Възможно е,най простовато със DDNS.За варианти със pptp/vpn ... се иска поне рутер.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
IP камера и Вивакомски 4G рутер
Свий
X
-
Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
На А1 може,за другите не знам.На А1 през бисквитка гледам две камеери,през две различни приложения.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнениеТочно на А1 е бисквитката и не става. Пробвано с три различни камери и аппове
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Зависи каква е камерата. Ако има възможност да се гледа през облачна услуга на производителя - не би трябвало да има проблем.
Ако трябва отвън да осъществиш достъп директно до камерата - по-скоро няма да стане, защото при мобилния Интернет нямаш статичен IP адрес.
Последно редактирано от u_bo; 25-11-22, 11:27.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнениеДа не отварям нова тема - възможно ли е наблюдение чрез IP камера и 4G "бисквитка" ? Обекта на наблюдение няма възможност за прокарване на нет и единствения вариант за достъп до интернет е с 4G бисквитката
Принципно пробвах - камерата се връзва към безжичната мрежа на бисквитката и до там - няма връзка с камерата
Не ми трябва да заснема видео. Като имаш видео пак до скриншотове опираш, а защо да си го причинявам, като за 1 секунда камерата може да прави по 30 снимки....
Камерата си има и апп, дето като ми домъчнее - пускам и гледам кучето....
Обобщавам: бисквитка и рутер, после камерата връзваш към рутера. Ако е ИП-камера - поддържа задължително ФТП за съхранение на снимките, ако има апп - гледаш и през аппа....
Има и друго: ако си фен и държиш на точната работа - боцкаш едно ПикоИП да ти рестртва осталъка когато забие нета (а той ще забие), а другия тарикатлък е - с "умен контакт" можеш да си нагласиш график на рестарт на всичко и/или да си пускаш всичко когато искаш в кой часови интервал и т.н. "Умния контакт" сам тръгва, дори да няма нет. От месец съм по тая схема и съм много доволен! На село съм с смарт контакт за рестрт, в къщи с ПикоИП - не виждам разлика, като контакта ми дава и реално колко ток гори, кога са спирали тока и т.н. ПикоИП-то може и да има лог на рестартите, ама и да има - не са достъпни "отвън", което е тъпо.Последно редактирано от p-pleven; 25-11-22, 13:54.Публикувайте отговор
Коментар
-
Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение...Има и друго: ако си фен и държиш на точната работа - боцкаш едно ПикоИП да ти рестртва осталъка когато забие нета (а той ще забие)...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВиваком НЕ дават публични IP адреси, всичко им е през Carrier-grade NAT.
НИЩО не може да се направи само с рутера, независимо какво може рутерът. Или през облак (което може в няколко варианта ама си е Разправия) или сменяш.
Конфигурира се през панела им port forward / DMZ .. пробвано и работи ipsec/gre тунели даже и на L2 ( засега)
Не съм сигурен дали има модеми със бридж порт ,но има опция за спиране на нат-а от панела на модема ?!
Use since:
OpenBSD 3.x
FreeBSD 4.x
Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар