Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиостанции - моля за съвет при избора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Радиостанции - моля за съвет при избора

Аз съм с Uniden PMR 845 и съм доволен. Съотношението качество/цена е идеално.
    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

До: Радиостанции - моля за съвет при избора

Здравейте аз използвам Cobra Microtalk MT975 има обхват 12 км и съм доволен от нея.тествал съм я на 10 км пряка видимост и наистина се чувъме с колегата добре без смущения но извън колата. Когато сме в колата явно действа като Фарадеев кафез и се губи обхвата и пада на около 3-4 километра. но иначе са добри машинки.

Коментар

От: Радиостанции - моля за съвет при избора

Биха ли се справили Cobra MT975 и една 4-5 километрова ски писта да кажем? Ще се чуем ли от двата края, при положение че има гора, завои...

Коментар

Първоначално публикуван от digitalpr Преглед на мнение
          Биха ли се справили Cobra MT975 и една 4-5 километрова ски писта да кажем? Ще се чуем ли от двата края, при положение че има гора, завои...
          Това може само практически да се установи,ако на една писта се чувате добре на друга може нищо да не се чува,факторите който определят това са много.
          LZ2DRD

Коментар

За цената си Uniden PMR 845 може би е най удачния вариант.В града се чува до 2-3 км. мах. през панелни блокове а гората повече от 10 км. Батерията е добра ,при нужда могат да се изполват и обикновенни 3 ААА.

Коментар

Здравейте,
              Оглеждам се за станция, която да се ползва в джипката при разходки в гората в група + за игра на детето
              Този модел дали ще ми върши работа:
              https://www.cobra.com/detail/microta...mile-radio.cfm

Или този:
              http://www.midlandradio.com/Two-Way-...BS3/GXT1050VP4
              Последно редактирано от kiketo; 01-02-11, 12:20. Причина: добавен линк
              Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

И двете са GMRS. Никаква работа няма да ти свършат. На други честоти са.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А какво би ми препоръчал за до 100 лв, желателно да са 2 бр. в комплект.
                  Главната употреба ще е за в джипката за връзка с останалите разходкаджии, а в останалото време и за игра на детето.
                  Няма проблем да си поръчам от e-bay или друг он-лайн магазин от чужбина, важното е да е добър модела ...
                  Европейските кобри нещо много малко разстояние им дават 5-6 км, това дали е достатъчно при планински терен

Коментар

Тези Кобра МТ975 и Униден 845, успяват ли да хванат същата честота, на която работят и други със различни от тези станции. Примерно мога ли да се свържа със Пуксинг пх-888 ?

Съжалявам за глупавия въпрос, но съм твърде лайк в тази материя.
                    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                    Mercedes w212 E350 4matic
                    Ducati Monster 600
                    O888795575

Коментар

С Puxing ще се свържеш, ако в него са вкарани GMRS честотите. Иначе няма да можеш. С PMR станции, или станции, настроени на PMR честотите няма да можеш да е свържеш.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз, ама хич, не разбирам, но тези таксиджийските не стават ли ? И от каде се купуват, на кви цени ?
                        ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Какво ще кажете за тези:
                          http://bmg.911.bg/a2/offers.asp?p=4071865

Стават ли... не стават ли... В упътването пише, че работи на посочените честотите на посочените 8 PMR канала.
                          http://www.thiecom.de/ftp/cobra/mt97...975-info-e.pdf
                          Последно редактирано от Borizanov; 02-02-11, 15:01.
                          Don't hunt IF you can't kill
                          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                            Какво ще кажете за тези:
                            http://bmg.911.bg/a2/offers.asp?p=4071865

Стават ли... не стават ли... В упътването пише, че работи на посочените честотите на посочените 8 PMR канала.
                            http://www.thiecom.de/ftp/cobra/mt97...975-info-e.pdf
                            За тези пари са идеални, имат си CTCSS и DCS "кодиране" не са големи виждал съм ги в Технополис само батериите не ми харесват че са 4 бр.ААА размер а там засега най големия капацитет е 1000 -1100 ма. което те ограничава доста във времето за разговор.Не знам само дали имат опция за друг размер батерии например 3 бр АА размер доста токита го имат това,ако и това го има не мисли вземай ги слагаш им 3 батерии никел металхидратни 2700 ма. и си ти.
                            Последно редактирано от dzaro; 03-02-11, 08:28.
                            LZ2DRD

Коментар

Първоначално публикуван от kiketo Преглед на мнение
                              А какво би ми препоръчал за до 100 лв, желателно да са 2 бр. в комплект.
                              Главната употреба ще е за в джипката за връзка с останалите разходкаджии, а в останалото време и за игра на детето.
                              Няма проблем да си поръчам от e-bay или друг он-лайн магазин от чужбина, важното е да е добър модела ...
                              Европейските кобри нещо много малко разстояние им дават 5-6 км, това дали е достатъчно при планински терен
                              Кико, моите радиостанции са тези:
                              http://www.technopolis.bg/b2c/detail...D0%9C%D0%A2600
                              Те са PMR (personal mobile radio). С Жоро Танев и останалите се чувахме идеално на онази разходка, а той беше с някакво ПРО радио.
                              Аз ги ползвам в работата си и съм доволен.

Никога, ама никога не си купувайте тези радиостанции:
                              http://www.technopolis.bg/b2c/detail...TOROLA-TLKR-T5
                              Това лято на автомагистрала Люлин си скъсах нервите с четири такива комплекта. Микрофоните са боклук, комутатора трябва да го натискаш с неочвешка сила, вероятно и спикърите спомагат за общия мазоч от неразбираем шум, който предлагат като "комуникация".
                              Георги Тонев

Коментар

Мерси Жоро за инфото, щом си доволен от твоята би трябвало и тази по-новата, за която Borizanov пита, да е добра. Водят я с по-голям обхват ... дано не е само рекламен трик То ясно че 12 км е при парашутизам.
                                Ще я погледна в Технополис на живо и ще решавам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X