Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dell 5285, bios 1.23.0 downgrade Търся решение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

А за магнитните накрайници... Явно ще преоткриете Ябъл. ...
    Само плод-зеленчука си ползва трайно (е, с прекъсване) магсейф но също не е юник.
    Магнитен порт за зареждане имаше Z серията на сонаши (Sony) и не само.

При макбук-а магнититният конектор е едно от гениалните имплементации на бранда.
    И пак далеч не само ама темата е за дел
    Враг усраине

Коментар

Thunderbolt 3 имах изнавъвпредвид. то с тия гръмки заглавия така става. През това и двата ми лаптопа се връзват към докинг, а от там към 2 монитора по единствен displayport кабел. Мисля че може и към 3 монитора да се вържат. И на самата джаджа пише кръмките 140W зареждане.

Te:
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:magnusb.png Прегледи:0 Размер:202.2 КБ ID:7023666

https://www.aliexpress.com/item/1005...2e2f18028PmTxD

Има ги и в прав и в крив вариант, и вероятно не са единствения читав модел - просто след тестове се оказа че покриват всички нужди на всичко с USB-C порт вкъщи.

Mini-USB е възможно най-най-най-най-калпавото нещо по всякакви критерии, и механично и електрически. USB-C е на светлинни години от него по всичко, включително механично. За амперите, минаващи по тия тънки крачета съм съгласен, ама пък от друга страна нямам електрически изгорял USB-C кабел или гнездо. Те в общия случай наблягат на напрежението, в тоците се ограничават до към 3А - вероятно сами са установили че 5-те ампера са малко попреувеличени.

Micro-USB-то мисля че беше рейтнато на 2А, и повечето зарядни си ги ползваха тия ампери. Не знам за особени проблеми. C-то е с повече контакти и повече жици, все пак.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интересно, точно този накрайник май има вероятност да стане и на кабела, който имам.

Иначе задната част - крива/права, с кабел или на конектор за кабел варианти колкото щеш.
        И стават, ОК са ама съм затрил вече 2 накрайника за година и кусур.
        Даже на мака за тест съм го пробвал с него и е като истински.
        Враг усраине

Коментар

Е, аз съм си купил една торба, и накрайници за кабела и накрайници за гнездото. Скоро няма да свършат.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Егати, аз явно съм циция - бех взел само няколко и пак се сещам за оная максима: Two is one, one is none

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Ааа, и аз ги взимах на порции. След първата порция загубих един (после се намери) и установих че имам точна бройка спрямо дивайсите към момента. И поръчах още 10-ина комплекта, да има.

Те пък са държеливи - имам скапан само един от тия, дето се пъхат в гнездото на дивайса - телефонът ми падна и нацели точно него. Имам и един окислен от пот. Това за 2 години някъде. Ползват се активно върху 4 телефона и един лаптоп, по-малко активно върху още 2 лаптопа. Всичките телефони и лаптопи са с 67W зареждачки и имат само USB C / Thunderbolt 3 портове за зареждане. Пробвано и с мобилен OLED монитор, захранван изцяло от USB-C порта, с резолюция 3840x2400 - пак никакъв проблем. Разбирай - захранване - USB-C и въпросния монитор включен към другия USB-C порт.

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Скапан и аз нямам за разлика от затрити.
            Видео не съм опитвал да пускам, че не е имало нужда но явно не е проблем.
            Обаче на разбити тъпецетки по служебни компове се нагледах като нито един не е клас "зрънчо".
            Но тук не ползваме такива магнитни чудесии.

Благодаря.
          Поръчах си такива и едни въртящи се на които пише още по-гръмките 240W. (От къде ги измислят?!?! ) Повечко. Да има. При мен не е one is none. При мен е less than five is none и то само ако не са били на едно място.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Намерих хора които твърдят, че могат да запишат на чЕпа различна версия на биоса. . ...за 50 евро на таблет. Разлепва се чипа, лепи се на обратно и т.н.
            Докато се канех да ги посетя, намерих бордове, нови с I7 8650u по 60$. .. и си купих 2бр. Ако не друго, то поне USB-то няма да е разбито. Чакам ги да дойдат.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              ...Ако не друго, то поне USB-то няма да е разбито. Чакам ги да дойдат.
              Ако платките са използвнаи, не се знае какво е разбито и кое работи...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2026-01-30_08-17-12.jpg
Прегледи:118
Размер:177.2 КБ
ID:7024119

Когато си нямаш друга работа...

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  'Б@го, при теб верно two is none...
                  Аз моите ги докарвам до един а ти тука има къде да си простреш чорапите

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  two даже не е у списъка. От five нагоре е евентуалната наличност .... след час-два търсене.

Мдаааа, феновета на алийекспреса...
                Умните хора са казали: Когато имаш часовник, знаеш колко часа е. Когато имаш два, не си сигурен.

2 метра китайска скрап, конзолно, и после. що ЮСБ портовете били разбити...

И коментаторите...

Коментар

...Когато си нямаш друга работа...
                  Ъъъ, от картинката се вижда че... няма 2 с еднакви показания за ток, тоест всичко е за коша, освен ако не намериш начин с нещо по-мастито да премериш кое е най-близо до истината.

Коментар

Спарки, последните 2 са с разлика в стотните. Дай да не се правим на някои ..аааъъ, да.
                    Колкото за справка е по-добре от половината мултицети на пазара. 99.99% от потребителите на зарядни със сигурност зная още по неточно колко им зареждат зарядните.
                    Та ... като за 4-6лв на бройка са екстра. Аз дори и толкова не съм очаквал.

ПП Никой нищо не каза за моето решение на проблема с биоса.

Коментар

Ми сам каза че има решение - 50 ойро на брой.

И коментаторите...

Коментар

Спарки, последните 2 са с разлика в стотните. Дай да не се правим на някои ..аааъъ, да.
                        Колкото за справка е по-добре от половината мултицети на пазара. 99.99% от потребителите на зарядни със сигурност зная още по неточно колко им зареждат зарядните.
                        Та ... като за 4-6лв на бройка са екстра. Аз дори и толкова не съм очаквал.

ПП Никой нищо не каза за моето решение на проблема с биоса.
                        Разликата между последните две е 4%. Показва точно каквото сам си казал - ефтинджос. 1% резистори са неразличими като цена от 5%, 0.1% са примерно с 2 стотинки по-скъпи. Правилните операционни усилватели са примерно 50 стинки нагоре.

Е, някой трябва и платката и схемотехниката да направи както трябва де. Истината е че от тия всичките не ьн6аеш кое е точното и дали изобщо има такова.

Когато китайци правиха и продаваха моя контролер за поялник, точно такива оптимизации правеха. И после - на калибриращия потенциометър спря да му стига обхвата да нулира поне единия канал, а разлики между двата стигаха до над 15 градуса. После някой дръпнат, дето си няма и понятие какво прави, взел че оптимизирал и платката - с още по-трагичен резултат. Изобщо не говорим че имаха партиди с масови дефекти и шумове, каквито при мен никога не са се случвали.

Иначе - да, и аз имам подобни. С ясното съзнание че показват само приближение, евентуално.

Коментар

• sparkybg
                          sparkybg коментира
                          Редактиране на коментар
                          Както писах - да, и аз имам подобни.

Просто натъртих че разликата в стотните е разлика от 4%, което в съвременна електроника говори именно че е нарита с квото най-евтино има в чекмеджето и/или проектирана от някой дръпнат, дето изобщо не знае какво прави. Толкоз.

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          Спарки, на Газпром, Горубляне светофара ми сипаха 96л бензин. От празно ( а той не беше) до пълно, пробвано 50к км, събира 84-86л.
                          Ти си се хванал за 4% на тутурутка за 4-6лв.

• sparkybg
                          sparkybg коментира
                          Редактиране на коментар
                          Бензинджиите имат пряк финансов стимул да те врътнат. На дръпнатите честно казано не им разбирам стимула - същото, но читаво направено, като себестойност ще е с 10 стотинки нагоре, и то ако купуваме частите от нашите магазини.

По едно копие от инсталираните биоси, новия и стария, може да си вземеш от тях - за сравнение и за бакъп, ако нещо...

И първо едната машина за тестване... седмица. За другите няма ли намаление - след първия останалите са лесни?

Интересно ми е проверявали ли са някъде какъв е случая конкретно с този модел лаптоп, лесно ли ще стане, има ли особености, или направо казват можем, давайте ги насам

Коментар

Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
                          По едно копие от инсталираните биоси,....
                          Намерих хора които твърдят, че могат да запишат на чЕпа различна версия на биоса. . ...за 50 евро на таблет. Разлепва се чипа, лепи се на обратно и т.н.
                          Докато се канех да ги посетя, намерих бордове, нови с I7 8650u по 60$. .. и си купих 2бр. Ако не друго, то поне USB-то няма да е разбито. Чакам ги да дойдат.
                          Всички версии съм свалил, но взех друго решение, както съм писал. Като дойдат дъната, ще видим.

Коментар

• jkd
                            jkd коментира
                            Редактиране на коментар
                            Image копиран от самия биос, от чипа, има свои предимства.
                            Последно редактирано от jkd; 31-01-26, 14:21.

• drukman
                            drukman коментира
                            Редактиране на коментар
                            Нали се разбрахме, че няма да се пипат биоси. Поне не сега. Имидж правя винаги, задължително, вече 40+ години, без значение дали е биос или нещо друго.

• jkd
                            jkd коментира
                            Редактиране на коментар
                            Мисля, че само с програматор става наистина пълно копие.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                        X