Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютри-близнаци.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Компютри-близнаци.

Заглавието е неточно, но не измислих по-добро.

Имам няколко еднакви таблета. Искам да ги поддържам еднакви и софтуерно. Единият да седи в колата, другия на бюрото.
    Въпроса е: Може ли като се срещнат по мрежата, промените в единия да се прехвърлят автоматично на другия?
    Ползвам Win10.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Имаш предвид, ако единия компютър завъди буби които повредят / изтрият / криптират информацията върху него, те да налазят и другте компютри и да свършат същото и там?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

На пръв поглед изглежда просто изискване, няколко таблета да имат уеднаквено съдържание и настройки и всичко това да става по мрежата.

Технически е възможно, сигурно на 90% да се постигне, но цената няма да ти хареса = цена е комбинацията от някой способен да го направи да успееш да го намериш и убедиш и сумата, която той ще ти иска редовно за подръжка и изпълнение на заданието. На 90% съм убеден, че реално тази опция е непостижима заради цена и технически предизвикателства.

Ако искаш да имаш еднакви файлове на всички устройства и това да става по мрежата и без твое усилие и да работи добре + архивиране в облак + архивиране на версии, та когато вирусясаш да има от къде да се спаси положението. Това е елементарно и ще струва преко сили 2-300 еварака на година, само за софтуер за съхранение и синхронизиране на файловете, решения на пазара бол.

Настройки и софтуерно уеднаквяване на Уин10 по мрежата е предизвикателство по много причини, и цената е може би най-сериозното за преодоляване. Според мен, реално, тук е нужен компромис, примерно ръчно се прави каквото се прави, когато се наложи и се преглъща това неудобство.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравей Вальо,
        Позволявам си да ти говоря на Ти, познаваме се лично, но последно сме се виждали преди малко повече от 100 години
        Уикендите висяхме при Васко - до гребната и ръчкахме мерцедеси със Стар, а ти правеше двигател на лодка.

Вземи под внимание горното мнение!
        За синхронизация на файлове (с чувствителна информация) - https://syncthing.net/
        За пълна огледална среда - dump restore процедура, има много опции.
        Но отново референция към мнението на ittso
        LZ1UFS

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Не става, баце. Заразно зло е туй syncthing. Глей кво пише на заглавната им страница: The Syncthing Foundation stands for peace and with Ukraine! Read about what we're doing.
          Нимой кара Здравсил Вальо да отваря такива кенефи!

Не става ли ако имаш "Майкрософтски акаунт" - според микромеките "той синхронизира вашите настройки, абонаменти и файлове на всичките ви устройства" ?
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          А дали Уин10 е подържана версия?
          А дали версията на Вальо е платена, валидна и професионална?
          А дали има читава антивирусна, читави настройки на всички устройства?
          А дали има добре направени и работещи политики и правила на всички устройства?
          А дали има платени, добре настроени и работещи поне още половин дузина Майкрософтски приложения/пакети точно за тази версия на таблета, които са нужни това да се случи според заданието на Вальо?

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо не му пречи да пробва с акаунт, ако не работи - праска му log-off (а сигурно има и чалъм да го премахне от устройството, ама като не ще да пита Силиконовийо Ентеуект...) и си кара с предишния (предполагам оффлайн акаунт).

Доколкото виждам, в десятката има синхронизиране на файловете и на настройките на софтуерите (но изглежда с не всички настройки/софтуери става, възможни са пропуски, проблеми).

За работни машини, на които да може наистина да се разчита, че няма нЯщо да се обърка... Може би най-оптимално е да се синхронизират само файловете. Останалото ръчно. Със спрени автоматични обновявания на самия прозорец и програмите. Каквото е нужно, се сваля в install папка и оттам отива и по другите таблети, остава само да се пусне/донастрои.

То веднъж сложено каквото е необходимо, какво толкова има да се променя? Евентуално годишно клониране на системния дял на всички машини ако са се натрупали много дребни неща, да не се занимава човек да ги прави едно по едно... Ама там активацията как става след това при такива операции не съм гледал.

Коментар

По отношение на съдържанието е лесно. Има програмчета като FreeFileSync (много доволен от което), NextCloud и от сорта. Например, редактираш текстов файл на единия, записваш. В тоя момент записаното отива в облакаи като пуснепш другия той си го изтегля.

Може и да не е с облак. Така си синхронизирам разни фолдъри върху машини, които никога не трябва да виждат интернет. Но е ръчно, в моя случай с външен SSD диск, който просто включвам в някое USB и цъкам една иконка.

Да са абсолютно еднакви (откъм програми, драйвери и т.н.), не виждам начин. Не и автоматичен и практичен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преносимите програми е добре да са повече, по принцип, а в случая е особено полезно като се включат в синхронизацията. Там, браузъри, офисът дори го има portable вариант, и кой знае какво още. Имало и различни безплатни и платени решения за правене на обикновени програми преносими.

----------

А тези таблети не трябваше ли да са на XP...

Коментар

Тека е - за автоматична синхронизация на файлове и папки между 2 или повече устройства варианти има безброй.
              Няколко са написани вече в предните мнения, дали през клауд или собствено устройство е въпрос на избор.
              Но и аз като Спарки: Ако идеята е това да се приложи за цялата операционна система с инсталирани програми, драйвери и настройки - НИХУЯ.
              Не знам да има такъв филм.
              Естествено могат да се клонират ръчно но за автоматизиран метод аз поне не съм чувал.
              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 2 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X