Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Ами то няма нищо срамно в питането. Тук има обяснение за контейнерите. Конкретно за матрьошката, информация от "извора".
    What is Matroska?

Matroska aims to become THE standard of multimedia container formats. It was derived from a project called MCF, but differentiates from it significantly because it is based on EBML (Extensible Binary Meta Language), a binary derivative of XML. EBML enables the Matroska Development Team to gain significant advantages in terms of future format extensibility, without breaking file support in old parsers.

First, it is essential to clarify exactly "What an Audio/Video container is", to avoid any misunderstandings:

* It is NOT a video or audio compression format (video codec)
    * It is an envelope for which there can be many audio, video and subtitles streams, allowing the user to store a complete movie or CD in a single file.

Matroska is designed with the future in mind. It incorporates features you would expect from a modern container format, like:

* Fast seeking in the file
    * High error recovery
    * Chapter entries
    * Selectable subtitle streams
    * Selectable audio streams
    * Modularly Extendable
    * Streamable over internet (HTTP and RTP audio & video streams)
    * Menus (like DVDs have)

Matroska is an open standards project. This means for personal use it is absolutely free to use and that the technical specifications describing the bitstream are open to everybody, even to companies that would like to support it in their products. The source code of the libraries developed by the Matroska Development Team is licensed under GNU L-GPL. In addition to that, there are also free parsing and playback libraries available under the BSD license, for commercial software and Hardware adoption.

The Matroska has the following goals:

* Create and document a modern, flexible and cross-platform Audio/Video container format, in combination with an open codec API to form a free and open media framework
    * Establish Matroska as the opensource alternative to existing containers such as AVI, ASF, MOV, RM, MP4, MPG
    * Develop a set of tools for the creation, editing and implementation of Matroska files
    * Develop libraries and tools for software developers to be able to support Matroska in their applications
    * Prepare hardware support of Matroska files in next generations standalone units, in close cooperation with device manufacturers
    * Support adoption and implementation of Matroska's libraries into Haiku (OpenBeOS) Mediakit and GStreamer (Multimedia Framework for Linux , equivalent to Microsoft (TM) DirectShow (R) for Windows (TM))
    * Launch a set of DirectShow filters for playback and creation of Matroska files on Windows (TM) Operating Systems
    Казано малко по-опростено, в коментирания контейнер видеопотокът може да е примерно Xvid, Divx, H264 (X264) или друг формат, аудиопотокът може да е .mp3, .aac .flac или друг, може да има вградени субтитри и т.н. Разширението .mkv не носи автоматично информация за съдържанието на контейнера и не може да е критерий за оценка на бързодействието на процесор, видеокарта и прочие. Натоварването с Xvid би било едно, с X264 съвсем различно.
    Друг е въпросът, че в 99.9% от случаите в HDTV филмите с контейнер матрьошка, видеото е с компресия Х264.
    Последно редактирано от ittso; 02-04-10, 02:41.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ако на някой му е интересно може да ползва програмката Mediainfo която служи именно за получаването на подробна информация относно различните видове аудио и видео файлове. Тя дава подробна информация за аудио и видео кодеците чрез които се компресират съответните файлове като битрейт, видове кодеци и др.
      Освен това както пише в темата по-горе тестването на възможностите за декодиране на HD в youtube не e най-добрия избор за такова тестване тъй като флаш плеъра изисква доста повече ресурси за проиграване на видеото отколкото използването на стандартен плеър. Също така много е важно какъв е кодека използван за компресия, например повечето HD филми с контейнер mkv използват за компресия на видеото x264, а то от своя страна изисква доста повече ресурси за декодиране отколкото например XVID и DIVX. Така че и това също трябва да се вземе предвид при тестване на възможностите на компютрите.

Коментар

Първоначално публикуван от bi0nic Преглед на мнение
        нов и-нет доставчик ... а защо тогава Асус лаптоп , със 256 видео всичко му върви като хората , и още един Fujitsu-Siemens на 3 години също вървят ? има някакъв проблем в моя компютър и немога да определя какъв ... най-си мисля че е процесора ...
        3 GHz процесор ... слаб ? .....шегуваш ли се ?. Проблема ти е в липсата на някой кодек , или приложение към някакъв плеър , с който гледаш клипчетата. Обикновено при липса на такова нещо като се вържеш към " ви бокса" или "U" - то , компа сам те подсеща да си свалиш съответното приложение . Огледай хубаво по лентите със задачи към браузъра.
        Нета не ти е виновен .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

имаше едни Mega codec pack , и K-Lite некви таквиз спомени имам ... някой да ме насочи към нови версии ?
          а че нета не е виновен ... не е ... 2мб/с от замунда и 1мб/с от Vboxa предостатъчно ... а процесора си принципно 2.4 но след малко клокване седна на 3.00 , а по браузера няма нищо подобно ... firefoxa си мълчи ...
          Няма кал - Няма кеф !!!
          Suzuki Samurai LJ410 1984
          Suzuki LTZ400 2008
          Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

имаше едни Mega codec pack , и K-Lite некви таквиз спомени имам ... някой да ме насочи към нови версии ?
            а че нета не е виновен ... не е ... 2мб/с от замунда и 1мб/с от Vboxa предостатъчно ... а процесора си принципно 2.4 но след малко клокване седна на 3.00 , а по браузера няма нищо подобно ... firefoxa си мълчи ...
            Ами ще мълчи. Той обикновено говори известно време след инсталацията - докато иска настройки . Тогава излизат и разните съобщения за подсещане . После като види , че не го пришпорваш си слага негови настройки по подразбиране и млъква .
            А за кодеците : Свали си последната версия на K-Lite от Замунда и преди инсталацията деинсталирай де що си качил по-стари пакети и остави само него . Понякога различните кодеци не се понасят и влизат в колизия. Иначе в K-Lite има всичко необходимо . Най-много някой плеър да се прави на интересен и да иска връзка със сървър , за да си свали негови . Но ти не му се връзвай .

ПС. И с Мозила и с Windows explorer ли прави магариите ?
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Както споменах малко по-горе HD клиповете в Youtube товарят предостатъчно много и щом колегата може да си гледа клипове спокойно на нормалната резолюция в youtube или vbox то тогава проблема не е в кодеците, защото самия флаш плеър интегриран в сайтовете ги проиграва клипчетата и за него ти трябва по яка машинка. Няма нищо общо с локално инсталираните кодеци на компютъра. Аз даже нямам такива защото не ми и трябват като ползвам kmplayer. Даже при мен на двуядрен процесор от 3Гхц и 4GB RAM ако пусна някое клипче в youtube с максимална резолюция 1980х1020 работата започва да се озорва и понякога и на мен ми сече. Едно нещо което може да пробвате е като дадете с десен бутон върху клипчето в youtube ви излиза едно контексно меню за настройките на флаш плеъра и оттам от менюто Quality може да изберете Low, така плеъра смуче по-малко ресурси при рендирането на картината.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                Както споменах малко по-горе HD клиповете в Youtube товарят предостатъчно много и щом колегата може да си гледа клипове спокойно на нормалната резолюция в youtube или vbox то тогава проблема не е в кодеците, защото самия флаш плеър интегриран в сайтовете ги проиграва клипчетата и за него ти трябва по яка машинка. ...
                Ако става въпрос единствено за HD съм съгласен , но аз останах с впечатление , че колегата изобщо не гледа спокойно клипове в you tube и му насича дори и при резолюция 320/240 примерно.

Коментар

дори и през I-net explorer ми сече , при 320п си ми върви , след като зареди клипа , но нагоре ъ-ъ ... работата върви към преинсталация тъй като усещам как имам много глупости на компютъра иии ще трябва прочистка ... 5 години го ползвах без антивирусна и преинсталация , но вече му е време ...
                  Няма кал - Няма кеф !!!
                  Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Предполагам, че преинсталация няма да помогне. Видеокартата ти е мощна (чудя се откъде я намери за AGP?), но сигурно не помага на процесора при декодирането на HD видео през браузър (флаш плейър), а само при директно плейване на файл

Коментар

дори и през I-net explorer ми сече , при 320п си ми върви , след като зареди клипа , но нагоре ъ-ъ ... работата върви към преинсталация тъй като усещам как имам много глупости на компютъра иии ще трябва прочистка ... 5 години го ползвах без антивирусна и преинсталация , но вече му е време ...
                      Пич , ти ме хвърли от коня ! Просто от любопитство преди преинсталацията си качи която програмка ти попадне за анти- спайуеър и кажи после колко шпионина ти е хванала.
                      Да си забелязал компа да ти се бави неоправдано ? Щото по принцип това може и да не е причина за насичането , но се случва шпионския софтуеър да бави и компютри със скорост на изтребител .

Коментар

опитах да пусна Аваст , но уви ... само докато се сканираше сам-себе си ми писна да цъкам на предупреждения за вируси , може би над 300 клика направих и ми омръзна ... а това само в програмата .... по целия комп не ми се мисли , сега пуснах Ad-Aware , който почна да сканира ...
                        интересно за 15к файла е намерил само 13 шпионина ... ще видим колко ще излязат накрая ... eм накрая станаха към 50 и ми се доспа нещо и ще лягам , спирам го мързи ме ... ако това ви беше дерт дали ми е пълен компа догоре с вируси - еми щом ми се налага понякой път при стартиране да си енд-процес на експлорер.ехе и пак да го пускам че да ми тръгне отговорете си сами
                        Няма кал - Няма кеф !!!
                        Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Гледам HD филми на компа , но филми изтеглени , а пусна ли си някой клип по ютуба или вибокс просто забравям ... ? помощ ?
                          3.00ghz proc.
                          1.5gb RAM
                          1gb ATi Radeon HD4650 , 128bit , AGP (опъната на макс )
                          пусни от терминал това:
                          Код:
                          ping dir.bg -t -l 1450
                          ако дава загуби, нахрани на мейла твоя доставчик.... няма начин ако нета ти е свестен да ти насичат сайтовете за поточно видео.

Коментар

А преди да храниш когото и да е било, вземи им се обади. Защото пускането на ПИНГ от тебе въобще не е решение и може да не покаже нищо.
                            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

18 пинг и 58ттл ... нямам загуби ... при вас как е ? ако не е от нета , още утре преинсталвам ... не виждам от друго какво да е ?!
                              Няма кал - Няма кеф !!!
                              Suzuki LTZ400 2008

Коментар

опитах да пусна Аваст , но уви ... само докато се сканираше сам-себе си ми писна да цъкам на предупреждения за вируси , може би над 300 клика направих и ми омръзна ... а това само в програмата .... по целия комп не ми се мисли , сега пуснах Ad-Aware , който почна да сканира ...

18 пинг и 58ттл ... нямам загуби ... при вас как е ? ако не е от нета , още утре преинсталвам ... не виждам от друго какво да е ?!

Сега гледам , че продължаваш да упорстваш !
                                След няколкогодишна работа на компа без антивирусна ... изобщо е чудно че мърда.
                                Това че някоя антивирусна програма е засекла няколкостотин зловредни човечета беше единствено индикатор ( да се убедиш сам ) за пълна преинсталация . Дори всичките да са утрепани , те вече са мръднали регистрите така че не само да не можеш да си правиш restore point , да влизаш в safe mode , но и дотолкова че да ти скапят скоростта за каквото и да е ...
                                Впрочем , ако вече си осъществил "основния ремонт" , сподели дали ти движи вече клипчетата в You tube.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X