Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странни промени в скоростта на връзката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странни промени в скоростта на връзката

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    ...То ако е така, и WAP-а се троши за минути, ама нещо не са много хората, които го могат реално
    Покажи ми как? Нещо статия, код на експлойт, намек поне? За WAP2 говорим, не за кръпката WAP1 ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Покажи ми как? Нещо статия, код на експлойт, намек поне? За WAP2 говорим, не за кръпката WAP1 ?
      Ясене, вкъщи съм с WAP2. Нали щеше да идваш да го трошиш?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ясене, вкъщи съм с WAP2. Нали щеше да идваш да го трошиш?
        Ама ти не каза WAP2.

А ако дойда, то ще е за да ти строша някой инструмент.

Коментар

Хайде сега кажи, че всички карти поддържат WAP2
          Освен това няма начин да няма начин. Не ми се ръчка в момента, иначе знаеш, невъзможни неща няма. А ако ще е за заяждане - у дома даже мак-филтър нямам. Само твърди адреси и антената е разположена така, че се хваща само от вкъщи. Или трябва да стоиш на улицата плътно пред гаража и да си хакерстваш, или да си удома, но тогава все ще ти намеря по-интересна занимавка
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Хайде сега кажи, че всички карти поддържат WAP2
            Да. Поне в Linux, Windows, Symbian, BSD/Darwin/MacOSX - където съм проверявал. Някои от тях да бавни, разбира се, но това рядко се забелязва на съвременен процесор.

Коментар

Така изглежда частта с вирелес менюто на тендата

WLAN Settings
              Basic Settings - име на рутера и канал (по подразбиране на тендите е на 6, а на повечето карти на лаптопите е на 11, сложи тендата на 11, освен ако не го ползваш в различни стаи, иначе 1, но трябва да смениш и този на картата )

Security Settings - WPA2, ако не държиш на сигунрност WEP, просто и XP и някои рутери се мъчат с по-високо криптиране
              Advanced Settings - избери скоростите да са "all"
              WPS Settings - XP не го поддържа, сложи го на dissable
              WDS Settings - dissable
              Access Control - dissable
              Connection Status - тука не се пипа

Рутера се настройва с кабел, не забравяй да изтриеш старата връзка, преди да се опиташ да се свържеш наново.

п.с. ако си си взел рутера от доставчика и ако доставчика е същият, за който си мисля, обади им се да ти пратят човек, ако съм прав в мислите си е безплатно.

В ХП старата мрежа се трие така:

control panel -> network connections -> wireless network (десен клик) --> view wireless networks -> в ляво второто е change the order of preferred networks (има жълта петолъчка) -> в менюто си намираш товята мрежа и и давап remove.
              след затваряш всичко, network connections -> wireless network (десен клик) --> view wireless networks -> избираш новата мрежа и се връзваш, отново трябва да ти поиска ключ. Въвеждаш и си свиркаш!
              Последно редактирано от Дрон; 23-02-10, 01:13.
              После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

За един от видовете WPA2 твърдят, че го хакат, но си било доста хамалска работа - трябвали стотици гигабайти подслушан трафик.

Редакция:
                Преди една година писах за руската фирма Elcomsoft, която използва API-то за видеокартите на Nvidia за разбиване на пароли. Явно хората са постигнали доста, защото в прессъобщение твърдят, че са постигнали стократно увеличение на досега достъпните скорости за разбиване на WPA и WPA2. За несведущите – това са две от криптиранията, използвани при безжичните ( WiFi ) мрежи. До този момент хакването на мрежа с подобно криптиране беше възможно, до доста времеемко ( и ресурсоемко ). Сега, с използването на технологията си Елкомсофт могат да свържат множество компютри в една мрежа за brute force на парола, което позволява хакване на криптирането дори и в реално време.

Това разбира се важи само за статични пароли, и то при условие, че през Wireless мрежата се ползва некриптирана комуникация, но все пак е удар по сигурността на безжичните мрежи.
                Moxie Marlinspike, добре известен с атаката си срещу SSL/TLS, и който наскоро стартира Google Anonymizing услуга, стартира в началото на декември нова “облачна” услуга, насочена срещу разбиването на WiFi WPA-PSK пароли. Услугата е платена и се промотира като “инструмент за тестване на сигурността на паролата на безжичната мрежа”. WPA-PSK и WPA2-PSK криптирането на безжичните мрежи е поддатливо на добре известна речникова атака, но както знаем, този тип отнема време – до 5 дни на съвременен двуядрен компютър. Услугата на Мокси, наречена “WPA Cracker” осигурява достъп до 400 процесорни ядра и речник с 284 милиона думи на английски, немски и може да свърши същата работа за около 20 минути на цена от $34 или около 40 минути за $17. Същата услуга предлага и кракване на ZIP файлове с парола, на цена от $34 до $102, в зависимост от използваната азбука и дължина на паролата.
                Алтернативен метод е да се използват рейнбоу таблиците на Church of Wifi, но тъй като ключа е хеширан с ESSID-то, трябва да правите собствена таблица за атакуване на конкретна мрежа, ако ESSID-то не е едно от 1000-та най-популярни, за които CoW са изчислили таблиците. Също така тези таблици са ограничени на около 1 млн думи от съображения за размер.
                Последно редактирано от ittso; 23-02-10, 02:41.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Добра защита е също така скриването на SSID, аз препоръчвам това + филтриране по mac и то само ако наистина се налага (за mac адреса, ако често имате гости с безжични устройства е много досадно). Иначе каквато и защита да си сложите, в повечето случай е доста елементарна да се разбие, примерно ако детето на вашия комшия чудейки се какво да прави, попадне в гугъла на backtrack...

Коментар

WPA1/2 с TKIP алгоритъм и аз съм се опитвал да го "хаквам" но първо че отнема много време, второ че крайнят резултат е полвинчат. Пак не стигаш до заветната парола, но можеш да лъжеш роутера, че ти си клиента или обратното клиента че ти си роутера и така да му свиеш някоя друга парола. Общо взето безсмислено за повечето любители. И на всичкото отгоре работи само при определени настройки на роутера.

Тези работи с CUDA процесoрите на nVidia не мисля че са ги измислили руснаци Ако не се бъркам много от въпросните rainbow tables ги правят на CUDA клъстери - много компютри с мощни видео карти в мрежа. Това е и най-ефикасния метод за речникова атака. Първо правиш таблицата с въпросния ESSID и след това проверяваш паролата дали я има.

Моя опит с речникови атаки със скромен 40 милионен набор от английски, немски и холандски думи и числови комбинации досега не е донесъл успех, или по точно неуспех за съседите ми Но съм доволен от Core i7 процесора, там си показва силата.

Добре че още има хора дето да се вързват на такива съвети:
                    ако не държиш на сигунрност WEP, просто и XP и някои рутери се мъчат с по-високо криптиране
                    че да си имам набор от IP адреси който не са под моето име Кракването на WEP отнема точно 2 минути. Ако няма някой ползващ мрежата в момента 10 минути.

Коментар

WEP-a е само ако не държи на сигурността на вирелеса, ако е за домашни нужди не виждам смисъл от по-сложно криптиране, особено ако се ползват повече от един комп. с различни операционни системи плюс още разни джиджавки, които ползват вирелес.

Аз отделно имам и други съображения относно супер-мега защитата на безжичния сигнал, но ще си ги запазя за себе си
                      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                        Аз отделно имам и други съображения относно супер-мега защитата на безжичния сигнал, но ще си ги запазя за себе си
                        Кажи де. Що си ги пазиш?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Кажи де. Що си ги пазиш?
                          Щото често си щипва от моя интернет

Коментар

Щото често си щипва от моя интернет
                            Да бе. Всъщност не е лошо. Бих оставил някакъв свободен ресурс, ама май рутера ми не може да ограничава скорост. 1 мегабит ще го прежаля, дето се вика.

Коментар

Аз не съм го и ограничил. Само порт 25 и торентите са бастисани. Извън това, хората имат смайващо скромни нужди.

Коментар

Торентите не е ли малко трудно да ги спреш, пускаш си случаен порт и после през DHT само вече може спокойно и без връзка с тракер.

Всъщност то в България е малко като отделен свят, всички свалят само български места, достъпни само от България и там правят големите скорости, иначе мъка... така че не става този номер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X