Обява

Свий
Няма добавени обяви.

pi-Hole и битката срещу рекламите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
    Вкъщи с микротик ах3 има доста силен хардуер. Успях да подкарам докер и адхом . Работи перфектно ...
    Обаче за съжаление при мен настана пълна катастрофа.
    ЕОН не може да се свърже през него . Самсунг не стартира не намира мрежа. Самсумг смарт хома спря работа Имам няколко смарт инфраструктури не могат да се свържат. Хиаоми и тп-линк Даикин единствено работеха.

Да на компютъра вече нямах реклами, но там так или иначе ползвам броузер с блокер.
    Пазя картата с инсталацията . но не си струва
    Примерно за Самсунг добавете кептив порталът(или *.domain.com) на самсунг в whitelist. Относно другите сървиси същият подход, но инфо от логовете с блокирани домейни.
    PP domain.com е само пример, адаптирайте си го към вашите нужди.
    LZ1UFS

Коментар

Странно, на десктоп и лаптоп с един и същи акаунт на Уиндоус, ако е от значение, и само с добавка Адгард за Хром, нямам реклами никъде. Цялата хамалогия по горе пак ще я направя ако се наложи, но засега нъц.

Коментар

Ами нещата са комплексни и зависи как е конфигурирана останалата инфраструктура. Например, през годините съм събрал едно списъче с лист на спамерите в рутера, и те не могат да ми донесат реклама ако ще да я носят с кофа до вратата ми...
        Има и други добавки за браузера които спомагат за липсата на реклами.

Най-съществената част - проблемът с визуалната част на рекламите е основно досаден - шарят по екрана някакви глупости, отнемат процесорно време за рендосване, черпят трафик. Но да кажем че това в повечето случаи е маловажно - компютрите са могъщи и евтини, а интернетът е бъръз и неограничен.

Важната част - няма яснота и регламент кой какво носи до компютъра и какво изнася от него, нито какви скриптове изпълнява. А аз не ги харесвам тия работи. И затова решението е пълна тесла на рекламите (и на други неща).

Като съвсем обща информация - например, тая страничка (ама точно тая) на тоя форум търкаля камара скриптове на поне десетина други сайта, и това е само за отскок. Като обем те са повече от .html съдържанието, вероятно на порадък или два. Мързи ме да се занимавам с изследване на глупости.

Да не говорим, че в общият случай рекламите са спам, който не се интерпретитат като такъв, а трябва...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от chataloff Преглед на мнение

Примерно за Самсунг добавете кептив порталът(или *.domain.com) на самсунг в whitelist. Относно другите сървиси същият подход, но инфо от логовете с блокирани домейни.
          PP domain.com е само пример, адаптирайте си го към вашите нужди.
          EON прави някаква директна връзка и изглежда, че Vivacom прихващат всички DNS заявки. Когато активирам AdGuard, спира да работи почти всичко.

Имам доста смарт устройства вкъщи. Засега най-добре ми се вписва Samsung SmartThings като централен хъб, защото обединява повечето устройства на едно място и не мога лесно да се откажа от него.

Засега търпя рекламите в YouTube на телевизора.

За да избегна DNS сървърите на Vivacom, на компютъра използвам WARP на Cloudflare. Наистина, дори когато задам криптиран DNS, имам усещането, че трафикът по някакъв начин се прихваща. При останалите устройства изборът е ограничен и повечето заявки така или иначе минават през инфраструктурата на Vivacom.

WARP е много добро приложение. Може да се използва и като VPN, но според мен силната му страна е като защитен DNS. Функцията Block Malware е отлична за филтриране на злонамерени сайтове, а списъците със заплахи се актуализират постоянно.

Допълнителен плюс е, че много сайтове, които използват защитата на Cloudflare, работят безпроблемно през WARP и често допускат връзките автоматично. Това прави сърфирането едновременно по-сигурно и по-удобно. NextDNS имат подобно приложение . Приятелски съвет. АКо не ви се занимава с Аддгард, за ПС WARP е супер добър- не блокира рекламите но за гадни саитове е наи доброто

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 5 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X