Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странни промени в скоростта на връзката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странни промени в скоростта на връзката

Ми то не ми я иска. Даде ми едн прозорец за мрежака където пишеше да въведа два пъти паро и след това приключи..Дадох му Ок навсякъде..
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Стига бе, филтрация по MAC...
      +1 .... MAC филтрирането не е лошо и е сигурно , даже до скоро моя ISP филтрираше моя , но какво правите ако трябва да се върже някой който ви е на гости ? Всеки път ще ровим да добавяме и редактираме ли ?
      Добра парола за мрежата + смяна на заводския логин на рутера...според мен е достатъчно , може да се прескочи само с ресетване.
      "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
      "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Ми то не ми я иска.
        Значи трябва да изтриеш връзката към тази мрежа от компютъра и да го пресвържеш наново.

Коментар

Пробвах. Ситуацията е сладната. въведох и потвърдих парола за Network authentication WRA - PSK,после Apply и мрежата ми се заключи. Даже и аз нямам достъп.Като се върна във същия прозорец и вместо WPA-PSK в Network Authentication избера опцията Open се появава отдолу в полето същата парола и след Apply катинарчето на мрежата изчезна и тогава имам достъп. Въпросът е дали и другите нямат достъп в този момент.

Коментар

Виж, съвсем без да вникнеш в процеса няма да стане.

Естествено е да загубиш връзката, след като мрежата вече иска парола, а твоят компютър още не я знае.

Коментар

А как да му я кажа?

Работя с Уиндоус ХР

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                А как да му я кажа?

RTFM
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Четох мануала на рутера.Нали така стигнах до Network authentication. Китайска работа. Написана за спецове.

Коментар

в случая ти трябва ръководството на Windows. Все едно, контрол панел / мрежи / десен бутон върху безжичната, виж достъпните мрежи и на нова сметка му казваш да се свърже с мрежата, с която искаш. Тогава ще те пита за парола.

Коментар

Нищо не пита. Просто я отключва и ..катинарчето изчезва. Абе да не съм го направил автоматично да му праща паролата някак си

Коментар

Е аз пък съм си сложил всичко - Филтрация по MAC адрес, WPA, твърдо раздаване на IP адреси спрямо MAC адреса. Всичко си работи идеално.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Е аз пък съм си сложил всичко - Филтрация по MAC адрес, WPA, твърдо раздаване на IP адреси спрямо MAC адреса. Всичко си работи идеално.
                          Да дойда ли да ти изтърбуша мрежата?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Да дойда ли да ти изтърбуша мрежата?
                            Заповядай!
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-важното паролата трябва да е дълга и сложна, и да не е дума намираща се в речник. Иначе МАК адресите които ползват мрежата се намират лесно с малко сканиране, и после си семеняш своя и си готов Като покраи сканирането си отнесъл и паролата, но криптирана, после само я сравняваш с база данни пароли и ако имаш късмет си вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
                                +1 .... MAC филтрирането не е лошо и е сигурно , даже до скоро моя ISP филтрираше моя , но какво правите ако трябва да се върже някой който ви е на гости ? Всеки път ще ровим да добавяме и редактираме ли ?
                                Добра парола за мрежата + смяна на заводския логин на рутера...според мен е достатъчно , може да се прескочи само с ресетване.
                                Смяната на заводския логин си е задължителна, иначе упражнението е безсмислено.
                                За MAC филтрацията - да, вярно, иска допълване и ако ще се сменя често е неудобно. За 2-3 обикновени компа обаче си е най-доброто решение.

Затова преложих просто да се зададе твърдо IP и да се изключи DHCP и проблема приключва. Като ти дойде някой на гости, просто му даваш поредното валидно IP и готово. Мноооого ме съмнява съседите да са чак такива хакери, че да успеят да снифнат IP. То ако е така, и WAP-а се троши за минути, ама нещо не са много хората, които го могат реално

WAP-овете и прочее криптиране имат друго неудобство - не всяко WiFi поддържа всичките протоколи, съответно, пак почваме да ръчкаме за глупости. Наскоро брах ядове в една училищна мрежа по тоя повод.

Има и друг начин, още по-лесен. Просто махаш антената на рутера
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X