Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dell 5285, bios 1.23.0 downgrade Търся решение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Dell 5285, bios 1.23.0 downgrade Търся решение.

Въпроса е за специалисти. Моля ползващите изкуствен интелект интелектуалци да не пишат.
    Тая версия са ми я наврели малоумните търговци, та да стане таблета по-мУдерен. Не поддържа даунгрейд, въпреки, че пише в биоса.
    Обяснението на Дел: "с цел повишаване на сигурността Ви.
    Каква грижа, каква любов, какво внимание
    Търся връзки с някой по-отворен хакер.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Какво налага downgrade? Нещо не работи ли?
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Не обичам настойници.
      не си дочел.

Коментар

Аз имам една работна станция Дел. Виждаше ми се малко бавна за параметрите си. В биоса липсваха някои настройки. Питах знаещи, и ми казаха, че причините са същите, които споменаваш. Оставих нещата така както са.

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
          Какво налага downgrade? Нещо не работи ли?
          Вальо си е купил китайска пауърбанка, която зарежда деловете с по-стара версия на биоса, ама с тая ие иска. И тъй като е изключено проблемът да е в китайското л@йно, делът е набеден за виновен и трябва да бъде прекопан.
          И сега се търси хакер-балък който има свободно време или не си цени наличното, за да прекопа деловете и да има върне
          биосите "назад".

Наскоро беше пуснал тема за проблема...

В задачата се пита, риторично: у пловдивско нема ли кофи за смет?

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            ....Питах знаещи, и ми казаха, че причините са същите, които споменаваш. Оставих нещата така както са.
            И аз това правя. Търся знаещи.
            Ако не стане, ще продължа със стадото.
            Неприятно е чувството.

Коментар

Ето ти Вальо и да почерпиш

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-01-22_14-19-57.png
Прегледи:229
Размер:108.2 КБ
ID:7023203
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Има програмче са оправяне на повреден БИОС или ако нещо се оака по пътя на доунгрейда

Джалатски трябва да стане като се ползва тулчето за повредени БИОСи на сила да му се набие каквото поискаш.

ПРЕДИ ТОВА е важно да сме смени часовника на БИОСа да показва годината на биоса който слагаш и да не си вързан в Инет.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Той версиите си ги сваля и сега. Ма не става нещо с даунгрейда. Тръгвал уж и после... трипръстие.

Бат Герги аз не разбирам, ама не чак толкова. Това го минах 2 минути след като набедих биоса. Ни exe-то става ни rec-то. Датата не помага. Старите версии явно не изпълняват новите разпоредби на големия американския пед... съединител и са забранени.

Коментар

Директно може да се запише в биоса версията която трябва.

В компютърен сервиз, с програматор за биос.

Примерно процесът е такъв: CH341A USB BIOS Programmer - Flashing EEPROM Chip Quick Guide

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  Дай координати на такъв сервиз, че намирам само специалисти които знаят по-малко от мен. Т.е. нищо.

В тракъв 8 пинов EEPROM може дс стоят параметрите на BIOS-а, ама самият BIOS отдавна е доста голямо нещо, обикновено ситуирано някъде другаде. В най-дъртите компютри беше в чип с UV прозорче или OTP,, на сегашните вероятно в някакъв флаш.

...не че и флаша не може да е в такова смешно чипче де, ама не и "24C..." EEPROM.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хайде сега, щуротии... От години биоса стои в серийни флашове които пак са 8-кракови чипове.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Предложяния програматор е за 24C..., което EEPROM с вместимост килобайти.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не само за това но и за него - дъно без flashback не бих купил повече.
                      За съжаление не съм чувал да има такива лаптопи или пък пази Боже - таблети.
                      Това ако са отказали да го направят в сервиз специализиран за марката - бегала работа.
                      Защо ли се учудвам - в сервиза на левуново почти сигурно ще препоръчат замяна на дъното.
                      Дори за разбит порт това така се прави та какво остава за нещо толкова специфично!
                      Враг усраине

Коментар

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Няма, или поне аз не намерих сервиз специализиран за Дел в Пловдив и въобще в България. От Дел те пращат ..... даже по-далеко. В описанието на версията пише, че не подържа даунгрейд. Да си чел.
                        Няма да сменят дъното защото нямат такова и защото модела е свален от поддръжка 2022. Мога да си купя някое дъно но подозирам, че ще дойде със същия лайнян биос.
                        Хубавото е, че мога и така да си цъкам.

PP Баси и дъното!! 300лв. ... в пещерата. Аз таблетите съм купил по 250.
                        Отпада тоя вариант.

И флаш биоси се оправят, то принципът на работа е същия - 1, 2.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Дай координати на такъв сервиз, че намирам само специалисти които знаят по-малко от мен. Т.е. нищо.

Питай ги тези какво могат да предложат. Със сигурност не са единствени в града, може другаде и на половин цена да има...
                      Услуги: "Препрограмиране на дефектен BIOS на лаптоп (разпояване на биоса и презаписване на програматор)"

Коментар

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Сигурен съм че не са единствените, ама аз не намерих някой да се наеме. Всички ги е страх или ги мързи.
                        Утре ще ги проверя и тия.
                        Мерси.
                        Последно редактирано от drukman; 23-01-26, 20:54.

• stefsab
                        stefsab коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ползват се специфични памети, серийни 32 / 64 Mbit на Winbond, Spansion-Infineon.... и др.
                        За капак Ъпгрейд файловете не са огледално копие в масов формат .hex, .bin .... а някои са кодирани...

Вальо,

На колко пари се оценява в момента този проблемния комп, тоест ако го взема и го ударя у земята ти каква сума ще ми поискаш да ти върна?

Ако не е много голяма сумата за моите разбирания ще ти дам адрес да го пратиш по Еконт и ще опитам да му презапиша БИОС без да имам специален програматор, просто ще опитам едни магии под Линукс. Едно време съм правил такива неща по сървъри и лаптопи и за Делл има специални приложения и нещо като утъпкан път, това за сървърите, не знам и не мога да обещая успех с това конкретно устройство.

Има риск и трябва да преценя дали мога да си го позволя.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                      X