Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авторски права

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Авторски права

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Не бе човек, чисто юридически като как минават тия искове. Не знам как е в Германия, затова питам. Но предполагам, че не са упълномощили частни корпорации да следят всички поголовно, за да си защитават хипотетичните печалби. Търсят някакви закони, но първо ги нарушават на едро. Гоблин нищо не ми е обяснил.
    Коментирах тази ти част от мнението:
    Моля, не приравнявайте отстояването на изконните човешки права - с мрънкане. Тия неща са описани от ясно по-ясно. Или казано по друг начин - да се оставиш да ти газят правата и да те изнудват - не е геройство.

Коментар

Може ли някой, който знае немски да каже как стоят нещата с немската Конституция? Или по-конкретно в частта за следене без да си заподозрян в престъпление. Подобно на извадката от българската, която бях пуснал тук. Предполагам - всички ще научим нещо полезно.
      Goblin, имам една лична молба. Тръгна от една друга тема, с един друг модератор. Моля, не приравнявайте отстояването на изконните човешки права - с мрънкане. Тия неща са описани от ясно по-ясно. Или казано по друг начин - да се оставиш да ти газят правата и да те изнудват - не е геройство.
      Знам немски, ама тая конституция не е панацея. Не се основавай само на нея. Не дай си Боже да ти дигнат мерника, винаги ще си намерят основание и причина и аргумент да те следят или заподозрят. Спора е аналогичен със спора с КАТаджия, той винаги е прав и ще ти намери нещо нередно. И от информация до информация има разлика и конституцията е последното, което ще ти помогне ако става дума за информация, която в някой др. закон или нормативен акт са под друга форма на контрол и отчет. Ако пипкаш секретните планове на армията или новите им планове за мобилизация, определено конституцията няма да ти помогне за "свободното разпространение на информация". В случая ситуацията е по-ялова и се хващат заради споменатата от мен дупкка в системата, че "излъчваш" инфо (освен свалянето). Проблема е в това, че такива "борци" за права разчитат на незнанието на хората, липсата им на време да се занимават, първоначалния шок, че (уж) са извършили нещо супер незаконно. И накрая си казваш, абе що да си имам главоболия, да си губя времето и нервите, я да им платя и да ме оставят на мира. Комичното в това всичкото е, че "борците за права" не ги интересуват ничии права, нито имат благородната цел да ги защитават. Те искат просто да се докопат до едни пари. Защото ситуацията става много рунтава и смешна, когато възрастна двойка пенсионери получат такава честитка, а те нито имат компютър, нито интернет, а свалянето на каквото и да е от интернет, за тях е като изследването на ядрения синтез за индянеца ловящ риба по устието на Амазонка.
      И понеже хората по отделно са дребни риби, някой който се е отдал на това занимание, ще намери една дузина причини за да те изкара виновен и ще те мачкат до умопомрачение. Като са толкова отворени и благородни да вземат да обявят една 3та. световна война на Китай и да си търсят от нея правата или поне да им направят един бойкот въплатен с благородни резол'ции от ООН. Нъцки.
      Последно редактирано от Dagobar; 01-12-12, 11:34. Причина: допълнение
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

http://www.bg-pravo.com/2012/09/20_16.html
        А) Традиционният за България основен състав на изнудването е по чл. 214, ал. 1 НК. Съгласно тази разпоредба, „Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага принуди някого чрез сила или заплашване да извърши, да пропусне или да претърпи нещо противно на волята му и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за изнудване с...”.
        ...
        3. А) По своята конструкция изнудването прилича на измамата,но при него адресатът на въздействие не се заблуждава, а се принуждава да извърши акт на имуществено разпореждане.
        ...
        Б) Изнудването прилича и на грабежа, защото и при двете престъпления, като се използва принуда и засягане личността на друг човек, се стига до имотна вреда и засягане на чуждо имущество.
        Ето и правната стана на изнудването, дано тоя път не изтрият поста. Немски не знам.

Първоначално публикуван от Dagobar
        В случая ситуацията е по-ялова и се хващат заради споменатата от мен дупкка в системата, че "излъчваш" инфо (освен свалянето). Проблема е в това, че такива "борци" за права разчитат на незнанието на хората, липсата им на време да се занимават, първоначалния шок, че (уж) са извършили нещо супер незаконно. И накрая си казваш, абе що да си имам главоболия, да си губя времето и нервите, я да им платя и да ме оставят на мира. Комичното в това всичкото е, че "борците за права" не ги интересуват ничии права, нито имат благородната цел да ги защитават. Те искат просто да се докопат до едни пари. Защото ситуацията става много рунтава и смешна, когато възрастна двойка пенсионери получат такава честитка, а те нито имат компютър, нито интернет, а свалянето на каквото и да е от интернет, за тях е като изследването на ядрения разпад за индянеца ловящ риба по устието на Амазонка.
        Ами за тоя случай говорим. Не за секретни планове и държавна сигурност, които между другото са дадени изрично като изключения за свободен достъп на инфо.
        И това "разпространение на информация" (МП3-ка) не е в твоя полза и ущърб а други. Покажи ми известна песен, дето да я няма в YouTube. Не знам за такъв случай. Не успяха да осъдят тракерите, а тръгнали да използват незнанието на хората.
        Ей го и наш'то момче, дето краде коли, че му крадяли музиката... http://www.youtube.com/watch?v=looQq4wUXIk Стана известен точно благодарение на тъпата група реклами на БТВ. Няма ли тия частни организации от мнение #1 да тръгнат по къщите, че има интернет, следователно и YouTube? И да предявават колкото им е кеф, цялото световно творчество е там. Или пък ще стане престъпление да отваряш YouTube?
        Последно редактирано от Rabin; 01-12-12, 11:57.

Коментар

Не за секретни планове. И това разпространение на информация не е в твоя полза и ущърб а други. Покажи ми известна песен, дето да я няма в YouTube. Не знам за такъв.
          .... Няма ли тия частни организации от мнение #1 да тръгнат по къщите, че има интернет, следователно и YouTube? И да предявават колкото им е кеф, цялото световно творчество е там. Или пък ще стане престъпление да отваряш YouTube?
          Споко бре, влака вече е тръгнал, движи се по разписание, има още няколко гари до заветната цел. И престъпление ще стане всичко, което решат. Айде ако искаш пробвай в Англия ей така от чисто любопитство да броузваш и търсиш сайтове за ядрени бомби или по-така оръжия. Само да си четеш инфо, нищо повече. Аз не бих пробвал, ама бих гледал си интерес, сценария как 5 ударни звена от спец. частите окупират дома ти и те изкарват от вас в неизвестна посока, щото вече си Public Enemy Nr. 1 и заплаха за "националната сигурност"- съвсем законно, а съседката пенсинерка ще ръкопляска, че са хванали поредния изрод, който е искал да затрие нея и домашната и котка.
          Разбери, всичко което се облече в законна форма, вече е "правилно" и си длъжен да се съобразяваш с него. То никога не е имало за цел да ти е добре на тебе или да се интересува от твоите възгледи, права или свободи. Приемаш го и толкова. Ако не те кефи хващай гората или ако искаш стани втория Че Гевара. Казвам го с не лоша умисъл, просто това е реалността.
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            ...
            Разбери, всичко което се облече в законна форма, вече е "правилно" и си длъжен да се съобразяваш с него. То никога не е имало за цел да ти е добре на тебе или да се интересува от твоите възгледи, права или свободи. Приемаш го и толкова. Ако не те кефи хващай гората или ако искаш стани втория Че Гевара. Казвам го с не лоша умисъл, просто това е реалността.
            Ами вдигнах тая тема, щото има идеи да правят роуминг на Нета. Ти приемаш ли това? Дори няма да можем да си пишем с Гоблин, щото аз роуминг и сега не ползвам. И ако не те кефи - гората!?
            Патентовали са гени на животни, утре може и тялото ти да стане нечия собственост. "Приемаш го и толкова."?

Коментар

Рабине, за следенето - малко на желание я караш. Като за останалото.

Когато караш кола нямаш ченге със зачислен радар да те следи кога как караш. Имаш радар поставен на дадено място.

Когато минеш пред този радар с 300 - успех с цитирането на всички земни конституции пред ченгетата. Може и за свобода на придвижване да им поговориш.

За интернет роаминга - я пак ? Няма да можем да си пишем ? Що бре джанъм ?

Идеята на интернет роаминга е нескопосан, недоклатен и мъртвороден мерак да се ограничи в глобален мащаб влиянието на големите търсачки (разбирай - на американците, понеже повечето големи англогофонски търсачки са щатски), карайки ги да плащат някаква такса когато ги ползва някой от чужбина. Някой някому прави знак, и решението дали да се прави е местен избор на местно ниво.

...
              Патентовали са гени на животни, утре може и тялото ти да стане нечия собственост. "Приемаш го и толкова."?
              Това е показателно за начина ти на аргументиране. Ирландска яхния - каквото падне - в тенджерата, и каквото се получи - в чинията. Прощавай, но започва да бие на патология - КАКВО общо може да има патентоването на търговски създаден продукт, бил той и ген, с тялото ти ? Или добитъка винаги се е радвал на свобода на съзнанието и е разполагал с тялото си ?
              Последно редактирано от Goblin; 01-12-12, 16:18.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=ost-KgPl1D4
                Аз нямам за цел да убеждавам когото и да било.
                Върху значителна част от човешкия некодиращ ДНК вече има опит за патент. Имаше цял филм за което, дали са успели накрая не знам, но опитаха.

Долу системата е намерила подобна тема (Ахтунг!!! (Авторски права))

п.с. тъпа била идеята с роуминга - то и АКТА беше тъпа идея, ама имаше подписи.
                Последно редактирано от Rabin; 01-12-12, 16:42.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=ost-KgPl1D4
                  Ако не щете да се информирате - аз нямам за цел да убеждавам когото и да било...
                  За другите не знам, но конкретно за мен - не ща да ме информираШ

При цялата ми неприязън и непоносимост към Монсанто и към търговските им практики - модифицираните от тях гени и получените разновидности подлежат на патент.

За останалото - прости, но започваш да ставаш съвсем хаотичен. С линкчета към стари теми може да ме зарине всеки бот без твоя помощ. Да не говорим че новите модели са по-избирателни от теб
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Лошото е, че делим една планета, и ще патим на равни начала. Коригирах си мнението, сетих се, че може да прозвучи като даване на акъл, а аз акъл не давам на никого. Само не искам да ми посягат към малкото, което имам.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                      Днес получих честитка от 800 евро , за това че съм изтеглил филм от интернет на 04/10/12 в Германия . Филма е Непобедимите 2 . Не стига че е пълна боза ,ами и скъпо си плащам киното . Естествено се свързах на съответните телефони , и питам защо е свободен за теглене ?- няма мерки срещу торента .Мерките са срещу потребителя . Ако искат да ограничават пиратството ,не следва ли да няма такива сайтове за свободно теглене ? Или пак всичко е да се събира лев .

Колега помагаи аз получих същото писмо от същите хора с същата цифра

Коментар

И сега т. нар. Digital Millennium Copyright Act предвижда, че интернет доставчиците трябва да информират своите клиенти, ако има оплаквания от медийните компании срещу тях. Но нова система, наречена "система за сигнализиране за авторски права" и близка до сигналите за измами с кредитни карти, която ще обучава и известява интернет абонатите, когато техният интернет достъп е използван с цел кражба на съдържание в мрежата.
                        http://www.investor.bg/novini/261/a/...ianiia,147443/

Омешаха кражба на пари с копиране на инфо.

Коментар

Съвсем скоро един мой приятел в Германия получи такава честитка за 800 Евро, че е теглил торенти и това докато е бил в България. Плати на адвокат да изпрати писмо, че не е теглил и толкоз. Плати за "услугата" 300 Евро. Тея правят следната хватка - опростено казано пращат ти писмо, да подпишеш, че повече няма да теглиш и после го ползват и като самопризнание срещу теб. Хватката е нищо ОТ ТЯХ ПРАТЕНО да не се подписва!

Това е дейност на ръба на закона, но се печелят милиарди и не могат да я спрат, въпреки че са се опитвали многократно, дори в немския парламент. Нещо като нашите телефонни измами, които юридически също са ОК.

Ето коя фирма с коя адвокатска кантора и за кои произведения тормозят хората
                          http://abmahndatenbank.de/
                          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

А темата е в хумора, сигурно е смешно. Че са малко другите изнудвания. Става нормално да се намеква за пандела за щяло и нещяло. А осъден политик все още няма.

Коментар

Единственото хумористично нещо е твърдението за милиарди загуби на мастити американски компании, че даже и заигравка с работните места ...
                              Опитах се да го намекна със шега, но поста ми се изпари мистериозно ....
                              Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                              Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

По тая тема и на мен ми зачезнаха много постове. Нямам идея защо. Eдинственото ми становище е било, че настоявам за конституционното си право да не бъда следен постоянно от частни компании. Да сменят Конституцията, тогава да ми говорят за закони.
                                Последно редактирано от Rabin; 12-03-13, 12:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X