Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиостанции - моля за съвет при избора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Радиостанции - моля за съвет при избора

Аз днес се обзаведох с WEIERWEI VEV-3288S 400-470 MHz. Надявам се скоро да я пробвам, но отзивите са отлични...
    Отначало се оглеждах за някоя по-евтинка, но след справка с колеги... абе по-добре малко по-скъпичка, но да не ти троши нервите и да можеш да разчиташ на нея.

Успех с твоя избор kiketo
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Е ти ме хвърли в размисъл сега с тази станция ... точно реших, че ще мина само със 100 лв. Защото на мен ми трябва да са 2 бр, та става дебела работата ...
      Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнение
        Е ти ме хвърли в размисъл сега с тази станция ... точно реших, че ще мина само със 100 лв. Защото на мен ми трябва да са 2 бр, та става дебела работата ...
        Няма място за мислене. Това е като мислене дали да си купиш трабантче или джипка. Тия по магазините почти всичките нямат DCS, батерийките им са мижави, мощността не може да мръдне ни на йота от 0.5-те вата, а мижавите им антенки ги правят глухи за сигнали, които нормална станция би приела безгрижно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбирам те Спарки, и доста теми изчетох тия дни (ама пък и вие голямо писане сте писали за последните 2-3 години, шапка свалям), но не ми се занимава с лицензи ...
          Не мисля, че ще ми стават хоби за да си избият парите.
          И последно трябва ли ми лиценз за да ползвам WEIERWEI VEV-3288S 400-470 MHz.
          Доколкото разбрах май е задължителен за всичко извън 446MHz ...
          Няма ли добра ПМР446 станция без лиценз?

Коментар

Де-юре лиценз ти трябва. Де-факто, ако си настроиш станцията само на каналите на PMR446, не ти трябва.

Станциите "по 2 за левче" от магазините са просто детски играчки.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кике, а защо ти е лиценз? Щом искаш да си изряден, купи си Воксън и просто не говори на любителските честоти. За сметка на това ще можеш да ползваш PMR каналите, кодираните канали за разходките и GMRS честотите. На практика всичко което ти трябва. Да вярно, че ще ти излезнат две повече от 100 лева, но поне ще имаш читави радиа ... пък някой ден и лиценз можеш да изкараш и тогава няма да ти се наложи да сменяш радиото. Останалото Спарки го е написал .. мижави антени, мижави батерии ... мижава комуникация.

П.С. Със Спарки сме писъли едновременно.
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Discovery 1 300 TDi
              Land Rover Club Bulgaria
              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Мда то е ясно, че няма пълно щастие, но от 100 лв се хлъзгам на 300лв, и то ако мине без мито (?лв) и ДДС (?+60лв) ...

Ще го поставям на обсъждане и на семейния съвет

П.С. До колкото разбрах, Воксуна (KG-UVD1P със старата антена) печели надпреварата сред китайските двубандери.

Коментар

Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнение
                  П.С. До колкото разбрах, Воксуна (KG-UVD1P със старата антена) печели надпреварата сред китайските двубандери.
                  Аз не съм работил със старата антена, но пък не съм забелязъл някакви проблеми с мойта, която е от новия модел.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Discovery 1 300 TDi
                  Land Rover Club Bulgaria
                  0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Всеки, който започва с PMR-ки за 50, 100лв, в крайна сметка си купува читава станция. Била тя Вуксунг или нещо по. Така, че към бъдещата пукупка (както си писал 300лв.) прибави и цената на PMR-ките, дето се гласиш да купуваш.
                    Лиценз се взима с едно око и гипсирана ръка. Струва 40лв.+ две снимки. И разширява възможностите ти за комуникация. Не е нужно да ти става хоби. Въпреки, че е следващото, което ти предстои.
                    Омагьосан кръг. Какво да правиш?
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Здравеите.Аз също се интересувам и търся две радиостанции с добър обхват , може и втора ръка на прилична цена. Някои знае ли нещо.
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

А какво ще кажете за тези двете. Uniden GMR1038-2CK Cobra PR240

Коментар

Здравейте.Да не отварям нова тема.Върти ми се в главата от известно време закупуване на две радиостанцийки.Изискванията ми са най вече да се осъществява дискусия по-тях дори в пресечена местност.Дерета,баири и прочие на прилично разтояние 3,4 км.Цената не е водещ фактор,но все пак да са по-ефтини от джипката Доста съм бос така да се каже в тая областа за жалост нямам време да карам радиолюбителски курсове.Благодарен съм за всяка помощ по-въпроса.

Коментар

Маи са доста несъвместими с нашите честотни стандарти.

Коментар

Здравейте. И аз съм много бос на тема радиостанции. Трябва ми радиостанция за да си говоря с пасажера зад мен по време на път, а интеркома ми идва скъп. Харесал съм си този модел и ще съм благодарен ако ми дадете съвет.
                              HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                                Здравейте. И аз съм много бос на тема радиостанции. Трябва ми радиостанция за да си говоря с пасажера зад мен по време на път, а интеркома ми идва скъп. Харесал съм си този модел и ще съм благодарен ако ми дадете съвет.
                                Интеркомът е скъп, но работи на пълен дуплекс(едновременно говорите и се чувате с пасажера,все едно сте с GSM-и и хендсфрита). При станцията или трябва да ползваш PTT бутона или вокс функцията. С вокса обаче на мотоциклета ще имаш проблеми с намиране на необходимото ниво на сработване,времето на сработване и изолирането на микрофона от шумовете и вибрацийте в шлема. Станцийте са общо взето добри, но нямат настройка на мощността. При твоя случай това е важно ,защото ти трябва връзка на 1м. и с понижена мощност ще икономисваш батерийте. Като заключение според мен с тези станций можеш да комуникираш само с PTT изведено на кормилото, а с вокса ще има проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X