Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи срещи с новите съседи :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Първи срещи с новите съседи

Всеки е давал рушвет/подкуп/почерпка в България. Въпроса е кога ще спрем да го имаме като алтернатива.
    Както е казал чуждестранният студент в България (от вица ), на въпроса на професора защо не си записва на лекции:
    - Всичко е тук ... в г..за. (почуквайки се с пръст по главата)

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      Всеки е давал рушвет/подкуп/почерпка в България. Въпроса е кога ще спрем да го имаме като алтернатива.
      Както е казал чуждестранният студент в България (от вица ), на въпроса на професора защо не си записва на лекции:
      - Всичко е тук ... в г..за. (почуквайки се с пръст по главата)
      Сигурен ли си?
      Ама не според вицовете!

Коментар

Почерпка съм давал, след като съм си заплатил за определена услуга по нормалния ред.
        Жест на благодарност и благопожелание.
        Различно е от рушвета.
        Имам един единствен акт, освен глобата за която споменах, и съм си го платил надлежно.

Кога ще спрем да го имаме като алтернатива, зависи от нас.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Всеки е давал рушвет/подкуп/почерпка в България.
          Ако започнеш изречение с... "Аз съм ..." може и да се съглася.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Ако започнеш изречение с... "Аз съм ..." може и да се съглася.
            Аз също съм. Пък ако си съгласен... харно, ако ли не - пак тъй.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Сигурен ли си?
              Ама не според вицовете!
              За кое да съм сигурен .. че проблема е в черепната кутия ли?
              Да, сигурен съм. Нали сополивите двайсетачки не излизат сами от джобовете.

Коментар

За кое да съм сигурен .. че проблема е в черепната кутия ли?
                Да, сигурен съм. Нали сополивите двайсетачки не излизат сами от джобовете.
                Ами за това че всеки е давал. Щото аз нямам такъв спомен от като взех книжка 1973г.
                Ти кога взе, ако не е тайна, и колко време кара в татковината?

Коментар

Аз също съм. Пък ако си съгласен... харно, ако ли не - пак тъй.
                  Не, не е харно. "Аз също съм", автоматично включва и останалите. Ти тая работа няма откъде да я знаеш, та не вкарвай цялата аудитория в уравнението си.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Това с рушветите е грозна картинка.
                    Затова не сме народ.
                    Искаме правова държава, а самите ние играем срещу правилата.
                    Получавал съм глоба за неправилно паркиране от град на 700км от местоживеенето.
                    Докато се мотаех една година да я платя, получих призовка от съда и платих 140 евро, вместо 40.
                    Друг е въпросът, че там за опит за рушвет, ще те арестува същия този, на когото го предлагаш.
                    Но и да не беше, от мен катаджия рушвет няма да види НИКОГА!
                    Самата мисъл че някой споменава рушвета като алтернатива, ме отвращава.
                    И ма мен ми е коствало работно време...
                    +1

Коментар

Пенчо и дробе ... под рушвет/ и производните му нямам предвид само ситуации по и над пътя.
                      А пък ако вие двамата си турите ръка на сърцето и кажете че НИКОГА не сте си "уреждали" неща/услуги по ..по-различен начин, ще ме карате сериозно да търся как става канонизирането.

А на въпроса кога .. не съм бил от зимащата страна. Отдавна беше. ..в момента в който напуснах... татковината. Защо ли??

Коментар

Споко.
                        Заверяват ги за след 6 месеца.

А ти откъде си сигурен? Нали беше със златен талон? Някой дал рушвет и му го продължили с 6 месеца, за да изтече междувременно давността за 2 други нарушения, дето избягал от местопроизшествието и т.н. и го дебнат да се яви в КАТ та да му връчат актовете, нали ? Па се поФалил и ти му вЕрваш ?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Пенчо и дробе ... под рушвет/ и производните му нямам предвид само ситуации по и над пътя.
                          А пък ако вие двамата си турите ръка на сърцето и кажете че НИКОГА не сте си "уреждали" неща/услуги по ..по-различен начин, ще ме карате сериозно да търся как става канонизирането.

А на въпроса кога .. не съм бил от зимащата страна. Отдавна беше. ..в момента в който напуснах... татковината. Защо ли??
                          Аз си я слагам. За дроба незнам.

Случвало се е да почерпя шише ракия, за да ме впишат в списъка за цветен телевизор, ама нанай стана.
                          После ги пуснаха, пак с едномесечно чакане и ежедневно преброяване за само 2500 лева. Кинескопен Кристал 28 инча с дистанционно.
                          Долара официално беше някакви стотинки 80-85.
                          Средната заплата 100-150. Кремиковска 400-500.

Коментар

Не, не съм света вода ненапита и докато държавата оножда мен и близките ми, язе смятам, че съм в пълното си право да се опитвам всячески да избягвам подобни ласки. За протокола - рушвет до ден днешен не съм давал.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              Това с рушветите е грозна картинка.
                              Затова не сме народ.
                              Искаме правова държава, а самите ние играем срещу правилата.
                              Получавал съм глоба за неправилно паркиране от град на 700км от местоживеенето.
                              Докато се мотаех една година да я платя, получих призовка от съда и платих 140 евро, вместо 40.
                              Друг е въпросът, че там за опит за рушвет, ще те арестува същия този, на когото го предлагаш.
                              Но и да не беше, от мен катаджия рушвет няма да види НИКОГА!
                              Самата мисъл че някой споменава рушвета като алтернатива, ме отвращава.
                              И ма мен ми е коствало работно време...
                              Отново има много нюанси. Карал съм и съм живял и в Европата и на арабския п-в.
                              Съгласен съм с горе писащите, че проблема е май в черепната ни кутия като народ.

Давам два примера. В Италия съм спрял на място със знак престой и паркирането забранено. Идва полицая и ми казва: г-не спрели сте неправилно! Извиних се и се преместих. И случката приключи. В България подобна случка ми се разви по коренно различен начин. Репликата на полицая беше: Ти кой си, че спираш тук. Нататък няма да обяснявам, хващате разликата в отношението.

П.С. Изкривихме темата на човека. Може би някой модератор да я отдели в отделна тема.

Коментар

Всеки е давал рушвет/подкуп/почерпка в България.
                                Говори за себе си.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X