Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странни промени в скоростта на връзката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странни промени в скоростта на връзката

Ами! Аз съм ги спрял на протоколно ниво. Има начин.

Коментар

То това филтриране пакет по пакет не бави ли малко връзката?

Коментар

Не особено. То не е пакет по пакет, а само handshake. Пък и процесор голям - нека има с какво да се занимава.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Не особено. То не е пакет по пакет, а само handshake. Пък и процесор голям - нека има с какво да се занимава.
          А това?
          Enabling Protocol Encryption

Some ISPs (Internet Service Providers) actively interfere with P2P activities in order to reduce their bandwidth requirements. This causes µTorrent and other file sharing download speeds to become slow. To avoid this, µTorrent and other clients have introduced an encryption protocol to prevent ISPs from identifying BitTorrent traffic.

* Go to Options > Preferences > BitTorrent. Set Outgoing under Protocol Encryption to Enable, check "Allow incoming legacy connections".

Some ISPs have extremely aggressive throttling methods and for those users it might be necessary to set outgoing to Forced; however this will greatly reduce the number of peers you can connect to. Enabled is sufficient for most users.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз преследвам цели, различни от търговски ISP. Те искат всичко да минава, но бавно. Затова ги бройкат връзка по връзка. Там криптирането помага.

Аз не искам да минават изобщо. Затова просто ликвидирам опитите за свързване с тракери. Ако някой е толкова хитър, че да се промуши през друга връзка до тракера, а после да се свърже през мен с пиърите - ще го мисля.

Коментар

Е ама то явно ти си имаш цял компютър за gateway, така нещата стоят по друг начин. Аз имах предвид да се мъчиш да правиш всичко това през роутера, както би била ситуацията при обикновения user

Коментар

Не мога да го мисля обикновения user, но обикновено синьо рутерче с две антенки може някои работи. А на мен домашния компютър ми е Linux и нещата са доста по-прости (от моя гледна точка). Жицата от провайдера влиза в него, а има и wireless платка, пусната като AP, за улеснение на околните.

Коментар

слушайте Ясен и ще прокопсате - това с ограничението по мак адрес и/или "WEP" - под минута от пускането на специализирания софт.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Съображенията са ми такива, че от бая време поработвам кат прост кабелджия за разни лан-ове. Та така общо взето всеки по-мъничък доставчик дава по-големи скорости и ниски цени за сметка на инфраструктурата на мрежата си - там проблема между рутера ви и компа е най-малката дупка в сигурността. Демек, ако някой толкова държи да ви направи мръсно няма да се насочи към това звено на мрежата.
                    По-големите, отделят повече ресурси (финансови и човешки) и там нещата за обикновения узър са по-сигурни, но все пак начини си има.

Най-сигурно е БТК и Обикновенните кабеларки с модем и коаксиален кабел... обаче там нещата с обикновеният нетец и съпорта са просто трагични.. поне по мои наблюдения.

Най-добрият вариат си е оптика и медиата там където вие или вашият админ работите... тогава и рутера няма да бъде някой неизвестен китаец или любимците ми Канион и Белкин(м) и машинката няма да се тормози с разни по вискоки нива на криптиране...

п.п. Защитата по мак, пък е само допълнително неудобство, веднъж след като "послушаш" разговора рутер-комп, мак-а е най-малкия проблем... като ви дойдат гости геймъри пък си е чисто неудобство.

п.п.п. Ако на някой човечец му трябва просто нет и разбие вашият УЕП кей, в зависимост от това колко на него му трябва нет, вие или няма да усетите или той ще се откаже благодарение на прекрасното разпространение на безжичният интернет в бетонно-панелна среда
                    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                      ...Най-сигурно... и Обикновенните кабеларки с модем и коаксиален кабел...
                      С някои уговорки...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X