Обява

Свий
Няма добавени обяви.

pi-Hole и битката срещу рекламите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
    Вкъщи с микротик ах3 има доста силен хардуер. Успях да подкарам докер и адхом . Работи перфектно ...
    Обаче за съжаление при мен настана пълна катастрофа.
    ЕОН не може да се свърже през него . Самсунг не стартира не намира мрежа. Самсумг смарт хома спря работа Имам няколко смарт инфраструктури не могат да се свържат. Хиаоми и тп-линк Даикин единствено работеха.

Да на компютъра вече нямах реклами, но там так или иначе ползвам броузер с блокер.
    Пазя картата с инсталацията . но не си струва
    Примерно за Самсунг добавете кептив порталът(или *.domain.com) на самсунг в whitelist. Относно другите сървиси същият подход, но инфо от логовете с блокирани домейни.
    PP domain.com е само пример, адаптирайте си го към вашите нужди.
    LZ1UFS

Коментар

Странно, на десктоп и лаптоп с един и същи акаунт на Уиндоус, ако е от значение, и само с добавка Адгард за Хром, нямам реклами никъде. Цялата хамалогия по горе пак ще я направя ако се наложи, но засега нъц.

Коментар

Ами нещата са комплексни и зависи как е конфигурирана останалата инфраструктура. Например, през годините съм събрал едно списъче с лист на спамерите в рутера, и те не могат да ми донесат реклама ако ще да я носят с кофа до вратата ми...
        Има и други добавки за браузера които спомагат за липсата на реклами.

Най-съществената част - проблемът с визуалната част на рекламите е основно досаден - шарят по екрана някакви глупости, отнемат процесорно време за рендосване, черпят трафик. Но да кажем че това в повечето случаи е маловажно - компютрите са могъщи и евтини, а интернетът е бъръз и неограничен.

Важната част - няма яснота и регламент кой какво носи до компютъра и какво изнася от него, нито какви скриптове изпълнява. А аз не ги харесвам тия работи. И затова решението е пълна тесла на рекламите (и на други неща).

Като съвсем обща информация - например, тая страничка (ама точно тая) на тоя форум търкаля камара скриптове на поне десетина други сайта, и това е само за отскок. Като обем те са повече от .html съдържанието, вероятно на порадък или два. Мързи ме да се занимавам с изследване на глупости.

Да не говорим, че в общият случай рекламите са спам, който не се интерпретитат като такъв, а трябва...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 5 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X