Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Не бях се замислял с колко стар хардуер търкалям. А съм пускал огромни приложения (с повече търпение, както казах). То се е видяло, само заради филми няма да има хардуерия. Те и и джиповете за повечето от нас са харч за удоволствие, ама джипът ми е приоритет. Ще пробвам с нова стара видеокарта и ще пиша. Смятах преди някой месец - под 1300 лв. конфигурация (- дъно - процесор - памет и нищо друго) няма смисъл. За да може да се надгражда.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Смятах преди някой месец - под 1300 лв. конфигурация (- дъно - процесор - памет и нищо друго) няма смисъл. За да може да се надгражда.
      И пак ще надграждаш една година, не повече...
      После пак нова, ако искаш да си на ръба.

Коментар

Абе имам тука една AGP карта, ама не знам колко е с акъла си, а тъпото е, че няма на какво да я пробвам. X1600 Pro, мисля, че само иска нов вентилатор, но... не съм сигурен. Иначе AGP карти се намират все още, наскоро купувах за клиент, излезе към 65 кинта нова. Както и да е, чако успея да изкопая работещо дъно с AGP ще я тествам и ако бачка е твоя.

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
        Първо HD означава размера на картината и нищо друго = 16:9...
        П.П. Що си мисля, че HD все пак е от High Definition
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Що не тестваш една чиста преинсталация с предидущо формат Ц.
          Стара , стара, колко да е стара една конфигурация. А ако имаш 1300 за боклука, те ще ти ги вземат на драго сърце, ама твоя воля. Имал бол -дал бол.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            П.П. Що си мисля, че HD все пак е от High Definition
            Да, точно това означава и е с пълна резолюция - 1920х1080p (progresive)
            16:9 е формат! И това: 1280х720 също е формат.
            Ето форматите как вървят.
            Прикачени файлове
            LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Абе имам тука една AGP карта, ...
              Както и да е, чако успея да изкопая работещо дъно с AGP ще я тествам и ако бачка е твоя.
              Черпялата от мен си я имаш наречена много отдавна, дано се засечем скоро на някоя сбирка. Ако има надежда в картата ще съм благодарен - пиши ЛС, ще го измислим как да стане.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Що не тестваш една чиста преинсталация с предидущо формат Ц.
              Стара , стара, колко да е стара една конфигурация. А ако имаш 1300 за боклука, те ще ти ги вземат на драго сърце, ама твоя воля. Имал бол -дал бол.
              Изключвам забОзена ОС на компа за момента. По форумите гледам и други изреваха. За нова машина не са грешно изхарчени пари. Ама да ги имаш ненаречени за друго.
              Последно редактирано от Rabin; 05-02-10, 23:19.

Коментар

Всяка нова машина, асемблирана в БГ, е стара в момента на плащането и. Та затова по-добре лаптоп, марков , за тези пари, от ХП нагоре. Поне в следващите 5 години забравяш за проблеми. Ама то в компютинга е като на всякъде - кой кого.... Иначе , ако е само 64 Мб видеото, то видимо е слабо, особено ако не е на дъното и не споделя рамта, нормално е да се мъчи, ама Стефан надомъкна едни кашони с разни матр'яли, дето има и видеоплатки. Ще се разровя като се постопли, ако излезе нещо читаво ще свиркам. Не за друго, ами са в гаража, а него, слава Богу, не го топля.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мдам, това за лаптопите го одобрявам. Още повече, че новите имат HDMI изход, а новите телевизори имат масово такъв вход и за HD филми е много удобно.
                  Следващата стъпка, която навлезе вече е безжичното свързване комп - телевизор

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Не бях се замислял с колко стар хардуер търкалям. А съм пускал огромни приложения (с повече търпение, както казах). То се е видяло, само заради филми няма да има хардуерия. Те и и джиповете за повечето от нас са харч за удоволствие, ама джипът ми е приоритет. Ще пробвам с нова стара видеокарта и ще пиша. Смятах преди някой месец - под 1300 лв. конфигурация (- дъно - процесор - памет и нищо друго) няма смисъл. За да може да се надгражда.
                    Аз преди 3-4 месеца смених старата кошница с нов. Новия за парите си е доста приличен:
                    -процесор AMD 4-ядрен х2600 MHz
                    -видео карта G-Force 9600 , 1GB
                    - 4 GB RAM
                    - дънна платка ASRock N68-S
                    цената беше близо 800 лв.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

......Та затова по-добре лаптоп, марков , за тези пари, от ХП нагоре. Поне в следващите 5 години забравяш за проблеми......
                      Тая работа нещо не я схванах . Какво става с лаптопа следващите 5 години . Фирмата производител му подменя хардуера с нов или просто си траеш щото така или иначе няма кво друго да го правиш освен да си вземеш нов
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

С тази конфитурация забрави със каквито и да е кодеци. При мене с core2duo на 2.4 насичаше. Решението при мене беше тъй като си бях купил нова видео карта която подържа CUDA да се инсталира haali media spliter (платен) и с kmplayer да се прехвърли декодирането на видеото към видео картата cpu usage-а спадна до 9 процента и накъсване няма. Видео карти който подържат cuda на nvidia са gforce 8000 серията и нагоре незнам дали имат модели за agp от този клас. Ати също имат такава технология но там не съм запознат. По принцип има смисъл когато имаш монитор който подържа високи резолюции или hd телевизор.

"Първо HD означава размера на картината и нищо друго = 16:9." - в това няма нищо вярно колега.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Всяка нова машина, асемблирана в БГ, е стара в момента на плащането и.....
                          Всяко домашно ПеЦе, асемблирано където и да е, в момента, в който излезе от магазина е вече старо Макар и напоследък да позабавиха доста темпото, в сравнение с преди 5-6 години примерно.
                          Що-годе читава домашна машина може да се спретне и за около 600 кинта (без сериозни компромиси с качеството), геймърските конфигурации са вече друга история.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Standart HD = 1280 х 720
                            Full HD = 1920 х 1080

HD ready = 1366 × 768
                            HD ready 1080 = 1920 x 1080

Всичкото е 16:9. Много от телевизорите както и филмите са все още на 720 или 768 по вертикала.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              С тази конфитурация забрави със каквито и да е кодеци. При мене с core2duo на 2.4 насичаше. Решението при мене беше тъй като си бях купил нова видео карта която подържа CUDA да се инсталира haali media spliter (платен) и с kmplayer да се прехвърли декодирането на видеото към видео картата cpu usage-а спадна до 9 процента и накъсване няма. Видео карти който подържат cuda на nvidia са gforce 8000 серията и нагоре незнам дали имат модели за agp от този клас. Ати също имат такава технология но там не съм запознат. По принцип има смисъл когато имаш монитор който подържа високи резолюции или hd телевизор.
                              ....
                              E баш за те това питах аз! Подозирах, че някой някъде е помислил за хардуерно разкомпресиране. Ще проуча. Това да си купуваш нов компютър само за да може да гледаш някои филми е несериозно, поне според мен.
                              Първоначално публикуван от Maystor
                              ...
                              Много си прав за лаптопа. Обаче... като темата кой джип е най - добър.
                              За лаптоп срещу PC- преди няколко месеца обикалях по компютърджийски магазини и разпитвах какво - що да надграждам. Decktop PC конфигурация излиза с няколкократно по-висока мощност на неколкократно по-ниска цена. Едно нещо, което ми спомена продавачът тогава - добре е северен ли беше там мост да е в процесора. А не на чипсета. Дава прилична оптимизация за работата с паметта. Когато проучвах беше малко като новост и както знаете последните модели са сериозно по-скъпи. Като накачулиш хубава памет DDR3 и дънна платка с максимално висок клок на системната шина... под 1000 лева не успях да ги докарам, и пак говоря за дъно с RAID + максимално евтин процесор в тоя клас + минимално количество памет. (Защо RAID - един приятел някога ме зарибяваше, че може два харддиска да се свържат да работят паралелно, и скоростта на трансфера почти се удвоява. А харда е тясно място в почти всяка домашна конфигурация.) Никакви геймърски истории.
                              Може инфото ми да е старо, но темата лаптоп срещу PC е все тая. Понеже съм си по странните решения - с флекса си направих стационарния комп мобилен (събира се в раницата ). Почти навсякъде, където се налага да го разнасям има клавиатура - мишка - монитор. А и на лаптоп не може да ръчнеш PCI платка.
                              Последно редактирано от Rabin; 06-02-10, 13:27.

Коментар

CUDA-та прави чудеса. Дори на Atom 330, който е доста по-слаб от Селерон, HD върви на пушка... Обаче това е двуядрения атом. Докато бачка CUDA-та, едно ядро на процесора е заключено почти през цялото време за мениджмънт на тредовете й, което е никаква изчислителна мощ, ама много време чакане... така че на бавен едноядрен процесор, не знам кой ще се занимава с останалите неща, докато тя декодира видеото. В случая няма смисъл от нова видеокарта.

Ако искаш компактен стационарен компютър, който да разнасяш без проблем, не ти трябва производителност, но все пак плейва HD, че дори има и HDMI изход, също така не е и асемблиран в България, а идва от завода (често малко по-слаби маркови конфигурации, работят по-бързо от по-мощни, но асемблирани), като при това да струва значително под 1000 лева (около 500)... Виж новия клас неттоп компютри с двуядрен атом и NVIDIA ION карта с CUDA. Имаше дори един ASRock с дистанционно, вградени WiFi и блутут, плюс възможност за втори диск и RAID, за малко над 600 лева.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X