Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи срещи с новите съседи :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първи срещи с новите съседи

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
    Банковите сметки.
    Същото. На запад от Унгария всичко е с и чрез банкова сметка. Не може да се усмихнеш без такава. Сигурно има някви екзоти дето се пробват без такава да живееят, ама то си е ходене по мъките. От 16 гидишни докато хвърлиш топа си в системата.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      ... примерно малка хлебарница на село прави около 150 000 /сто и петдесет/ хиляди евро годишен оборот.
      Тва прави 800 хляба по левче всеки ден...Произведени и продадени...С двама души персонал си фалираш без усилия и тук,на нашите заплати...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
        Тва прави 800 хляба по левче всеки ден...Произведени и продадени...С двама души персонал си фалираш без усилия и тук,на нашите заплати...
        Една франзела /багета се казва правилно/ струва 0,8 евро, 5 кроасана са 3 евро, питки, закуски, пици, понички .......................
        Всички такива магазинчета са семейни - мама, татко, кака, батко, много рядко има хора на заплата, само в по-големите магазини.
        Та повервай ми, изкарват се добри пари, НО - ставане в 3 часа нощеска, месене на тесто, изобщо всичко е на ръка, по закон са длъжни, те се водят занаятчий.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Това, с банковите сметки, не е ли алтернатива на ЕГН-то в България и на социалния номер в САЩ, а не толкова мерак да те хванат за... портфейла?

Коментар

Например по банковата ти сметка се превеждат до седмица парите , които си платил на доктора(за който е здравно осигурен).Превежда се заплатата и е доказателство за изрядните трудово-правни взаимоотношения.И т.н.Едва ли идеята е да се насърчават каквито и да било нарушения.
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

А темата за какво беше, че забравих....
              Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

За киреча и съседката.
                Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Добре де, една френска сметка за текущи разплащания и другите в други държави със съответните карти. Или аз нещо не разбирам?
                  Като ти блокират местната сметка, ако искаш имай и милиарди в другите. В тая държава просто си умножен по нула като жител. Ако живееш като турист може да си се размотаваш колкото щеш.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Като ти блокират местната сметка, ако искаш имай и милиарди в другите. В тая държава просто си умножен по нула като жител. Ако живееш като турист може да си се размотаваш колкото щеш.
                    Ами то май българина от това най-много ще го заболи - да остане без кинти, които и без друго са три пъти по нищо и половина /в 80 на 100 от случаите/.
                    Според мене лоши съседи и малоумни шофьори се лекуват най-добре с кошмарни глоби с три нули отзад.
                    Само DIESEL !!!

Коментар

Преди около половин година бях на една среща на Комисията по транспорта в Брюксел. Та френския представител каза, че имат над 80% събираемост на глобите и то от чужденци, за местните сигурно клони към 100%. Предполагаемо чужденците във Франция са предимно от ЕС, ама и така процентът хич не е малък. Та явно системата работи доста добре.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Преди около половин година бях на една среща на Комисията по транспорта в Брюксел. Та френския представител каза, че имат над 80% събираемост на глобите и то от чужденци, за местните сигурно клони към 100%. Предполагаемо чужденците във Франция са предимно от ЕС, ама и така процентът хич не е малък. Та явно системата работи доста добре.
                        За да е още по-ясно да кажа, че почти не останаха бензиностанций с персонал, всичко минава към зареждане с карти, сиреч - парите ти ТРЯБВА да са в банката, а има и бензиностанций, които не приемат НЕфренски банкови карти.
                        Ей ся кат почне един вой ................... .......... ''абе, мишоци, ти луд ли си бе, как да не приемат чужди карти, нали всичките карти са, или Виза, или Мастъркард /тук-там някой АМ експрес/! Никво значение няма дали банката е ФР, или друга!''
                        - Да, ама НЕ! ви казвам аз, вече се опариха мои гости от Испания - аху-иху, тръгнаха да се прибират и ха да заредим - к*р, тате баница, кравата мъжка .
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Азз за това съм си тука. 10 месеца живях в Белгия, 8 в Германия, 2 години в Унгария, обиколих почти цяла Европа. Е тука си е най убаво. В другите държави колкото и кинти да имаш, като не си местен те гледат като мангал. Ако си им шеф те псуват на ум. Ай сиктир. Кинти като имам са ми наблизо. Банкова сметка и карти нямам. И май скоро няма да имам. Ииии кредити нямам и няма да имам. Спокойствие и здрава храна. И най важното - И шеф нямам. Виж, трудов стаж имам. Към 3 години. Ще чакам да стана на 64 и кусур, че да ми дадат подаяния. Как ли не. Нищо не са ми дали, нищо не им искам и нищо не чакам. Парите никога не са били най важното нещо в живота ми и няма да са.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Сречан човек!
                            Само DIESEL !!!

Коментар

Франция хич и не предполагай, че чужденците са от ЕС... Северният африкански бряг - да, може и къде 10% да има и от ЕС, останалото - сиганин.
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

За местните карти най-вероятно е така, след като аз от тук вече на 7-ми или 8-ми онлайн магазин попадам,
                                в които освен карти на местните банки - други не приемат, значи е напълно възможно и услуги на местно ниво да работят на този принцип.
                                Става дума за онлайн магазини във Франция, Германия и Острова.
                                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X