Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    PAL - 720 x 576 и NTSC - 720 x 480
    Значи от една общо приета резолюция станаха 2

пак да си напиша отговора щото май никой не чете

Първоначално публикуван от Jister Преглед на мнение
    Няма масово възприета резолюция има резолюця SD PAL , SD NTSC и тнт

В USA SD резолюцията e 720x480 например и тя също не е масово възприета а просто е SD стандарт за TV
    И да добавя - 720p Също не е масова резолюция а е просто HD стандарт за TV (нищо че повечето HD филми са на 720p)
    колко още да изреждам?
    Ако беше написал - масово възприетата резолюция за SD - PAL DV e 720х576 - тогава съм съгласен с теб, но да кажеш че масовата резолюция е SD PAL резолюцията а именно 720х576 (което всъщност каза) си е неправилно

Аналоговата телевизия не е точно с такава резолщция, но това е друга тема. Както казах, резолюцията е възприета при DV, DVD и при някаква част от аналоговите кепчъри. PAL - 720 x 576 и NTSC - 720 x 480. Възможно е да се ползва още някъде. Както и да е...
    Това 704 х 576 къде се използва, като изключим разните прекодирани филми срещащи се във всякакви резолюции?
    720 X 576 (480 NTSC). Used by most DVD.
    704 X 576 (480 NTSC). Used by some DVD
    480 X 576 (480 NTSC). Used by SVCD
    352 X 576 (480 NTSC). Used by DVD and China Video Disc (CVD). It is also the "official" SVHS resolution, determined by the creator of HS, JVC.
    352 X 288 (240 NTSC). Used by VCD and DVD. It is also the "official" VHS resolution, determined by the creator of VHS, JVC.

И пак казвам резолюцията я написах за да обясня за Широкия екран, ако бях написал че има резолюция 5х5 4:3 и 5х5 16:9 - примера ми пак щеше да е правилен
    Никъде в поста си не твърдя че тази резолюция е някакъв вид стандарт или общоприета - незнам защо реши че е трябвало да напиша 720х576 ?

Както казах, резолюцията е възприета при DV, DVD и при някаква част от аналоговите кепчъри.
    DV като значение е Digital Video и най-вече е стандарт, който ползват дигитлните видео камери и по никакъв начин не е свързан само с тази резолюция има SD-DV, HD-DV (HDV) като те в себеси включват набор от резолюции и всичките са някакъв вид стандарти

DVD като понятие също няма нищо общо с резолюцията, а това че на един DVD диск в DVD формат при компресия MPEG-2 - 720х576 е оптималната рзолюция която хем може да се гледа на нормално TV хем е най-високата за нормално TV (с прогресивно сканиране )
    Хем филм 2 часа се събира без проблем - това значи просто че това е оптималната резолюция за DVD филми нито повече нито по малко.
    При кепчърите няма понятие масово възприета - там кепчърваш какъвто ти е сорса и какъвто резулат искаш да имаш

това което исках да кажа в предния пост не беше свързано с резолюцията, и сега пак ще го кажа, като използвам друга резолюция.
    Незнам дали забелязваш но 720х576 е във приблизителен формат 4:3
    като става 4:3 при PAR (стандарт за PAL DV, а не за DV или DVD) 1.0926, докато 720x576 във формат 16:9 се постига с PAR за PAL DV widescreen - 1.4568 - сега трябва да е ясно вече?
    Последно редактирано от Jister; 05-03-10, 12:01.

Коментар

Човек ънинсталирай всички кодеци които с инсталирал както и плейъри, след това инсталирай тези които съм пуснал в другата тема, а именно CCCP и CoreAVC - по начина по който съм написал. След това ще можеш да гледаш филмите чрез Media Player Classic.
      Ако пак не върви отиди на 2рия линк който съм пуснал, там съм описал какви настройки да направиш, за да забързаш още малко цялата работа.

Другия вариант е kmplayer, за него колегите са писали в другата тема.

Шанса да ти тръгне HD е огромен, така че не мързелувай а се захващай с кодеците, за 5 мин работа е.
      Да,направих го,HD сега свалям,да пробвам....
      само че, сега нямам звук

пп.звука го оправих...бях изтрил малко повече кодеци...
      пп2.HD не тръгва.
      Последно редактирано от Jim Beam; 05-03-10, 11:55.
      За какво са ни закони,като не ги спазваме?!

Коментар

Въобще ли не тръгва, или цикли?
        Каква ти е машината?
        Какво HD искаш да подкараш?
        С кой плеър?
        Всички настройки ли направи както трябва?

Коментар

Първоначално публикуван от Jim Beam Преглед на мнение
          Здарвейте!
          Искам да питам за моята щайга,дали ще може да подкара HD филми само със смяна на видеокарта,или някви кодеци....
          P4 2гх,2гб рам, каратата е NVIDA GeForse2MX/MX400....
          Въобще ли не тръгва, или цикли?
          каква ти е машината?
          Показва начална картина и спира до там,твас медиа плеър класик...
          с VLC тръгва и спира,като превъртя пак замазва картината и спира..
          1080p..

Коментар

На тая машина трябва да върви без проблем, но видеокартата е много стара. Пробвай 720p тези които са около 4 GB
            Ако не стане може да се окаже че ти е прекалено омазан windows'a
            пробвай да спреш разни неща като skype, антивирусна и тнт. и виж тогава дали ще има подобрение.

Коментар

Значи от една общо приета резолюция станаха 2
              Не, вертикална резолюция от 576 "подхожда" на PAL и съм коментирал само него.

пак да си напиша отговора щото май никой не чете
              Няма масово възприета резолюция има резолюця SD PAL , SD NTSC и тнт

В USA SD резолюцията e 720x480 например и тя също не е масово възприета а просто е SD стандарт за TV
              Явно SD ти е любим термин. Като се каже PAL, се подразбира SD PAL без да е необходимо изричо са се упомене SD. Можещ да си направиш справка в гугъл или в книжката на проиволно видео остройство. Друг е въпросът, че SD навлезе в масова употреба последните години, покрай HDTV.

Иначе това което съм писал се отнася за това че Wide screen не зависи само от резолюцията! А именно можеш да имаш една и съща резолюция ако ще да е 5х5 и да е във формат 4:3 или 16:9 или 100:5 ако щеш
              Принципно си прав за един от случаите. Съществува също така понятието "square pixel" (използвано в компютрите) където размерът/пропорцията е в пряка зависимост от резолюцията.

Ако беше написал - масово възприетата резолюция за SD - PAL DV e 720х576 - тогава съм съгласен с теб, но да кажеш че масовата резолюция е SD PAL резолюцията а именно 720х576 (което всъщност каза) си е неправилно
              Приемам забелкежката.

DV като значение е Digital Video и най-вече е стандарт, който ползват дигитлните видео камери и по никакъв начин не е свързан само с тази резолюция има SD-DV, HD-DV (HDV) като те в себеси включват набор от резолюции и всичките са някакъв вид стандарти
              Чети по-горе за PAL и SD PAL. Същото е.

DVD като понятие също няма нищо общо с резолюцията...
              Има разбира се. Това е стандарт и като такъв използваните резолюции се фиксирани.

това което исках да кажа в предния пост не беше свързано с резолюцията, и сега пак ще го кажа, като използвам друга резолюция.
              Незнам дали забелязваш но 720х576 е във приблизителен формат 4:3
              като става 4:3 при PAR (стандарт за PAL DV, а не за DV или DVD) 1.0926, докато 720x576 във формат 16:9 се постига с PAR за PAL DV widescreen - 1.4568 - сега трябва да е ясно вече?
              Ааа, не се притеснявай. Аз се интересувам, чета и не е необходимо да почваш с обясненията от А и Б на цифровото и аналоговото видео.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

На тая машина трябва да върви без проблем, но видеокартата е много стара. Пробвай 720p тези които са около 4 GB
                Ако не стане може да се окаже че ти е прекалено омазан windows'a
                пробвай да спреш разни неща като skype, антивирусна и тнт. и виж тогава дали ще има подобрение.
                Да,720p тръгна с гом плеъра,дето преди не тръгваше
                Мерси много

Коментар

Не, вертикална резолюция от 576 "подхожда" на PAL и съм коментирал само него.
                  Напротив - ти каза че общо приетата резолюция е 720x576 PAL, а аз ти казах че освен нея има и други не по малко "общо приети" като например SD NTSC и тнт.

Явно SD ти е любим термин. Като се каже PAL, се подразбира SD PAL без да е необходимо изричо са се упомене SD. Можещ да си направиш справка в гугъл или в книжката на проиволно видео остройство. Друг е въпросът, че SD навлезе в масова употреба последните години, покрай HDTV.
                  Тук не разбрах - нещо неправилно ли съм написал ?

Принципно си прав за един от случаите. Съществува също така понятието "square pixel" (използвано в компютрите) където размерът/пропорцията е в пряка зависимост от резолюцията.
                  Човече какво значи за един от случаите ? Аз казвам че Wide screen не зависи само от резолюцията a зависи от pixel aspect ratio'то - square pixel също е вид pixel aspect ratio а именно 1:1 !!

Има разбира се. Това е стандарт и като такъв използваните резолюции се фиксирани.
                  Да са фиксирани да са фирксирани, колко да са фиксирани, или искаш да ми кажеш че не мога да направя видео в DVD формат на каквато си пожелая резолюция ??

Ааа, не се притеснявай. Аз се интересувам, чета и не е необходимо да почваш с обясненията от А и Б на цифровото и аналоговото видео.
                  Виждам че си запознат с нещата, и точно това ме учудва защо пускаш безмислени коментари като се почне от първия ти коментар на моя пост за pixel aspect ratioto, където бях дал за пример просто една произволна резолюция, та реши да ме опровергаеш че еди коя си резолюция била общо приета (нищо общо с тва което съм писал) та до последния ти пост

Предлагам да прекратиме спора, просто не виждам смисъл да пиша факти, които ти да се опитваш да оборваш на принципа - Мерцедес-Бенц е фирма - не е фирма а е компания, или не е компания а е марка кола, или ако кажеш колата мерцедес е грешно щото като кажеш само мерцедес и се разбира че тоеа е кола. ужас!
                  Ако има нещо невярно което съм дал като информация, моля те напиши ми кое е за да го коригирам. Ако не - ще е супер да спрем спама
                  Последно редактирано от Jister; 05-03-10, 19:44.

Коментар

...Ако има нещо невярно което съм дал като информация, моля те напиши ми кое е за да го коригирам. Ако не - ще е супер да спрем спама
                    Ами написал съм го в първият ми пост в темата, стори ми се, че има грешка, но както и да е.

И коментаторите...

Коментар

На 2 Гхз Целерон става в службата, с някакво интегрирано видо Унихром, За целта се сваля Мплайер компилиран за Уиндоус , има и накакво ГУИ SMPlayer, свалят се кодеците и се разархивират в директорията codecks на MPlayer, после почва яко чоплене по настройките, докато се свали натоварването на процесора под 90%

http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html

това е най добрия плейър писан някога. В момента го плзвам като основен под MAC OSX 10.62 snow leopard на мойто ПЦ

Коментар

Първоначално публикуван от misho_cg Преглед на мнение
                        На 2 Гхз Целерон става в службата, с някакво интегрирано видо Унихром, За целта се сваля Мплайер компилиран за Уиндоус , има и накакво ГУИ SMPlayer, свалят се кодеците и се разархивират в директорията codecks на MPlayer, после почва яко чоплене по настройките, докато се свали натоварването на процесора под 90%...
                        Лошото е, че тия проценти са леко заблуждаващи. Битрейта на видеото е променлив, натоварването на процесора също. В момента в който дойде някоя по-динамична и/или по-детайлна сцена и гледането приключва.

И коментаторите...

Коментар

Наистина става питай 4х4 лично ходих до тях да му го направя... той беше с някакво АМД 3000, реално на 1800 МХз, Работи системата, просто този плйър и кодеци са компилирани опимално, ако се разкарат постпроцесинг филрите и се избере правиния изход, се гледа без десинхрон на звука, при него ЦПУ-то пана под 75% прсто трябва някой да си поиграе.... Говоя за 720 п

Коментар

Първоначално публикуван от misho_cg Преглед на мнение
                            Наистина става питай 4х4 лично ходих до тях да му го направя... той беше с някакво АМД 3000, реално на 1800 МХз, Работи системата, просто този плйър и кодеци са компилирани опимално, ако се разкарат постпроцесинг филрите и се избере правиния изход, се гледа без десинхрон на звука, при него ЦПУ-то пана под 75% прсто трябва някой да си поиграе.... Говоя за 720 п
                            Имаш ли някаква идея дали с тия Microsoft-ските wmv формати ще се получи нещо? Реших си частично проблема засега. Ще го пробвам задължително и този MPlayer, но първо трябва да видя какво ще правя с Касперски .
                            п.с. питам само за HD формат (с по-високото качество, каквото и да значи). Нормалните филми си вървят.
                            Последно редактирано от Rabin; 14-03-10, 14:16.

Коментар

Пробвам на една машина с Атлон 2000, RAM 2GB и GeForce 6600 с всичките плейъри по-горе. Не ще и не ще. Дори 720p насича.
                              Mай показателно е да си пусне човек флаш клипчетата по YouTube. Те са на 360p , 480p , 720p и вече има и 1080p.
                              Там най-добре се вижда до къде са възможностите на машината му.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Пробвам на една машина с Атлон 2000, RAM 2GB и GeForce 6600 с всичките плейъри по-горе. Не ще и не ще. Дори 720p насича.
                                Mай показателно е да си пусне човек флаш клипчетата по YouTube. Те са на 360p , 480p , 720p и вече има и 1080p.
                                Там най-добре се вижда до къде са възможностите на машината му.
                                Meн пък ми намирисва на неточен драйвер на видеокартата. Или погрешно настроен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X