Обява

Свий
Няма добавени обяви.

10-те най-грозни коли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 10-те най-грозни коли

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Чел съм някъде, че тапицирания с кожа твърд покрив предпазвал от слънцето, термоизолирал тавана в някаква степен.
    Абсолютно възможно е. До колкото знам са кошмар за реставраторите, понеже при липса на поддръжка събират влага и под тях покрива гние.

За жегата - ироничното е че са слагани основно на автомобили при които климатика може да те направи на шушулка за броени минути. Но в края на 70те например са спрягани в меко казано смешни варианти, примерно на оригиналното Рено 5 за щатския пазар (Renault LeCar). Там варианта е вече ужасяващ

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    ...нямам претенциите за разбирач или да превръщам темата в естетичека или професионална дискусия...
    Прекрасно. Но именно натам я насочваш с общия тон на първото мнение. А тонът му е такъв понеже е типичен копи/пейст без капка размисъл от сайтове които имат ежедневна квота аз глупости. Раздел "хумор" е раздел "хумор", а не полигон за обща папагалщина. Във форума си имаме самобитна домашна закостенялост в предоволно големи количества за да ни се налага да внасяме чужда. А цялата "класация" е пример за това.

С думи прости - сложил си си името зад темата - ще си сърбаш попарата. Нищо че друг ти я е надробил
    Последно редактирано от Goblin; 01-07-13, 17:39.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Всяка кола, която днес изглежда грозна,
      за времето си когато е правена е изглеждала хубава.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        Не, не ми изглеждала никога хубава мултиплата и едно рено меган със грозен заден прозорец. Вел сатис и Авантайм също са ми грозни и защото изглеждат грозни за мнозина не са "пробили".
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Не, не ми изглеждала никога хубава мултиплата и едно рено меган със грозен заден прозорец. Вел сатис и Авантайм също са ми грозни и защото изглеждат грозни за мнозина не са "пробили".
          Имаме и обстоятелството - вдигане на нивото ни през последните годините.
          Всеки ден виждаме все по-хубави коли и затова имаме критично око вече,
          което не е лошо де.

Коментар

Не знам аз, повечето дървеняци ми харесват...

Коментар

Не съм съгласен. Не може да се оспори че доста коли са родени грозни

Коментар

Това жабоподобно Мултиплата за което и време да е правено все е грозно Още помня първия път като го видях. Без майтап!
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Тази май я забравихме?
                  . LRE Bulgaria.
                  RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Българския все го хвалим колко е богат, но - освен ако не бъркам - отделна дума превод на френското "carrossier" - "майстор на каляски" нямаме.
                    Майстор-каруцар, не става ли?
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:karucari.jpeg
Прегледи:1
Размер:14.0 КБ
ID:5498105

но, не от тези

Име:mind_the_gap_cart.jpg
Размер:72.3 КБ
ID:5498106

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Постепенно модата се е затвърдила, особено при англо-саксонския дизайн. Добавката на хубави ръчно обработени дървени детайли е било израз стегнат, енергичен лукс. Това е продължило и традицията от времето на каляските, както и елементи от луксозните яхти. Но при луксозните автомобили дървото по външните панели е изчезнало относително рязко. Останал е "функционалния лукс" на товарните фургончета който е намерил израз основно при комбитата, но с цялото внимание към детайлите наследено от луксозното производство.

Име:1m.jpg
Размер:106.9 КБ
ID:5498107

на този само шивача е объркал с 2 номера сакото

Име:2m.jpg
Размер:108.4 КБ
ID:5498104

Коментар

Това и след 123 години преход няма как да е вярно... Има степени на грозотия-та и при колите, но от симатичен грозник до откровенна безподобна грозотия (сусам йонг и мултиплата) разликите са като от Версай (не, че не е натруфен и с финтифлюшки) , павилион за чаена церемония, будиски храм, та до...панелен блок, сорри, ама... (примери мога да дам за всяко от сравненията) да не се увличаме...
                      Няма винаги нужда да обяснаваме всичко - както грозотата (степените и - май, да), или още повече красотата... Понякога те са си просто такива...

Име:mini-Hummer-H3-Wooden-Wheels1.jpg
Размер:59.5 КБ
ID:5498115
                      Последно редактирано от ivied; 01-07-13, 18:31.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        Майстор-каруцар, не става ли?
                        Технически "каруца" е силно вероятно също като "каросерия" да идва от "carrossa". Аз лично "каруцар" съм учен че е човекът който управлява каруцата, не който я произвежда. Но може да греша.

Може би "колар" също може да се ползва.

Така или иначе на Запад "carrossier" - "майстор на каляски" в наши дни е буквално "каросерист". У нас назован с поетичното "тенекеджия". Едно време това са били специалисти които са правели именно "каросерии". Купуваш голо шаси с двигател, и го даваш на "каросериста" да ти го "облече". Както в наши дни ако Ролекса ти е прекалено прозаичен можеш да платиш цената на десет ролекса за "движение" (механизма на часовника) и да го дадеш на бижутер да ти го "облече" в часовник.

За дървениите - говорех единствено за външните дървении. Вътрешните са си стандарт, там промените са малко до ден днешен и дървото си е лукс.

Коментар

Като гледам колите определени за класация, на Вартбурга не му е мястото сред тях. Той си е ретро в сравнение с останалите модели. Би трябвало да сравняваме коли от едно и също време. Иначе много се разводняват нещата.
                          Обикновено оценката за красота се прави с първите впечатления /което си е субективно/, а като я опознае по отблизо човек си променя мнението, ако открие други добри показатели, или пък го затвърждава окончателно.
                          За мен Мултиплата когато я видях на изложението за първи път ми се видя наистина най грозното нещо, в последствие вече ми стана симпатична дори

Коментар

Сега виждам анкетата, но нямам две мнения по въпроса. Мултиплата е грозна, да. Но никой не може да бие Минито. Няма такова гюбре.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Такава тема имаше преди няколко години,ето го и моя фаворит

Име:грозник.jpg
Размер:86.0 КБ
ID:5498123
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                Такава тема имаше преди няколко години,ето го и моя фаворит
                                Тази кабина оригинално е дизайн на Луиджи Колани, и има доста съвсем обективни причини да прилича на това на което прилича. Най-малкото - в оригинала при катастрофа кабината се ежектира нагоре.

Вече на какво и от какво е направена точно тази - друга история. Така или иначе това не е сериен камион.

PS: Ако случайно някой тръгне да се занимава и с Мини-тата на Редбул (ония рязаните на пикапче) - рисувани са от братчеда на жената. Или поне легендата така твърди. Да не кажете че не съм ви предупредил .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X