Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Windows 11

Привет колеги, доколкото ми е известно очаква се на 5 октомври да пуснат официално Windows 11, ще е достъпен за всички с инсталиран Windows 10, които отговарят и на съответните условия показани на официалната им страница на Майкрософт, ще е интересно и полезно тук да обсъждаме всичко свързано с новия Windows 11.

Отсега им съчувствам...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Абсурдни хардуерни изисквания. Как да купувам скъп десктоп сега специално за Уин 11, като го използвам сезонно вече.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Абсурдни хардуерни изисквания. Как да купувам скъп десктоп сега специално за Уин 11, като го използвам сезонно вече.
        Отмениха го това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Не зная какво са обявили, че искат преди но сега пиши 1 гъбихерц професор и 4 гъпки рам.
          Което не е нищо фрапиращо, то няма телефон с по-малко

https://support.microsoft.com/en-us/...d-7674389a7ba3

П.С: За горният пост беше коментара но грешки стават и без уйдоус 11

Като погледнах по-обстойно забелязвам, че има изискване за TPM 2.0
        Колко пък десктоп кокошарници имат какъвто и да било TPM модул?

И какво ако е така?
        Интересно понеже изискването е в секция "санитарен минимум"?
        Враг усраине

Коментар

Имам 3Ghz i7 с 8 ядра, 16G RAM, 512 G SSD ... ,и техният туул казва, че не ставам.
          Та какво са премахнали?

Коментар

Интел от 8 , АМД от Зен,
            Виндоса е добър, бръз и много по лесен за ползване. Направили са го по човечен. Но ТРМ задължително край на анонимността в мрежата.

Коментар

Имам 3Ghz i7 с 8 ядра, 16G RAM, 512 G SSD ... ,и техният туул казва, че не ставам.
              Та какво са премахнали?
              Директното отсвирване на всичко преди поколение 7 или 8 на Intel. Остава задължението за TPM.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е те това е абсурдното, не мога да натоваря над 20% сегашната си конфигурация, а поради прищевки на M$ трябва да се ръся за нова.

Коментар

Е те това е абсурдното, не мога да натоваря над 20% сегашната си конфигурация, а поради прищевки на M$ трябва да се ръся за нова.
                  Стой си на Windows 10, каква е драмата? Аз преди 7-8 месеца минах на 10-ка и нямам никакви мераци за 11, въпреки че всичките ми машини го поддържат (10+ интелско поколение).

Коментар

...а поради прищевки на M$ трябва да се ръся за нова.
                    А защо да трябва?

Трябваше скоро да се ъпгрейдне Win 7.
                    И пак "трябването" е на кантар.
                    Враг усраине

Коментар

От юни месец съм с бетата на един от компютрите и засега не съм усетил проблеми. Основните предимства за мен са леко по-мазният интерфейс и поддръжката на Андроид приложения. Също така са оправили най-накрая виртуалните десктопи до нещо поносимо. Откъм производителност не виждам разлика с 10. Изглежда все едно фокусът е бил повече към Surface серията им - нещо като улеснен преход между десктоп и лаптоп. Като цяло ми харесва.

Майкрософт не принуждават никого да си го купува, подменя, надгражда и т.н. Официално 10 ще се поддържа до октомври 2025-та. Не разбирам хората, които се оплакват - като не ви харесва - не го ползвайте. Има достатъчно алтернативи, включително и безплатни.

Относно хардуерните изисквания - там е една мътна и кървава политика: борба на лобита между маркетинг, инженери, архитекти, пиари, ейчари, счетоводители и прочее замесени :-)
                      Последно редактирано от prascho; 01-10-21, 13:46.
                      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Аз не се оплаквам, но покрай 11 очаквам и търговските платформи да започнат да изискват TPM уж за сигурност, банкови приложения също...
                        За това е помислено, така че благодаря все пак за съвета да си стоя на 7 и на 10

Коментар

Аз не се оплаквам, но покрай 11 очаквам и търговските платформи да започнат да изискват TPM уж за сигурност, банкови приложения също...
                          За това е помислено, така че благодаря все пак за съвета да си стоя на 7 и на 10
                          Дъното ти може да има конектор за външен TPM. Преди да ги слагат в процесорите, тия работи бяха върху дъната.

Коментар

TPM вече го хакнаха. Не става за сигурност. Навремето по глупавите идентифицираха компа по мак адрес, от години драйвера позволява при всяко логване автоматично да сменява мак адреса.
                            Сега е ТПМ вече има софтуерни емулации, безсмислено е. Гледах последните мъки ма ифон - ми с АИ успяват да индентифицират клиент по косвени данни и пак всичко от начало. Очаквам МС да го махнат като изискване

Защо трябва да минаваш от 10 на 11. (аз съм минал но щото е лаптоп за ползване и съм фен да пробвам нови неща.) Работния компютър е още на 10

Коментар

• bokomo
                              bokomo коментира
                              Редактиране на коментар
                              Леле!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X