дава книжката с 50 евра в нея..
              Полицайката взема книжката с парите и му я връща без парите.

След няколко месеца получава едно писъмце:
              "за еди си какво нарушение сте глобени с 200 евра, платени 50 в брой - остава да дължите 150"
              Това дали може да се случи в България.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Това е виц,по вероятно е да го арестуват.

Коментар

А още по-вероятно е И да го глобят.
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Така и не разбрах, каката торби с боклук ли остави, или багаж, дето после ще си го качи в колата.
                    Ама нейсе!

Коментар

• От: Първи срещи с новите съседи

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Така и не разбрах, каката торби с боклук ли остави, или багаж, дето после ще си го качи в колата.
                      Ама нейсе!
                      Явно те подвежда липсата на големи оранжеви надписи "БОКЛУК" върху торбите. Каката ако е искала да си остави багаж в колата, щеше да си носи и ключа от колата (едва ли щеше да и натежи чак толкоз), и да си остави багажа В колата, а не захвърлен ДО колата.

Ти като си сваляш багаж от вас - до колата ли го хвърляш (с риск да го прибере първия неинтегриран сънародник минаващ от там) или си го прибираш в колата ?
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Спарки, и на теб са ти промили кратуната...
                        Там където има свобода(в Монголия и т.н.) изобщо нямат ключалки на вратите. То и врати нямат, хи хи...
                        Та именно това избирам-да се преместя да живея там където миризмата от моя пърдеж не се приема като нещо супер гадно и вредно, а като нещо напълно естествено.И където за да се изпикаеш просто отиваш в близките храсти, и това е съвсем естествено и никой не ти слага глоба задето не си се изпикал в супер луксозния кенеф на крайпътната бензиностанция.

За това става въпрос-да живеем в нормално от природна гледна точка общество, без измислените и прилагани насила правила за поведение, като даже ще ме глобяват затова, че не съм си измил колата, и тя нарушавала чувството за естетика на съседа...
                        Тук щях да напиша какво мисля за сексуалната ориентация на съседа, ама не ми се влиза пак в банята...

Та така. Елате на село, и няма да имате тези проблеми с комшийките дето си хвърлят боклука пред вашата кола. Просто тя ще им е по-далеч от собственто им бунище.
                        Що бе, бат' Кольо, и тука във Франция има свобода - разрешиха на педерунгелите и лесбийките да се женят и даже /оле майко/ да осиновяват деца. Сега по-спокойно ли ти е?
                        Само бързам да ти напомня и нещо друго - по закон във Франция след залез слънце имаш право да убиеш на място този, който те напада, или влиза в имота ти, а гладкоцевното ловно оръжие е без разрешително , купуваш си пушка, все едно си купуваш домати от пазара. А полицай, взел рушвет, отива в Ада, защото над 80/100 от пандизчийте тука са араби и негри.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Мишо, след всичките неща които се изказаха за контрол над населението-чрез банкови сметки или по друг начин-ебем ти и пушките и свободното им купуване.

Предпочитам си в Монголия, там сигурно пак може да си купя пушка, ама за да си застрелям някой елен(или каквото там) за ядене, а не да се пазя от крадци. Визирам правото да стреляш по човек след мръкване. Просто там където я няма огромната лакомия на западния свят да господства над всичко и всички, и да е винаги номер едно-там хората си живеят по съвсем естествен начин, и не се налага да се пазят от крадци. Защото ги няма.

Разбира се, че няма да ида да живея в Монголия, просто искам да се видят двете крайности.
                          Но ако трябва да избирам само между Франция и Монголия-знаеш кое ще избера.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бах мааму, трябва да си доста наивен или живееш в стерилна среда. Обикновено със сълзи на очи се молят да им вземат двайсетачките. Понякога буквално. После по форумите или на маса псуват и кълнат, че им взели, ама лекинко спестяват, че са се молили да го направят. Ако не си разбрал досега, хората (и не само в България) са адски двулични. Та процеса по елиминирането на тоя проблем трябва да е двупосочен. Иначе има ли кой да предлага, ще има и кой да взима.
                            Да вмъкна един нюанс по темата. Акт за превишена скорост с 30 км/ч в Русе, а постоянен адрес в София. Не знам колко е глобата. Обаче знам колко пропуснати ползи ще имам да ходя до КАТ за да ми презаверяват хартишката. Минимум два работни дни в които ще трябва да излизам за по два часа. Предпочитам да не давам. Но съм си направил сметката, че един рушвет май май ми е по - евтин в пъти от глобата. От глобата не ме е страх.

Коментар

Това с рушветите е грозна картинка.
                              Затова не сме народ.
                              Искаме правова държава, а самите ние играем срещу правилата.
                              Получавал съм глоба за неправилно паркиране от град на 700км от местоживеенето.
                              Докато се мотаех една година да я платя, получих призовка от съда и платих 140 евро, вместо 40.
                              Друг е въпросът, че там за опит за рушвет, ще те арестува същия този, на когото го предлагаш.
                              Но и да не беше, от мен катаджия рушвет няма да види НИКОГА!
                              Самата мисъл че някой споменава рушвета като алтернатива, ме отвращава.
                              И ма мен ми е коствало работно време...
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Filo Преглед на мнение
                                Да вмъкна един нюанс по темата. Акт за превишена скорост с 30 км/ч в Русе, а постоянен адрес в София. Не знам колко е глобата. Обаче знам колко пропуснати ползи ще имам да ходя до КАТ за да ми презаверяват хартишката. Минимум два работни дни в които ще трябва да излизам за по два часа. Предпочитам да не давам. Но съм си направил сметката, че един рушвет май май ми е по - евтин в пъти от глобата. От глобата не ме е страх.
                                Споко.
                                Заверяват ги за след 6 месеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X